Ad Banner

Anmeldelse

Deep Rock Galactic Special Edition Anmeldelse – Et (dansk) underjordisk eventyr

Af Morten Vilstrup Pedersen
18 november, 2023

Store våben, endnu større mængder øl, dværge i rummet og solidt gameplay burde være en opskrift på en sikker vinder, men er det nu også det?

Deep Rock Galactic er udviklet af danske Ghost Ship Games og udkom første gang i 2018. Med Special Edition til PS5 får man to DLC’er med i købet nemlig Dark Future og MegaCorp Pack. De tilføjer dog ikke andet end kosmetisk udstyr.

Det er fedt, at man bare bliver kastet lige ud i det. Man skal ikke skabe sin egen figur først eller igennem en masse film før man starter. Du lander, og så er det ellers bare i gang med at svinge hakken.

Så snart man svinger hakken får man straks lyst til at synge af sine lungers fulde kraft:

‘I am a dwarf and I’m digging a hole

Diggy, diggy hole, diggy, diggy hole’

Kontrasten mellem dværgenes farvestrålende base og det dybe mørke på planeten Hoxxas er fantastisk. Hvis man er til Ringenes Herre, vil man elske at spille disse øl-elskende mine dværge. Spillet sørger for at hver eneste hule er forskellige og der er flere forskellige missioner så spillet ikke bliver helt trivielt, selvom det basalt set er det samme man laver igen og igen.

PS5 Special Edition Foto: https://www.deeprockgalactic.com

Stemningen kan hurtigt skifte

Det ene øjeblik hakker man lystigt i jorden og finder vigtige mineraler og det næste er man involveret i en intens ildkamp mod store edderkopper eller spurter febrilsk tilbage mod sikkerhed. Man skal hele tiden sørge for at have et øje på ens ammunition og ens lysgranater. Det sørger for, at man holder sig på tæerne og ikke slapper helt af.

Spillet bliver først endnu mere intenst når man når level 25 og får adgang til Deep Dives. Deep Dive huler er den ultimative guldgrube. Større risiko, men også chance for større udbytte. Deep Dives åbner spillet endnu mere op og giver spilleren endnu flere missioner under jorden.

Kosmetisk udstyr. Foto: https://www.deeprockgalactic.com

Hvor er historien?

Jovist gameplayet er fantastisk og aldrig rigtig kedeligt, men hvor er historien? Jeg er vant til at kaste mig hovedkuls ud i store spil med episke historier og det leverer Deep Rock Galactic i hvert fald ikke. Det kan måske virke lidt højpandet at kræve, at der altid skal være et større narrativ, men mindre kunne også have gjort det. Det eneste man hører fra universet omkring en er de beskeder man får fra Mission Control på vej gennem spillet.

Hvis man allerede er gennem spillet, kan man allerede nu se frem til endnu mere dværge kaos i Deep Rock Galactic: Rogue Core. Rogue Core er sat til at ramme Steam i November 2024 i Early Access.

Konklusion

Deep Rock Galactic står som en lysende stjerne blandt dansk udviklede spil. Så lysende at de faktisk var nomineret til en pris. Det blander godt gameplay, hektiske kampe og god progression for ens dværg. Man kan kaste utallige timer efter det og stadig være godt underholdt, hvis man altså kan leve med at det egentlig er det samme man laver igen og igen. Nemlig at samle flere og flere mineraler sammen.

Personligt er jeg okay underholdt, men ikke mere end det. Hvis man havde udviklet en historie der udviklede sig sideløbende, havde det trukket gevaldigt op.

Du skal spille Deep Rock Galactic hvis du kan lide spil såsom Risk of Rain, Vermintide 2 eller Left 4 Dead.

Udvikler: Ghost Ship Games

Genre: Co-op Førstepersons skydespil

Platform: PlayStation 5 (anmeldt på) og PlayStation 4 (Den almindelige version af spillet findes på PC, Xbox)

Morten Vilstrup Pedersen – Skribent & Anmelder


Morten har en bachelor i Engelsk, og arbejder til daglig med Salg og Service i det mørke Jylland. Hans allerførste rigtige spiloplevelse var Pokemon Blå på tysk i de glade GameBoy dage. Det rangerer også ret højt på listen over yndlingsspil, men nr. 1 må absolut være Neverwinter Nights. Alt, der kan games på skal der games på, og han ejer derfor både PC, Xbox, PlayStation og Switch.


© Copyright - arkaden.dk