Ad Banner

Anmeldelse

Boy Kills World-anmeldelse – Vild action- ekstremt ringe plot 

Foto: Nthibah Pictures

Af Lasse Bjørnsten Rasmussen
16 maj, 2024

Hvis du leder efter en film med en god historie der giver mening, så er det ikke denne

I denne høj-oktan actionfilm, følger vi en dreng uden navn, spillet af Bill Skarsgård. Efter hans familie bliver slået ihjel af den diktatoriske “Hilda Van Der Koy”, som er spillet af Michelle Dockery, møder drengen en shaman, som træner ham til at blive et dødbringende våben. Drengen har hverken sin tunge eller hørelse, men han har en mission: At dræbe hele Van der Koy-klanen.  

Filmen, hvor ideen har været en klassisk hævnhistorie puttet ind i et computerspilsnarrativ med overraskende drejninger og en god portion humor, har været under udvikling i godt fem år. 

Men lander filmen på alle fire, eller er det en tom omgang? 

Foto af: Nthibah Pictures

Ekstrem action med et råddent og elendigt plot 

Filmens første fem minutter gjorde mig faktisk interesseret i den verden, jeg blev præsenteret for. En by hvor befolkningen lever under en brutal diktator, som henretter tilfældige på åben gade. Men det hele falder fra hinanden, når filmen samtidig prøver at være humoristisk. Jeg troede faktisk, det ville være en seriøs historie om en dreng, der til diktaturet har mistet sin familie, og derfor søger hævn ved at træne sig igennem flere år til at blive en decideret dræbermaskine. Men nej, vi fik en ekstremt voldelig film, med en historie som ingen tyngde har, og det bliver desværre til en ret flad omgang. Til tider byder den på gode sekvenser med masser af kamp og blod, men lige så snart det handler om historien og karaktererne, begynder det at smuldre. 

Foto af: Nthibah Pictures

Hvis nogen har spillet computerspillet Far Cry 6, vil man vide at det på en måde lidt er samme præmis. En diktator, spillet af den fantastiske Giancarlo Esposito, vil gerne holde styr på sin by, ved at henrette dem som gør oprør. Ligesom i spillet, så er historien her spændende de første fem til ti minutter, men ellers ikke. Jeg syntes det er ærgerligt, da de sagtens kunne have lavet en mørk fortælling, som ville have fungeret hvis de havde fjernet alt det komiske.  

En tilføjelse som jeg syntes var okay, men som blev undermineret af komikken, er at vores hovedkarakter ikke snakker fordi han har mistet sin tunge. I filmen hører man ham snakke, men det er kun inde i hans eget hoved. Han mundaflæser også folk grundet hans døvhed, hvilket gør, at han nogle gange ikke opfanger alt, som bliver sagt til ham. Det kunne have fungeret godt, hvis det (jeg nævner det igen) ikke havde været for alt den ligegyldige humor. 

Foto af: Nthibah Pictures

Konklusion 

Boy Kills World er en interessant og spændende film, de første 10 minutter. Særligt filmens tone og humoristiske side ødelægger en ellers spændende historie, som kunne have været god, hvis der havde været mere fokus. Det visuelle er faktisk ikke så skidt som man kunne have troet. Der er mange scener hvor personer bliver lammetævet på de vildeste måder, men hvis det er det man er til, så bør man se John Wick i stedet. Dog syntes jeg, det er spændende når film prøver at konkurrerer mod hinanden, om at lave de vildeste actionscener og “set pieces”, her er Boy Kills World desværre ikke en film jeg tror, folk vil komme til at huske.

Medie: Biograf

Instruktør: Moritz Mohr

Skuespillere: Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery, Brett Gelman, Yayan Ruhian, Cameron Crovetti, Nicholas Crovetti, Quinn Copeland, Sharlto Copley, Isaiah Mustafa, Andrew Koji, Famke Janssen

Genre: Action, comedy

Premieredato: 16/5 2024

Spilletid: 111 minutter

Selskab: Nthibah Pictures

Lasse Bjørnsten Rasmussen – Skribent & Anmelder


Lasse lever og ånder for film, spil og tv-serier, og elsker at formidle det. Han er en ung purk, der har taget sine første skridt ind i medieverdenen, som har fascineret ham siden han for første gang fik en PlayStation 2-kontroller i hånden og en Nintendo DS ved siden af sig.

© Copyright - arkaden.dk