Arkaden Lille Logo Arkaden Stort Logo
  • Forside Forside
  • Nyheder Nyheder
  • Film & Serier Film & Serier
  • Anmeldelser Anmeldelser
  • Previews Previews
  • Podcasts Podcasts
  • Tech Tech
  • Features Features
  • Toplister Toplister
  • Temaer Temaer
  • Om Arkaden Om Arkaden
  • Arkaden+ Arkaden+
  • Søg Søg
Header Banner
Anmeldelse

Mercusys Halo H47BE Wi-Fi Mesh-Anmeldelse – Superliga Wi-Fi i klodsede rammer

Mercusys Halo H47BE Wi-Fi Mesh-Anmeldelse – Superliga Wi-Fi i klodsede rammer
Mercusys
Nikolaj Mosegaard

Nikolaj Mosegaard

Estimeret læsetid: 6 minutter.

May 15, 2025

Denne artikel indeholder affiliate-links. Hvad det betyder, kan du læse mere om her.

Mercusys frigav for første gang dele af deres produkter til det danske marked tilbage i november 2024, og er et underbrand af TP-Link. Mercusys reklamerer med, at de leverer højkvalitets produkter uden at sprænge forbrugernes budget, og lokker med top-of-the-line specifikationer. Jeg har set nærmere på deres Mesh-system Halo H47BE. Arkaden fik tilsendt en 2-pak, som efter deres oplysninger skulle række op til 550 kvm. Lad os se på det.

Mercusys Halo H47BE Wi-Fi-system

Tjek pris hos ProshopTjek pris hos KomplettTjek pris hos CompuMail

Specifikationer

  • Lynhurtige 9,3 Gbps Tri-Band hastigheder
  • Wi-Fi 7
  • Multi-Link Operation (MLO)
  • 3 × 2,5G porte
  • Multi-gigabit dækning i hele hjemmet op til 550 kvm
  • 2.4 GHz, 5 GHz og 6 GHz
  • WiFi hastighed på op til 5760 Mbps

Jeg har til denne anmeldelse slået al personlig konfiguration fra mit netværk og indstillet det, som var det sat op af hr. og fru Danmark, for at give en mere brugervenlig og konkret testanmeldelse. Det skal også siges, at jeg ikke ejer nogen enheder, som er Wi-Fi 7- eller MLO-kompatible, men har til visse test lånt mig til en PC, hvor bundkortet var kompatibelt.

Hvis du er gamer og har tænkt tanken: “Hvilke enheder er kompatible med Wi-Fi 7?”, så er der faktisk ikke mange gaming-relaterede enheder, som har indbygget Wi-Fi 7. Vi har selvfølgelig nyere bærbare pc-enheder og diverse bundkort samt eksterne plugin Wi-Fi-produkter, men den hellige gral i gaming-miljøet må næsten være Sonys nyeste konsol, PlayStation 5 Pro. PS5 Pro er den eneste konsol på markedet med den nyeste Wi-Fi-teknologi tilgængelig, og ser ud til at være alene på toppen længere ud i fremtiden, da Nintendo har offentliggjort, at de ikke satser på Wi-Fi 7 i deres næste konsol, Switch 2. Er du til håndholdte pc’er, så kan man finde produkter i denne kategori med Wi-Fi 7 tilgængeligt.

Post Banner

Selvom enhederne ikke var kompatible, så viser testen, at forbindelsen og overgangen fra mit nuværende Wi-Fi-netværk alligevel er mærkbar. Jeg har fiberforbindelse med en hastighed på 1000/1000. Jeg bruger 3 Mesh/Access punkter i mit nuværende setup i et etplanshus på omkring ca. 130 kvm.

Test

Hvis vi forholder os til, at min kablede forbindelse i denne test er 100% effektivitet, så falder min download-/installationshastighed med over 65% ved brug på mit nuværende Wi-Fi Mesh-system, og ved skift til Halo H47BE falder den kun med ca. 27%. Sammenligner man med testen, jeg kørte på Halo H47BE og mit eget Wi-Fi Mesh-netværk, snakker vi altså om et mærkbart skift.

Testen blev udført på Wi-Fi 6- og Wi-Fi 6E-kompatible enheder. Da jeg skiftede til den lånte enhed med kompatible komponenter, var effekten svingende i udfaldet. I værste tilfælde falder effektiviteten til omkring de 25%, mens den i perioder kun falder med 15%. Så i bedste scenarier kan den trådløse forbindelse næsten følge med den kablede. Det syntes jeg var ret imponerende. Jeg havde også opstillet det hele nærmest klos op ad hinanden til denne test.

Bevæger vi os væk fra access pointet, falder vi yderligere i effektivitet selvfølgelig, men rækkevidden er overraskende god. Jeg kunne i det åbne rum på ca. 40 kvm, hvor testen blev udført, bevæge mig rundt uden større udfald, men så snart der kom objekter i vejen, falder signalet markant, og væggene i min bolig er gips, så det skuffer mig lidt, at signalet forringes så betydeligt.

Ved opsætningen af access punktet pressede jeg den så langt, jeg kunne, og alligevel kunne de 2 punkter finde hinanden. Signalet var ganske vist meget lavt, men imponerende. Mit nuværende mesh-system skal have en mellemstation for at kunne række så langt. Da access punkterne var sat op et sted med fornuftig forbindelse ifølge appen, så var udfaldet af ny test på niveau med mit gamle, når jeg var klos op ad.

En dobbelt pakke rækker derfor ikke helt til min bolig, selvom pakken udtrykkeligt henviser til, at det kan række op til 550 kvm. Et tredje access punkt er derfor en nødvendighed, også selvom væggene er lavet af gips. Jeg havde dog forbindelse til netværket i hele boligen, men alt for svagt nogle steder.

Indmaden

Halo H47BE har ganske vist ikke noget revolutionerende nyt på listen over specifikationer, men sammensætningen og det faktum, at der nærmest ikke er gået på kompromis med indholdet, fanger hurtigt en tech-interesseret ved første øjekast. Nogen ville mene, at Wi-Fi 7 er gået hen og blevet det, folk bare skal have, men jeg tror ikke, at de fleste har nogen anelse om, hvilke enheder som faktisk kan drage fuld nytte af kræfterne.

Det bemærkelsesværdige i produktets specifikationer er, at den kombinerer brugen af Wi-fi 7, Tri-band og MLO. Det vil sige kort fortalt, at du med dette Wi-Fi mesh-system har den hurtigste bil på den største motorvej med alle spor åbne og uden trafik, der kommer i vejen. Wi-Fi 7 giver dig muligheden for at udnytte den hastighed, du betaler for hos din udbyder, bedst muligt. Tri-Band tilføjer et ekstra spor, man kan udnytte, og forøger dine muligheder med 33%. MLO gør, at du kan udnytte flere spor på samme tid og derfor dele dine enheder op, uden at skulle skifte mellem frekvenserne.

Et typisk trådløst netværk har i dag 2 frekvenser, en 2.4GHz og en 5.0GHz, men med Tri-Band får du en ekstra frekvens på 6.0GHz, som i teorien er over 8 gange så hurtig som en standardforbindelse på 2.4GHz. Når man så kombinerer det med brugen af MLO, så har du pludselig et netværk, hvor støj på linjen er en by i Rusland. Det er kun din udbyder, der i princippet kan sætte en stopper for trafikken på nettet. Tri-band er i øjeblikket den mest avancerede udbredte teknologi inden for Wi-Fi, kun overgået af quad-band. Selvom quad-band endnu ikke er særlig udbredt og er betydeligt dyrere, anses det for at være fremtiden.

Design, opsætning og kvalitet

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er fan af designet af produktet. Den store hvide klods fungerer ikke i min optik og passer ikke rigtig ind nogle steder i et hjem, hvor den burde skulle kamuflere sig og ikke skabe opsigt. Kvaliteten af selve produktet virker meget plastikagtig og billig i strukturen, og man kunne frygte, at det ville tage fatale skader selv ved et fald fra lav højde.  Et andet kritikpunkt er, at lyset på fronten er absurd skarpt, og jeg kunne ikke finde en mulighed for at skrue ned for lysstyrken, hvilket fik min kone til at beslutte, at den skulle vi ikke have stående fremme. Jeg må da give hende ret i, at det var træls at få oplyst det meste af soveværelset på de sene aftentimer, men for at funktionen af produktet skulle være på sit ypperste, måtte jeg sætte et lille mærke over lyset, så der atter kunne ånde fred og harmoni i det lille hjem.

Produktet er udstyret med tre styks 2.5G porte på bagsiden til ekstra tilkobling. Det er nok det eneste sted, jeg kan se på funktionerne, at der er sparet lidt, da vi i dag kan finde 10G porte på mange andre produkter, men igen, mængden af folk der ville få brugt en 10G port til fulde er nok begrænset.

Opsætningen var ganske nem at gå til. Det hele foregik gennem en dedikeret app, som trin for trin hjalp med opsætningen. Via appen kan man se downloadhistorik og teste signalstyrken samt tilføje flere punkter til sit mesh-netværk. Appen er fint designet og nem at tilgå, men bliver overflødig efter opsætningen.

Konklusion

Jeg står tilbage efter fire ugers test med en imponerende følelse i kroppen. Selvom stilen og designet ikke tiltaler mig, så er funktionen og opsætningen virkelig overraskende. Det var utrolig nemt at sætte netværket op, og den medfølgende app giver et klart og præcist indblik i, hvordan det skal gøres, og så var den på dansk. Prisen på en dobbelt pakke er lige omkring de 1800 kr. de rigtige steder, hvilket bestemt er pengene værd. Bor du i en bolig af bare nogenlunde størrelse, vil en dobbelt pakke typisk ikke være i stand til at levere et ordentligt signal i alle områder. Alle funktioner og tilføjelser er virkelig top of the class, men er det nu også nødvendigt for den almindelige forbruger? Det må være op til en selv. Personligt kan jeg da afsløre, at jeg har tilføjet et nyt ønske til listen herhjemme.

Produkt: Mercusys Halo H47BE

Produkttype: Wi-Fi Mesh

Unikke features:

  • Lynhurtige 9,3 Gbps Tri-Band hastigheder
  • Wi-Fi 7
  • Multi-Link Operation (MLO)
  • 3 × 2,5G porte
  • Multi-gigabit dækning i hele hjemmet op til 550 kvm
  • 2.4 GHz, 5 GHz og 6 GHz
  • WiFi hastighed på op til 5760 Mbps
5 / 6
Nikolaj Mosegaard

Nikolaj Mosegaard

Skribent & Anmelder


Nikolaj er en passioneret mand inden for spilverdenen, film og ikke mindst diverse serier. Med et bredt vingefang dykker han gerne ned i både stærke historiedrevne spil, såsom Uncharted, The Last Of Us og Assassin’s Creed, men sætter også gerne kløerne i det competitve og grindbaserede gameplay – specielt Call Of Duty. Han har en stor forkærlighed for Ubisoft-spil – ja nogen ville kalde det fanatisk.

Mest læste i dag

Arkaden på Folkemødet – Hvad laver Arkaden på Folkemødet?

Feature

June 15, 2025

Arkaden på Folkemødet – Hvad laver Arkaden på Folkemødet?

Summer Game Fest 2025 fik rekordhøjt seertal

Nyhed

June 16, 2025

Summer Game Fest 2025 fik rekordhøjt seertal

Gog introducerer nyt MOD initiativ, og afslører Skyblivions udgivelsesvindue!

Nyhed

June 14, 2025

Gog introducerer nyt MOD initiativ, og afslører Skyblivions udgivelsesvindue!

Hollow Home viser krigen fra en teenagers perspektiv

Nyhed

June 15, 2025

Hollow Home viser krigen fra en teenagers perspektiv

Links

  • Privatlivspolitik
  • Om Arkaden
  • Sponsoreret indhold
  • Affiliate

Vi tager ansvar for indholdet og er tilmeldt

pressenævnet logo

© Copyright - arkaden.dk