Ad Banner

Nyheder

Britisk spilkæmpe i problemer

Foto: Sumo Digital | Playstation

Af Mark Elsberg
12 juni, 2024

15% af arbejdsstyrken står til at blive økset hos Sackboy- og Crackdown-producenten Sumo.

Det britiske spilkonglomerat Sumo Group har i sinde at skære 15% af arbejdsstyrken, svarende til 250+ stillinger, det skriver Gamesindustry.biz.

Blandt de berørte er Sumo-ejede canadiske Timbre Games, der helt bliver lukket. Timbre blev stiftet tilbage i 2021 og havde angiveligt to uannoncerede rollespil under udvikling.

“Selvom Sumo har stået godt imod, er vi ikke immune over for spilbranchens verserende problemer. Derfor ser vi os nødsaget til foretage en række omstruktureringer af vores forretning for fortsat at kunne navigere i og bedre være rustet til fremtiden og de udfordringer, den bringer,” skriver Sumo-gruppen blandt andet som led i udmeldingen.

Sumo Group og dets mange underafdelinger er kendt for deres brede samarbejde i branchen, herunder på velansete titler så som PlayStations Sackboy: A Big Adventure og Microsofts Crackdown 3, men også de egenproducerede spil så som Snake Pass og det længe ventede gyserspil Still Wakes the Deep, der udkommer i næste uge.

Meldingen kommer i kølvandet på en ellers travl weekend for Sumo-gruppen, der havde adskillige spil at fremvise til Summer Games Fest 24, herunder Critter Cafe, Deathsprint 66 og Still Wakes the Deep.

Sumo blev i 2022 opkøbt af kinesiske Tencent for 8,7 mia. kroner og huser som sagt adskillige underselskaber. Heraf er Sumo Digital den største med studier flere steder i verden, primært i England, men også i Indien og Canada. Sidstnævnte kan de så igen strege, nu hvor Timbre Games helt bliver lagt i graven.

Med nedskæringerne bliver Sumo det seneste i rækken af ikke mindst britiske spilstudier, der lider store tab i 2024. Således øksede PlayStation tidligere på året flere af deres britiske underafdelinger og det samme gjorde GTA-producenten Rockstar i maj måned.

Mark Elsberg – Skribent

Når ikke Mark lapper gamle mainframe-systemer hos et dansk forsikrings-konglomerat, bliver tiden brugt på at forstå, hvorfor computerspil er så pisse fede. Eurogamer-alumne, der fortærer alt fra AAA over indies til shovelware fra nederste hylde. Især sidstnævnte. Nogen skal jo spillet det lort.
© Copyright - arkaden.dk