Ad Banner
Ad Banner

Førstehåndsindtryk

Bionic Bay-preview – Atmosfærisk platformer med substans

Foto: Psychoflow Studio

Af Emil Øgaard
20 marts, 2025

Har vi en nyklassiker for 2D-platformers på vej?

Det som solgte mig første gang jeg så traileren til Bionic Bay, var den Inside-agtige atmosfære og de innovative platforming puzzles. Kunne vi endelig få en værdig spirituel efterfølger til et af de mest ikoniske indiespil i det nye århundrede eller blive skuffet over forsøget?

Selvom Bionic Bay umiddelbart ligner Inside, læner det sig meget mere mod platforming-delen frem for det det atmosfæriske narrative, som også bløder ind i gameplayet. Derfor minder det mere om Oddworld, hvor du i skal flygte fra et post-apokalyptisk miljø med en ragdoll-agtig karakter.

Og det fungerer faktisk overraskende godt.

Lyst til at hop’

I Bionic Bay vågner man i et kæmpe post-apokalyptisk laboratorie, hvor en masse kasser og slanger til udstyr hænger frit omkring dig. Hurtigt finder du en vej op og væk fra de store maskiner, hvilket blot leder dig ind i rum til nye farer som lasers og spinnende rotorblade.

Efter at have klaret en del baner får du serveret en lille smule historie om en person, du finder død. Selvom det ikke er meget historie, tegner der sig et lille billede, hvilken verden du befinder dig i. Det jeg godt kunne savne, var et bedre anslag i historien. Det fungerer godt i Inside, fordi miljøet hurtigt skifter sig dynamisk fra den gård, man flygter fra. Her er det bare laboratoriet, som hurtigt kommer til at føles ensformigt.

Men der hvor Bionic Bay rammer hovedet på sømmet er det fantastiske gameplay. Det føles super snappy at hoppe fra platform til platform, hvor ragdoll-animationen får det til at føles som noget andet, end man er vant til fra andre platformer. Det giver nogle ret sjove dødsanimationer, når man bliver sprunget i luften af miner eller falder ind i en kæmpe laser.

Styringen er simpelt og intuitivt, men bliver brugt ret innovativt gennem den demo, jeg prøvede. Man kan hoppe og rulle både på land og i luften. Undervejs får man også en switcher, hvor du kan skifte plads med en genstand du har aktiveret ved at slå på den. Når dette bliver kombineret med baner, der skifter tyngdekraft undervejs, sidder man tilbage platformer spil, der har lyst til at bringe noget nyt til bordet. Det føles som nogle friske og kreative idéer til genren.

Undgå laseren eller bliv skåret i småstykker. Foto: Psychoflow Studio

Gudesmuk artstyle

Som nævnt i indledningen mindede atmosfæren tydeligvis om Inside ved første øjekast. De industrielle post-apokalyptiske fortærede maskiner blandet med et par meget tydelige farvekoder, skilte det sig ud fra andre trailers. Og når man første gang bevæger sig rundt i banen, skal man lige opfange, at det ikke er en cutscene. Det er sådan spillet ser ud.

Selve din karakter er en 16-bit-karakter, hvilket giver en sjov kontrast til den hyperrealistiske baggrund, men bevæger sig igennem. Når spillet begynder at spejle miljøet i et vandspejl, kan man tydeligt se detaljegraden og finessen i det grafiske. Det er imponerende, at et mindre studie kan skabe noget af den kaliber. Hatten af for det.

Musikken minder også meget om den i Inside, hvor det særligt er maskinernes tomgang, der brummer højt og drypper. Af og til bliver det afløst af et par elektroniske beats, som markerer en overgang mellem gængs platforming til noget mere intenst.

Bionic Bay emmer af teknisk overlegenhed, men det er ikke et spil for alle. Hvis man har en forkærlighed for atmosfæriske puzzleplatformers er det klart et forsøg værd. Men man vil nok blive skuffet over, hvor lidt historie der er.

Samtidig er spillet også henvendt til et speedrunning-community i dets online baner. Her ræser man mod andre spilleres spøgelser i kampen om at få den hurtigste tid. Lige nu er det blot brudstykker fra banerne i hovedspillet. Så der vil være noget genkendelighed, når man prøver at sætte rekorden i det.

De roterende savklinger og industrielle look gør noget for oplevelsen. Foto: Psychoflow Studio

Konklusion

Bionic Bay er klart et spil, jeg ser frem til. Det fantastiske gameplay og den stemningsfulde atmosfære er jeg spændt på at se, hvor de kan tage hen. Idéerne er til stede, men spørgsmålet er, hvordan de vil holde mig engageret i længere tid. Jeg følte nemlig, at det gerne måtte skæres lidt til for at stå endnu skarpere. Men omvendt gør spillet også meget for at dele sine platforming-segmenter fint op.

Historien var næsten ikke tilstede i demoen, og det er her min største bekymring ligger. For kan spillet holde mig engageret udelukkende på sit gameplay? Eller skal der være en historie, jeg kan hænge min hat på?

Alt i alt, glæder jeg mig til at spille det fulde spil, når det udkommer d. 17 april på PlayStation 5 og PC.


Om skribenten:

Billede af Emil Øgaard

Emil Øgaard – Skribent & Anmelder


Emil er uddannet Cand. Mag. i Medievidenskab, hvor han specialiserede sig i spilteori og ludonarrativitet. Har tidligere været skribent hos Pixel.tv. Lige siden han spillede Kingdom Hearts for første gang på sin PS2, har han været bidt af RPG-spil. Derudover er spiludvikling i Danmark et af hans store interessefelter.





© Copyright - arkaden.dk