Mest læste
I hvilken rækkefølge skal du se Abernes Planet-filmene?
Microsoft Flight Simulator 2024 – anmeldelse – Højt at flyve, dybt at falde
Vejen Hjem-anmeldelse – En af de mere interessante danske film, men den formår ikke at opretholde spændingen
Gladiator II-anmeldelse – Når Rom bliver for stor til biograflærredet
Warcraft Remastered Battle Chest-anmeldelse -Fin genudgivelse der dog aldrig rigtigt imponerer
Call of Duty: Black Ops 6-anmeldelse – Game Pass-juvel eller forgyldt illusion?
Yellowstone fortsætter: Forhandlinger rygtes om en sæson 6 er undervejs
De største spiludgivelser: December 2024
I hvilken rækkefølge skal du se Wolverine (og X-Men) filmene?
Timothée Chalamet afslører udfordringer på vej mod Hollywood-karriere
Når skepsis bliver gjort til skamme
Disclaimer: Denne anmeldelse er lavet uafhængigt af Arkadens betalte samarbejde med AceZone. Begge parter har fra starten været enige om, at anmeldelsen udelukkende afspejler anmelderens egen, ærlige vurdering af produktet, som det altid er tilfældet med Arkadens anmeldelser.
Her på Arkaden har vi altid slået et slag for at give den danske spilbranche et talerør med interviews, anmeldelser af danskudviklede spil og spilnyheder. Hvis vi kigger på danske gaming-relaterede produkter, er det mest kendte mærke SteelSeries, som bl.a. er kendte for deres Nova-serie indenfor høretelefoner. Men SteelSeries har en dansk konkurrent.
Selvom AceZone er et relativt nyt mærke, har de allerede cementeret sig som eSport-spillernes foretrukne Active Noise-Cancelling høretelefoner, når de sidder i store arenaer og skyder virtuelt mod hinanden. Det høje lydniveau fra arenaen bliver eftersigende forstummet, så de professionelle Counter-Strike-spillere nemt kan kommunikere med hinanden og lytte til modstanderens laden og gøren.
Jeg har i de sidste 2 uger afprøvet det nye AceZone A-Spire Wireless-headset, som jeg havde meget høje forventninger til. Forventninger der kun er blevet overgået.
Specifikationer
- Forbindelse: 2.4 GHz Wireless via USB-C-dongle + Bluetooth 5.4 LE Audio + USB-C til USB-A eller AUX
- Drivere: 40 mm
- Frekvensrespons: 20 Hz – 20 KHz
- Mikrofon: Ultra Noise-Cancelling (algoritme-baseret, kan justeres i kommende firmware)
- ANC: Ja, tre lag af digital noise-cancelling
- Knapper: Tænd/Sluk, ANC-switcher, Skru Op/Ned og Play-knap
- Batterilevetid: +35 timer med ANC tændt
- Vægt: 270 g
- Platform-kompabilitet: PC, PlayStation 5, Nintendo Switch og Bluetooth 5.1-enheder
Features – ANC og brugervenligheden i fokus
I min tid som spil og tech-anmelder har jeg hørt mange PR-folk love guld og grønne skove omkring idéen med deres produkt og alle de ting, den kunne. Derfor var det med en vis skepsis at teste A-Spires Active Noise-Cancelling-funktion ud, som vel nok er et af det største selling point for AceZones produkter.
Men jeg må bare lægge mig fladt ned. A-Spire er det bedste ANC-headset, jeg har prøvet. Når man sidder og spiller derhjemme, hvor andre rumsterer rundt omkring en, bliver man ikke forstyrret. Folk skal nærmest stå lige ved siden af, før man kan høre dem.
På min arbejdsplads har vi et åbent kontor, hvor sælgere og konsulenter får opkald dag ud og dag ind. Her har AceZone A-Spire været aldeles fremragende til at begrænse denne støj til et minimum. Når man skal hente en kop vand og tager headsettet af, bliver man mindet om, hvor meget larm de egentlig lukker ude. Det er ret imponerende.
Dernæst er A-Spire et af de mest brugervenlige headset, jeg har prøvet. Det er ret plug’n’play med en USB-C-dongle som kan connectes til de forskellige enheder, jeg bruger i løbet af en dag. Inde i headsettet har den et internt memorychip, som husker dine indstillinger på forskellige devices. Det vil sige, at jeg kan skifte mellem min PlayStation 5 og PC og have forskellige lydindstillinger uden at skulle røre en finger.
Alt dette kan konfigureres via en mobil-app, som ikke kræver noget login. Man skal blot connecte sin mobil via Bluetooth til headsettet, og så er man flyvende. Det er også her ens firmware-opdateringer kan hentes.
På tidligere headsets jeg har ejet, har der altid været en bøvlet PC app, hvor man kunne ændre sin lydprofil efter behov. Det krævede dog, at man vidste noget om lyd, og hvilke frekvenser man vil booste eller begrænse. Med AceZones smartphone-app findes der allerede et par lydprofiler, som er tilpasset en masse spil af AceZones lydeksperter. Da de producerer headsets til eSport, er det givet, at der findes lydprofiler til Counter-Strike 2 og Apex Legends. Dog fandt jeg deres “Immersive” lydprofil helt perfekt til RPG-spil som World of Warcraft.
Med +35 timers batterilevetid med ANC tændt er A-Spire fantastisk både som gaming-headset og til kontor-arbejde. Det kan holde en hel arbejdsuge eller gennem en del spil med denne levetid. Ulempen er dog, at det ikke er en ligeså “ren” trådløs oplevelse som Stealth Pro, hvor man hele tiden har et opladet batteri, man udskifter undervejs. Men dette vil man gerne ofre for at få en bedre ANC-oplevelse.
Lydtræthed er åbenbart en ting
Med en vægt på 270 gram er det et letvægts-headset, som sidder komfortabelt på hovedet med en skumpude under bøjlen. Ørepuderne er lavet af kunstlæder, som ofte har den ulempe, at de bliver varme for ørene ved længere tids brug. Dette er dog ikke tilfældet med A-Spire. Med en utraditionel tykkere nedre del på ørekoppen støtter det både headsettet på en interessant måde samtidig med, at det hjælper på den passive noise-cancelling.
Mit sammenligningspunkt med AceZone A-Spire Wireless er Turtle Beach Stealth Pro, som jeg var meget begejstret for. Netop dette headset er ét af dem som AceZone benchmarker A-Spire imod. Selvom Stealth Pro gør brug af de nogle mere bombastiske 50 mm drivere, så virker A-Spires 40 mm drivere upåklageligt. Dette er særligt hjulpet på vej af den brugervenlige lydprofil.
Derudover afspiller A-Spire ikke alle lydene i et spil. Det kan måske lyde som en ulempe, men faktisk er det en fordel på længere sigt. Ved kun at afspille relevante lyde i spil som fx Counter-Strike 2, giver det plads til et forbedret lydbillede, hvor man kan differencere mellem fodtrin, eksplosioner og skud i endnu højere grad. Selvom det ikke gjorde mig til en bedre spiller, så fik jeg en kæmpe konkurrencemæssig fordel.
Dette medførte også til, at jeg ikke blev lydtræt ligeså hurtigt som ved andre headsets. Det er svært at forklare, men jo bedre lydbilledet er, desto hurtigere bliver man træt i hovedet af alle de lydinformationer, man skal afkode. Selvom Stealth Pro giver dig et bedre og renere lydbillede, så er A-Spire mere behagelig at lytte på. Det er slet ikke fordi A-Spire har en dårlig lydkvalitet – tværtimod. Det er bare et fænomen, man ikke lægger mærke til, før man har prøvet det.
Det samme designprincip er gældende ved mikrofonen. Her har AceZone fået en masse ekspertise fra luftfarts-branchen, særligt fra helikopter-piloter, så de kan stå med et stærkt noise-cancelling produkt. Det betyder også, at din stemme kan lyde en smule metallisk for andre, da mikrofonen ikke videregiver alle lydinformationer. Men folk vil stadig uden problem kunne forstå, hvad du siger.
Headsettet er bygget med samme teknologi som det, de professionelle Counter-Strike-spillere spiller med. Mikrofonen lukker derfor af for al unødig støj, når man snakker med sine venner i et spil. Denne feature er meget rar at have, hvis man bør sammen med nogen, der har tendens til at larme, mens man spiller med vennerne. Featuren er også vildt god i et larmende kontorfællesskab, hvis man fx har et kundemøde og ingen mødelokaler er ledige. Tænkt eksempel.
Konklusion
AceZone A-Spire Wireless er blevet mit go-to headset, både når jeg gamer og i mit daglige arbejde. Jeg må lægge mig fladt ned og anerkende den helt vanvittige Active Noise-Cancelling-teknologi, som de har fået indbygget i dette letvægtsheadset. Lydkvaliteten er rigtig, rigtig god, selvom jeg dog foretrækker Turtle Beach Stealth Pro, hvis jeg skal have et mere komplet lydbillede.
Den brugervenlige og intuitive plug’n’play-tilgang fungerer til perfektion, hvor særligt featuren, hvor headsettet husker dine forskellige lydindstillinger, er et højdepunkt. Væk er bøvlede PC apps, hvor man skal logge ind hver gang og væk er de obskure lydindstillinger, hvor man nærmest skal være uddannet tonemester for at kunne indstille lyden ordentligt.
Jeg havde aldrig lagt mærke til fænomenet lydtræthed, før jeg prøvede AceZone A-Spire. Nu ved jeg, hvorfor jeg kan mærke trætheden efter at have brugt Stealth Pro i længere tid. En træthed jeg ikke oplever, når jeg har brugt A-Spire. Dette er særligt vigtigt for mig, både når jeg spiller derhjemme, eller når jeg klipper videoer på arbejdet. Der går længere tid, før jeg føler en træthed, hvilket har gjort mig mere effektiv.
Alt i alt kan jeg varmt anbefale AceZone A-Spire til alle dem, der gerne vil bruge pengene på et headset af ordentlig kvalitet. Man får en masse headset for pengene og en masse innovative teknologier, som har forbrugeren for øje. Lige nu arbejder de på en firmware-opdatering, hvor man vil kunne indstille mikrofonens lydindstillinger, og de får også flere indstillinger til specifikke spil.
Produkt: AceZone A-Spire Wireless
Produkttype: 2.4 GHz Wireless + Bluetooth 5.4 LE Audio
Kompatibel med: PC, PlayStation 5, Nintendo Switch og Bluetooth-enheder (iOS, Android)
Om skribenten:
Emil Øgaard – Skribent & Anmelder
Emil er uddannet Cand. Mag. i Medievidenskab, hvor han specialiserede sig i spilteori og ludonarrativitet. Har tidligere været skribent hos Pixel.tv. Lige siden han spillede Kingdom Hearts for første gang på sin PS2, har han været bidt af RPG-spil. Derudover er spiludvikling i Danmark et af hans store interessefelter.
- A Nightmare on Elm Street 4K-anmeldelse – Godkendt udgivelse af overvurderet horrorfilm
- Trailer til hidtil ukendt Lego James Bond spil leaked!
- Ny episode af Arkaden Podcast Anmelder – Neva
- Marvel Rivals: Superhelte, skurke og store ambitioner – Se den nye trailer her!
- Vaiana 2-anmeldelse – En efterfølger der træder vande
- Bloober Team har travlt: Nye projekter på vej efter succesen med Silent Hill 2
- Fortnite slår endnu en rekord – Remix: The Finale bliver spillets største koncert nogensinde
- Dwayne Johnson er nødt til at forvandle sig til Maui i kommende live-action Moana-film
- Warcraft Remastered Battle Chest-anmeldelse -Fin genudgivelse der dog aldrig rigtigt imponerer
- Timothée Chalamet afslører udfordringer på vej mod Hollywood-karriere
- Xbox lukker Avatar Editor-appen og tilbyder refusion
- Microsoft Flight Simulator 2024 – anmeldelse – Højt at flyve, dybt at falde
- Lies of P får DLC i starten af 2025
- Godzilla indtager Fortnite i nyt kapitel
- Light of Motiram afslører 16 minutters gameplay – og det ligner stadig Horizon
- The Finals får PS5 Pro opdatering
- Er Samsung på vej med en ny håndholdt konsol?
- Dragon Quest 3 HD-2D Remake er en kæmpe succes i Japan
- Black Friday: Få den bedste spillyd til under 2000 kroner
- Ny Episode af Arkaden Podcast – Bekræftet! Sony vil købe Elden Ring udvikler
- Elon Musk påstår at han vil starte spilstudie
- Balatro buldrer frem efter The Game Awards-nominering
- Arkaden anbefaler- De bedste spil til Black Week
- Light of Motiram: Tencent annoncerer spil med tydelige ligheder til Horizon Zero Dawn
- Baldur’s Gate 3 får cross-play og mere til i 2025
- Devolver Digital udskyder tre titler til 2025
- Vejen Hjem-anmeldelse – En af de mere interessante danske film, men den formår ikke at opretholde spændingen
- Er Assassin’s Creed Shadows i sikre hænder? Halvdelen af udviklerholdet er debutanter!
- Der er forbedringer på horisonten for Microsoft Flight Simulator 2024
- Woman of the Hour-anmeldelse – Endelig en fortælling, der ikke glorificerer morderen
- PlayStation afslører månedens Plus titler for december
- Shuhei Yoshida tager afsked med PlayStation efter 31 år
- Nairi: Rising Tide-anmeldelse -Når spil bliver til velvære
- Det næste The Witcher er nu gået ind i fuld produktion
- Det skal du se i biografen – december 2024
- De største spiludgivelser: December 2024
- Xbox lader dig nu streame dine købte spil
- Arcane sæson 2, del 3-anmeldelse – Smuk, følelsesladet – men uforløst
- Nintendo Switch eShop og onlinetjenester lukker i Kina i 2026
- Spielberg og Scorsese gencaster Javier Bardem i legendarisk skurkerolle
- Charlize Theron slutter sig nu også til Christopher Nolans stjernespækkede film
- Nettet overpumpes af Sonic the Hedgehog 3-trailere
- IMAX-traileren for Kraven the Hunter går efter CASH, i årets macho-drøn
- Vellykket og festlig Lilo & Stitch liveaction-teaser ude nu
- Troy Baker får endnu en rolle i kommende Naughty Dog spil
- Six Days in Fallujah-preview – Et knæfald for militær propaganda
- Slut med Transformers?! Hasbro lukker pengekassen i!
- Christopher Judge starter God of War-rygter – og forsøger straks at aflive dem igen
- Kommer Abekongen til Xbox næste måned?
- Rygte: Call of Duty 2027 kan bryde med seriens seneste tradition
- Rygte: Sony har gang i ny håndholdt konsol
- Farming Simulator 25-anmeldelse – En landmands drøm, en gamers mareridt
- Cate Blanchett overrækker dansk vinderpris
- Ny Episode af Arkaden Podcast anmelder – PlayStation 5 Pro
- Blasphemous 2: Mea Culpa-anmeldelse – Bedste soulsvania siden Hollow Knight
- Stray-anmeldelse – Et Miauwende Mesterværk
- Stor patch i sigte til S.T.A.L.K.E.R. 2
- Nu kan du snart drikke øl som en Deep Rock Galactic dværg
- Turbulent afgang for Microsoft Flight Simulator 2024
- Loco Motive-anmeldelse – Point & click og et stort mysterie
- Wild Indigo Ranch-Anmeldelse – Det knap så vilde danske vesten
- Dr. Disrespect på vej væk fra YouTube
- Warner Bros. forsvarer JK Rowling og hendes rolle i den nye Harry Potter-serie
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl har allerede solgt en million eksemplarer
- Teaser trailer afslører første glimt af live-action Sådan Træner Du Din Drage
- Interview med Reynad om The Bazaar!
- Det koster op til 3,5 millioner kroner at vise dit spil til Opening Night Live 2025
- Donkey Kong Land er ude på Nintendo Switch Online
- Final Fantasy VII Rebirth og Helldivers 2 dominerer Golden Joystick Awards – Men Black Myth: Wukong tager den største pris
- Pixar klar med teaser for Elio
- Alien: Earth-teaser ude NU!
- PowerA OPS v1-anmeldelse – Fornuftig controller til prisen
- Arkaden blander sig i kulturdebatten
- Ny Episode af Betacritic Podcast – Gladiator 2, The Penguin, Balladen om Carl-Henning
- Sony bejler for opkøb af super mastodont Kadokawa
- Avowed-preview – Hands on med Obsidians store fantasy-RPG
- Ny trailer til den ventede Minecraft-film kan ses nu!
- Void Crew er klar til udgivelse: Et kig ind i Hutlihut Games’ rejse mod stjernerne
- Wicked Part 1-anmeldelse – Den bedste musical vi har set i årevis
- Twisters 4K-anmeldelse – En teknisk imponerende og medrivende Blockbuster-film
- Heretic-anmeldelse – En blanding af gys- og lektion
- Ny Episode af Arkaden Podcast – Void Crew: Det næste store danske spilhit!?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl-anmeldelse – En stemningsfuld oplevelse med ridser i lakken
- Control 2 bliver et action RPG, siger Remedy
- PlayStation Portal har fået Cloud Streaming!
- PlayStation 5 Pro kritiseres kraftigt for dårligt optimeret spil
- Music By John Williams-anmeldelse – En mesterlig portrættering af en legende
- The Rise of the Golden Idol-anmeldelse – Hjernevrider med fortællelyst
- Ridley Scott slår sig selv
- Afraid–Blu-ray-anmeldelse – Interessant præmis, men ringe eksekveret
- Arcane sæson 2, del 2-anmeldelse – Del 2 hæver barren endnu en gang
- The Bikeriders-bluray-anmeldelse – En old fashioned og middelmådig film
- Dragon Quest 3 HD-2D Remake nyder enorm succes på Steam
- Of Ash & Steel-preview – Et action-RPG, der vil genoplive ånden fra de klassiske rollespil
- Alle spil kan vinde til The Game Awards 2024
- Rainbow Six Siege får fuld crossplay!
- Batman: Arkham Shadow -Anmeldelse – Batman er tilbage i topform
- Final Fantasy 7 Remake, part 3 er klar til produktion
- Ny episode af Arkaden Podcast Anmelder – Life is Strange: Double Exposure
- Monstre: Historien om Lyle og Erik Menendez-anmeldelse – Hvem er de virkelige ofre?