Nyheder

Crusader Kings III får nyt indhold

Af Anders Friis
7 februar, 2024

Det svenske nichespil Crusader Kings III, er en af gamingens mere specialiserede titler med fokus på magtspillet i middelalderen. På trods af nichepræget, så har spillet en dedikeret og fast fanbase, som udover at have støttet spillet frem til en tredje udgave, også sikre at der årligt kommer nyt indhold til spillet.

Paradox har netop afsløret dette års nye indhold til spillet, under titlen Chapter III. Dette års kapitel indeholder fire selvstændige DLC’er, hvor den første, Couture of the Capets, allerede blev tilgængelig samtidig med annonceringen d. 6. februar.

Couture of the Capets er gratis, og er en kosmetisk pakke der fokusere på moden i højmiddelalderens franske hof.

Den næste betalte udvidelse har fået titlen Legend of the Dead og udkommer d. 4. marts. Omdrejningspunktet i udvidelsen bliver at opbygge omdømme omkring din families bedrifter. Et godt omdømme giver mulighed for unikke bygninger, og en række andre fordele for dit dynastis erobring af magt og ære.

Udvidelsen har dog også en mørk og dyster vinkel. Sygdom og død kommer også til at spille en rolle i dit imperium, og den ultimative test er introduktionen af den sorte død.

Trailer fra Crusader Kings III Youtubekanal.

Senere på året kommer udvidelsen Roads to Power der tager udgangspunkt i det Østromerske rige og Byzans. Udvidelsen kommer blandt andet til at tilføje en ny styreform, hvor overhovedet ikke udpeges igennem arv og feudal kamp, men derimod igennem udnævnelse i et bureaukratisk system af guvernører.

Roads to Power vil også byde på en tilføjelse til dit familie dynasti, hvor du kommer til at få mulighed for at bygge en familieejendom, og udbygge den løbende.

Årets sidste udvidelse til Crusader Kings III, bliver Wandering Nobles, der som titlen antyder for første gang i spillets historie gør det muligt at spille som en adelig uden land. Man kommer til at kunne vælge at starte spillet uden land, eller i løbet af spillet miste sit land.

Spillets omdrejningspunkt bliver her at rejse rundt og løse opgaver fra andre adelige og konger, og måske få tilkæmpet sig noget land igen.

Der er endnu ikke sat en udgivelsesdato på Roads to Power eller Wandering Nobles.

Trailer fra Crusader Kings III Youtubekanal.

Hvad er Crusader Kings III?

Spillet udkom i september 2020, og er kort fortalt en stor strategisk middelalder magtsandkasse, hvor man kan indtage rollen som en hvilken som helst historisk adelig eller fyrste på et givent tidspunkt i middelalderen.

Opgaven er at administrere dit landområde på bedst mulig måde, og få dit magtområde til at vokse. Udfordringerne står dog i kø i form af interne magtkampe i din familie, dit hof og fra andre adelige familier som også gerne vil herske over dit landområde.

Du udøver din magt igennem snigmord, diplomati og ren rå krig. Crusader Kings III er med andre ord den klassiske bog Fyrsten af Niccolò Machiavelli, som et computerspil.

Anders Friis – Skribent & Anmelder

Halvgammel og halvsur gamer med en stor svaghed for PC-, strategi- og RPG-spil. Er af den klare overbevisning der ikke er lavet god musik, film eller serier siden 2004, og der generelt er et overdrevent forbrug af farver og larm i alt for mange af nutidens spil

© Copyright - arkaden.dk