Ad Banner

Film og serier

Efter Furiosa-floppet: Mere Hemsworth, mere Thor?

Foto: Marvel/Warner Bros. Pictures

Af Kasper Rasmussen
2 juni, 2024

Det ser sort ud for George Millers Furiosa, så hvad nu? Goddag til Marvel?

Vi skrev tidligere om Furiosa-floppet her, og ikke en gang hjemlandet Australien, syntes nu at interessere sig for måske landets største film-eksportvare.

Det australske publikum er nemlig heller ikke dukket op for at se den apokalyptiske thriller, hvor biograf-og billetsiden Numero nu også er ude og rapportere, at der kun blev indtjent 3 millioner australske dollars i åbningsweekenden.

Filmen blev udgivet i Australien den 23. maj og oplever nu så lave besøgstal, at en biograf har rapporteret at sælge kun 220 billetter siden udgivelsen.

Således skriver The Hollywood Reporter også, at Furiosas Box Office-falliterklæringer, nu sætter bremser på George Millers næste Mad Max-film.

Publikums reaktion på filmen er dog lige så positiv, som Miller håbede; da den kan prale af en 90 procent positiv publikumsscore på Rotten Tomatoes og opnået en B+ Cinemascore. Men i en foruroligende og uventet drejning dukkede der langt færre kvinder og yngre mandlige voksne op, end der kom ud til Millers Mad Max: Fury Road for ni år siden.

På Fury Roads åbningsweekend. var opdelingen 60 procent mænd til 40 procent kvinder, ifølge kilder med adgang til exit-undersøgelser udført af PostTrak. Furiosas publikum var 71 procent mænd og 29 procent kvinder, et bekymrende fald og et opsigtsvækkende antal for en film, der blev markedsført som et kvindedrevet actiondrøn. Og aldersgruppen 18-24 år, som er de hyppigste biografgængere, faldt fra 31 procent for Fury Road til 21 procent for Furiosa.

Mad Max-serien har altid henvendt sig til et nichepublikum. De første tre film, med Mel Gibson i hovedrollen, samlede faktisk kun mindre end 70 millioner dollars ind på hjemmemarkedet.

Så der skal altså nu desværre et mirakel til hvis både Furiosa, og ikke mindst fremtidige Mad Max-film, skal få et grønt lys.

Så hvad så nu Miller?

Marvel-fans vil nu have Mad Max-skaberen og instruktøren George Miller, til at instruere Chris Hemsworth, i en potentiel Thor 5.

Miller og Hemsworth arbejdede som bekendt begge med Furiosa, og da de begge er Australiere, burde det vel ikke løbe ud i Mad Max-sandet?

Marvel-fans mener nemlig nu, at George Miller er et godt valg til at instruere Thor 5, efter at instruktøren selv gav udtryk for, at han er villig til at arbejde sammen med Hemsworth igen. Thor: Ragnarok var en af de bedste Marvel-film, der nogensinde er lavet. Men umiddelbart efter spillefilmen var Thor: Love & Thunder intet mindre end en fiasko, trods kommerciel succes og okay anmeldelser (se Deadline).

Thor: Love & Thunder-instruktøren Taika Watiti, har udtrykt, at han ikke vil være involveret i Thor 5 (via Business Insider), og lige siden har instruktørstolen for en potentiel Thor 5, stået ledig. Fans kunne dog have fundet den perfekte erstatning for Waititi i netop George Miller.

 I et nyt interview med ComicBook.com, bemærkede Miller sig overraskende interesseret til opgaven:

“Jeg ville arbejde sammen med Chris omkring hvad som helst. Det ville jeg virkelig. Han er en vidunderlig skuespiller. Han har hele spektret af alle færdighederne. Jeg mener, du skal være atletisk, fysisk. Men du skal også være atletisk følelsesmæssigt og intellektuelt, for at påtage dig disse meget, i sidste ende ret komplekse roller, enhver rolle virkelig.”

George Miller

Det ville ikke være første gang Miller skulle stå ansigt til ansigt med et superhelte-franchise. Før Fury Road kom på tegnebrættet, var det faktisk meningen han skulle have instrueret en Justice League-film, med b.la. en hjernevasket Superman! DEN havde vi gerne set. Men da Arkadens skribenter er lidt mere kreative, er det ikke Thor 5 der ønskes, men derimod en spritny film med HAM HER:

Det mener vi: George Miller og Ghost Rider er en mere velvalgt NO-BRAINER!

Heavy Metal-vibes, forkromede Harly ‘er, stramt læder og brændende kranier direkte fra helvedes forgård, og så vil Marvel-fans have George Miller til at lave mere Thor?

Jeg ved ikke med Jer kære læsere, men MARVELOUS er det sgu ikke, folkens! Sgu godt at Arkadens skribenter ikke er Marvel-fans, men derimod ægte FILM-fans!

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk