Ad Banner
Ad Banner

Førstehåndsindtryk

Elden Ring: Nightreign-preview – Lasse Vestergaard har prøvet FromSoftwares næste spil

Foto: FromSoftware

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
12 februar, 2025

FromSoftware er snart klar med en ny titel, der udvider universet fra Elden Ring – men denne gang med et anderledes fokus. Elden Ring: Nightreign er en multiplayer-oplevelse, der kan spilles solo eller sammen med to andre spillere i et hold på tre

Lasse Vestergaard har været en tur i Frankfurt til et preview-event, hvor han fik syv timer med et tidligt build af spillet – samme version, der bliver tilgængelig i den kommende network test fra den 14. til den 16. februar.

Jeg har taget en snak med ham om oplevelsen, begrænsningerne i preview-versionen – og selvfølgelig, hvordan spillet føles.

Elden Ring: Nightreign er et roguelike – og stadig brutalt svært

Det første, Lasse understreger, er, at han kun har prøvet en begrænset udgave af spillet. Elden Ring: Nightreign er et roguelike, hvor man starter et tilfældigt sted på kortet og skal overleve to dage, to nætter og den afsluttende boss. Dagen går med at grinde våben og runes – altså at gøre sig klar til natten, hvor endnu stærkere fjender venter. Hver nat skal der nedlægges en boss for at få lov til at fortsætte, og på den tredje nat kulminerer det hele i en kamp mod en Nightlord.

Foto: FromSoftware

Hele tiden tikker en timer ned, og det lægger et ekstra pres på spilleren. Man skal både nå at opgradere sig selv og sikre de bedste forudsætninger for natten, samtidig med at man ikke spilder for meget tid.

Lasse spillede previewet sammen med en svensk og en finsk spiljournalist, og selvom spillet i den færdige udgave skulle være fuldt randomiseret, var der i denne demo kun to forskellige startområder. Det var naturligvis en begrænsning i previewet, men i det endelige spil vil startpositionen være helt tilfældig.

Det gjorde dog også, at previewet føltes en smule mærkeligt. Lasse og de andre spillede i knap syv timer, selvom preview-buildet reelt kun var tiltænkt til tre. Men én ting stod hurtigt klart: Nightreign er svært. Og det kommer fra en mand, der elsker en udfordring og er vant til FromSofts spil.

Foto: FromSoftware

Nightreign bliver endnu større i det færdige spil

Lasse er spændt på at se, hvordan folk reagerer på den kommende network test, hvor flere spillere får mulighed for at prøve præcis den samme begrænsede udgave af Nightreign, som han selv har haft fingrene i. Der er nemlig flere begrænsninger i denne tidlige version – blandt andet var kun fire af de i alt otte karakter klasser, kaldet Nightfarers, tilgængelige. I previewet kunne man vælge mellem Duchess, Guardian, Recluse og Wylder, men i den færdige udgave vil der altså være otte Nightfarers, hver med deres egne evner og ultimative angreb.

Men Nightreign bliver ikke kun større i form af flere karakterer. FromSoftware lover nemlig en oplevelse, hvor hver gennemspilning føles særlig. Kortet over spilverdenen vil forblive det samme, men modstandere, bosser, items og events vil være randomiserede.

Gameplayet følger en fast struktur: Om dagen udforsker man, samler loot, stiger i level med sine runes og forbereder sig, og når natten falder på, venter en bosskamp. Dette gentages over tre cyklusser, indtil man på den tredje nat møder den ultimative udfordring – én ud af de otte Nightlords. Under preview-eventet var det kun muligt at prøve kræfter imod en specifik Nightlord, nemlig den trehovedet ulv/hund Gladius fra Nightreigns reveal gameplay trailer.

Foto: FromSoftware

FromSoftware har også udvidet bevægelsesfriheden i Nightreign. Spillet byder på parkour-elementer, der gør det lettere at navigere i terrænet, og spillerne kan nu bruge en Spectral Hawk som en slags glider til at svæve over landskabet. Dør man i kamp, mister man et level, hvilket ikke kun gør spillet sværere, men også begrænser, hvilke våben man kan bruge – sjældne våben kræver et bestemt level for at blive udstyret. Genoplivning er også lidt af en disciplin i sig selv: Spillere kan slå en faldet medspiller for at bringe dem tilbage til livet, men hver gang de dør, kræver det flere slag at genoplive dem.

Og som prikken over i’et låner Nightreign bosser fra tidligere Souls-titler. Under nattens kampe stødte Lasse på Centipede Demon fra Dark Souls, og traileren har allerede teaset en mulig kamp mod en af FromSofts mest berygtede bosser – The Nameless King fra Dark Souls III.

Tilfældigheder og teamwork skaber en fed oplevelse

Men hvad er Lasses umiddelbare indtryk af det, han har spillet? 

– Er man en fan af FromSoftware-titlerne, så vil man også elske Nightreign, slår Lasse fast fra starten. Han forklarer, hvordan spillet er bygget op omkring en randomiseret struktur, hvor både startplacering, events og våben er tilfældigt genererede.

I Elden Ring har mange spillere en tendens til at finde et favoritvåben tidligt og holde fast i det gennem hele spillet – Bloodhound’s Fang er et klassisk eksempel. Men i Nightreign bliver våbnene tilfældigt tildelt, og ifølge Lasse fungerer det overraskende godt. Det betyder, at man må tilpasse sin spillestil efter det udstyr, man finder undervejs, i stedet for at køre på en fast strategi fra start til slut.

Foto: FromSoftware

– Får man fingrene i et legendarisk våben i et Run, er man langt mere motiveret til at bruge det, fortæller han og tilføjer, at Nightreign-previewet umiddelbart udelukkende benyttede våben fra Elden Ring, hvilket blot understreger, hvor enormt mange forskellige våben der faktisk findes i det oprindelige spil.

Hvor Elden Ring gav spillere mulighed for at investere i forskellige egenskaber, når de steg i niveau, fungerer det lidt anderledes i Nightreign. Her bliver man ganske enkelt bare stærkere – ingen valg, ingen stats at fordele, blot en gradvis opbygning af styrke. 

Han fremhæver også den stærke følelse af samarbejde, som opstår, når man spiller i et hold på tre. Selvom Nightreign kan spilles solo, er det tydeligt designet til at blive oplevet sammen med andre. Man hjælper hinanden – og hvis en holdkammerat falder i kamp, kan de genoplives ved at få et par slag fra en medspiller. Jo flere gange en spiller er død, desto flere slag kræver det at få dem på benene igen.

Efter et gennemført Run belønnes man med relics i forskellige farver, som giver spilleren særlige passive bonusser. Ligesom våbnene er det tilfældigt, hvilke relics man får muligheden for at vælge imellem efter en gennemspilning, hvor hver farve passer til en eller flere af de forskellige Nightfarers. Det gør, at man uanset hvad får en belønning fra sit forrige run, som kan være en hjælp til den næste gennemspilning.

Foto: FromSoftware

En stærk oplevelse – men med visse bekymringer

Efter syv timer med Elden Ring: Nightreign i Frankfurt sidder Lasse tilbage med en overvejende god mavefornemmelse. Der var naturligvis begrænsninger i den udgave, han prøvede, men samlet set er han optimistisk omkring spillet.

Det betyder dog ikke, at der ikke er bekymringer. Den største af dem er, at spillet kan ende med at blive meget polariserende.

Elden Ring var det perfekte FromSoft-spil for nye spillere. Man kunne grinde sig stærkere, tage andre veje, hvis en boss var for svær, og generelt spille i sit eget tempo. Nightreign giver ikke den samme frihed, forklarer Lasse.

Falder man i kamp mod en af nattens bosser eller den udvalgte Nightlord, er det Game Over – tilbage til lobbyen.

Foto: FromSoftware

– Er man vant til FromSoft-spil, lærer man hurtigt at optimere sin tilgang og grinde sig gennem dagen. Men for dem, der kom ind i universet med Elden Ring, kan Nightreign være et chok. Det er virkelig svært, siger Lasse med en bekymret mine og påpeger, at selvom spillere gerne vil have en fair udfordring, kan spillet for nogle føles brutalt – måske endda for frustrerende.

På trods af bekymringerne har han stadig store forventninger til Elden Ring: Nightreign og håber, at sværhedsgraden ikke bliver en stopklods for for mange. Samtidig er han spændt på, hvordan den randomiserede struktur kommer til at fungere i det fulde spil.

Vil du høre mere om Lasses oplevelser med Nightreign? Så lyt med, når han deler sine indtryk i næste afsnit af Arkaden Podcast.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Chefredaktør


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger





© Copyright - arkaden.dk