Nyheder

Baldur’s Gate 3 Patch 4 frustrerer lystige speedrunnere

Af Simon Nielson
5 november, 2023

Er det bare mig, eller ... Er der ikke mindre varmt herinde?

Larian Studios er lige udkommet med Patch 4 til Baldur’s Gate 3. Det har resulteret i mange forandringer, der gør spillets “klinge” endnu skarpere. Men patchen har også medført en smule malurt i bægeret … I hvert fald for spillere, der udfører “sex speedruns”.

Patch 4 har nemlig gjort det meget sværere for folk at score spillets karakterer hurtigt. Den nuværende verdensrekord blev sat for kun to uger siden, hvor speedrunneren Mae lykkedes med at hoppe i kanen med Githyanki-krigeren, Lae’zel, på under to minutter. Maes strategi var at imponere Lae’zel hurtigt fra start, hvilket var relativt nemt, da det kunne gøres ved at intimidere en Tiefling i Silvanus’ Grove i starten af spillet. Men nu stopper legen tilsyneladene …

De enormt lange patchnoter til Patch 4 afslører nemlig, at Lae’zel bliver sværere at indlede et romantisk forhold med. Nu skal man nemlig ikke længere kun imponere hende en smule fra start – man skal også have vist sig værdig gennem flere forskellige handlinger. Det har fået speedrunning-fællesskabet til at arbejde ihærdigt på at finde ud af, hvilke “handlinger”, der er tale om. Nogle mener sågar, at sex speedrunning i Baldur’s Gate 3 aldrig bliver det samme igen. Før patchen blev alle speedruns nemlig delt under kategorien Sex% på speedrun.com, men nu er der snak om, at der skal laves flere forskellige kategorier for hver enkelt karakter – stakkels Lae’zel, Astarion og Shadowheart … “Hurtigst til bjørnesex”-rekorden (håber I ved, hvad jeg mener) virker i så fald også umulig at komme udenom.

Verdensrekordholderen Mae har også delt sine tanker om patchen i et post på sociale medier, hvor hun siger: “Hvil i fred til den sjoveste kategori nogensinde. Det er med ubeskrivelig skuffelse, at jeg meddeler, at Sex%-speedruns er blevet fjernet via en opdatering i Baldur’s Gate 3 … det har været ægte, drenge.”

Simon Nielson – Skribent & Anmelder


Simon arbejder til daglig med marketing, men hans fritid er prydet med gaming i alle former. Han elsker især at spille store RPG’er, som man kan synke tonsvis af timer i. Hvis der dog ikke er tid til den type spil, er et lille indiespil i ny og næ også en vej ind til hans hjerte

© Copyright - arkaden.dk