Ad Banner

Nyheder

Dragon Age: Dreadwolf hedder nu Dragon Age: The Veilguard – fremvises på tirsdag!

Foto: IGN

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
7 juni, 2024

Der bliver vist 15 minutters gameplay fra spillet den 11. juni

Det meget ventede spil fra BioWare, Dragon Age: Dreadwolf, har skiftet navn og kommer fremover til at gå under navnet Dragon Age: The Veilguard. Dette afslører IGN, som også fortæller, at BioWare den 11. juni vil fremvise 15 minutters gameplay, hvor spillets mekanikker og historie vil blive vist.

Navneændringen sker, fordi den nye titel bedre repræsenterer spillet. Som spiller er man nemlig en del af The Veilguard, en gruppe som beskytter The Veil og kæmper mod en ny trussel, der truer Thedas. The Veilguard udgøres af spillerkarakteren og dennes ledsagere. BioWare har afsløret, at de lægger stor vægt på spillervalg i Dragon Age: The Veilguard, hvilket betyder, at man som spiller i høj grad får indflydelse på historiens forløb. Samtidig er der også et stort fokus på de følgesvende, som spillerkarakteren møder på sin vej.

Der vil være syv unikke følgesvende, der alle repræsenterer forskellige fraktioner i Thedas. Disse følgesvende har dybe baggrundshistorier og vil gennemgå en udvikling, hvor temaer som kærlighed og tab er med til at forme dem og udvikle deres historier gennem spillet. Som spiller indtager man rollen som en original protagonist, hvilket kan sammenlignes med tidligere hovedpersoner i serien som The Warden, Hawke og senest The Inquisitor fra Dragon Age: Inquisition.

Derudover kan vi se frem til at udforske flere regioner i Thedas end i de tidligere spil i serien, og disse områder vil samtidig være mere varierede. Den tidligere titel, Dragon Age: Dreadwolf, henviste til karakteren Solas, som spillede en betydelig rolle i det førnævnte Dragon Age: Inquisition. Trods navneændringen vil Solas stadig spille en stor rolle i spillet, men der vil også være en anden fjende, som vi endnu ikke ved, hvem er, der vil gøre sit indtog i historien. Derfor kan vi konkludere, at Solas ikke nødvendigvis bliver den primære antagonist i spillet, men definitivt kommer til at spille en rolle.

Kampsystemet har været et stort fokusområde for BioWare, og spillet vil have et evnehjul (ability wheel), der gør, at man kan pause tiden og derefter planlægge og lægge strategier for, hvordan man vil gribe de forskellige kampsituationer an. Man vil kunne have to ledsagere med ad gangen, hvilket minder om det system, man finder i en anden af BioWares succesfulde spilserier, nemlig Mass Effect.

Nu må vi se, om vi ved den kommende præsentation af spillet også får en mere konkret udgivelsesdato eller blot et udgivelsesvindue. Ifølge flere rygter er spillet tættere på en udgivelse, end man skulle tro. Med navneændringen og udsigten til 15 minutters gameplay er det ikke utænkeligt, at Dragon Age: The Veilguard snart er klar til lancering. Man har vel lov at håbe.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk