Nyheder

Call of Duty-konkurrent udskudt endnu en gang

Foto: XDefiant Wiki - Fandom

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
30 marts, 2024

Ubisofts kommende first person shooter, XDefiant, er igen blevet udskudt

XDefiant er af mange blevet udset til at være en mulig udfordrer til sværvægteren på first person shooter-scenen, Call of Duty. Spillet, der bliver udviklet af Ubisoft San Fransisco, er blevet beskrevet som et fast-paced online PvP-skydespil (spiller mod spiller), der er inspireret af andre kendte Ubisoft-spilserier som Splinter Cell og Far Cry. Det bliver gratis at spille og bliver tilgængeligt på de fleste nye spillekonsoller og PC.

For at have en chance for at konkurrere med de største på markedet, er det selvfølgelig nødvendigt at have et produkt, der kan udgives. Det har dog, i flere omgange, vist sig at være en udfordring for Ubisoft. 

Gamerant kan nu fortælle, at Ubisoft igen har været nødt til at udskyde udgivelsen af XDefiant, men de lover til gengæld, at der snart kommer en ny chance for at prøve spillet i en ny spiltest. Den oprindelige plan var ellers, at XDefiant allerede skulle være udgivet i 2023, men den plan blev efterfølgende ændret, og udgivelsen skubbet til første kvartal af 2024. Da første kvartal, som bekendt, slutter ved udgangen af den 31. marts, har Ubisoft nu udskudt udgivelsen til årets andet kvartal. Nærmere kommer vi desværre ikke en udgivelsesdato i denne omgang. 

På X har XDefiant-teamet forklaret, at de stadig har nogle ting, de skal have testet og forbedret, før spillet er klar til at blive lanceret. Ubisoft har endnu ikke sat en dato på den kommende offentlige beta-test, som varer 12 timer, og som skal hjælpe dem med at teste serverne og lave de sidste justeringer. 

Siden XDefiant først blev vist frem for over to år siden, er spillet blevet beskyldt for at forsøge at ligne Call of Duty i sådan en grad, at det direkte har haft en betydning for spillets udvikling, hvilket har medført forsinkelserne. Men ifølge Mark Rubin, der står i spidsen for XDefiant, handler det mere om tekniske problemer end noget, der har med Call of Duty at gøre. Rubin har tidligere nævnt, at de tekniske problemer især drejede sig om netkode og andre forbindelsesproblemer.

Når betaen på et tidspunkt er klar, vil den blive tilgængelig på PS5, Xbox Series X/S, og PC.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk