Ad Banner

Førstehåndsindtryk

Cat Quest III-preview – Et større vendepunkt i serien

Af Kasper Hansen
4 juni, 2024

Fra det første Cat Quest og frem til dens efterfølger var ændringerne ikke det store, udover en spilbar karakter-udvidelse, co-op og lidt små justeringer hist og her. Nu kommer der inden længe et tredje spil i serien og Arkaden har fået adgang til et lille smugkig

Disclaimer: Denne vurdering er kun baseret på omkring 30 minutters spilletid. Det er derfor ikke min endelige vurdering af hele spillet, men kun en lille brøkdel. Der vil heller ikke deles en karakter ud på dette preview.

Cat Quest er en serie af action-rollespil, udviklet af The Gentlebros og udgivet af PQube, kendt for sin charmerende grafik, humoristiske fortælling og engagerende gameplay.

Det første spil, udgivet i 2017, følger en kattehelt i en åben verden kaldet Felingard, hvor spilleren udforsker, kæmper og opgraderer for at redde sin kidnappede søster.

Opfølgeren, Cat Quest II, udgivet i 2019, udvider universet med både katte og hunde og introducerer co-op multiplayer, flere quests, en større verden og nye gameplaymekanikker.

Nu er Cat Quest III lige på trapperne, og hvad tænker Arkaden om denne lille smagsprøve?

Kroen, hvor man bl.a. andet kan finde boyntys. Foto: Keplar Interactive

Nye retninger til spillets gavn

I Cat Quest III har udviklerne taget store skridt og sendt den behåret kat mod havet. Nu agerer man lidt som en pirat og Cat Quest’s åbne verden er blevet beriget med en større skala i forhold til forgængerne.

Det fungerer gnidningsfrit og har et simpelt design og gameplay. Hvad der også har fået et ekstra pift er grafikken – Det føles mere skinnende og poleret. Det er en fryd at kigge på, og man kan mærke farvepaletten meget skarpere.

En oversigt over den åbne verden. Foto: Keplar Interactive

Enkelte hick ups

Jeg føler lidt at spillet er blevet mere underfortalt end de tidligere, hvilket jeg synes er syndt. Balancen i de tidligere titler virkede så godt og gav lidt smag for alle.

Nu har de prøvet at gå lidt mere voksent til værks, og det synes jeg er en fejl. Det er mere udfordrende og det i sig selv burde nok være et plus. Dog synes jeg allerede de har taget mange nye tiltag og justeringer, som er til dets fordel.

Piratskibet der er klar til søs og sprænge andre skibe. Foto: Keplar Interactive

Konklusion

Alt i alt har Cat Quest en lovende start og et spændende eventyr foran sig. Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve det fulde spil, og mærke det større omfang som spillet besidder.

Med de få momenter jeg har oplevet har der været nogle små sten i maskineriet, men uden at opleve det store hele så kan det nå at blive rettet til.

Cat Quest III udkommer d. 8 august på PC, Nintendo Switch, PS4/5, Xbox one, Xbox Series.


Om skribenten:

Kasper Hansen – Skribent & Anmelder


Kasper har tidligere været skribent og anmelder for GamersLounge. De kompetitive spil som FIFA, Hearthstone og Call Of Duty-serien er nogle, han bruger mange timer på. men via en voksende passion har han også skabt en stor kærlighed til historiedrevne spil – særligt AAA-spil.

© Copyright - arkaden.dk