Nyheder

Embracer Group svinger kniven igen: Neverwinter-udvikleren Cryptic Studios ramt af afskedigelser

Af Carl Nielsen
3 november, 2023

Cryptic Studios har måtte afskedige et ukendt antal medarbejdere, det skriver flere fra studiet på LinkedIn.

Embracer Group har foretaget fyringer hos Neverwinter-udvikleren Cryptic Studios. Flere nuværende og tidligere Cryptic-medarbejdere bekræfter, at der har været en “reduktion i kraft” hos studiet, selvom det er uklart, hvor mange medarbejdere, der er blevet afskediget. Det skriver Game Developer.

Linkedin-indlæg delt af medarbejdere indikerer, at mange talentfulde medlemmer af Cryptic-teamet er blevet påvirket af nedskæringerne. Senior community manager og forfatter Mike Fatum forklarer, at “mange af de bedste mennesker, jeg kender, blev afskediget fra Cryptic Studios i dag.”

I en separat Linkedin-opdatering skriver Cryptics lead environment artist Scot Boyd, at “en masse fantastiske mennesker” er blevet afskediget.

Medarbejdere på tværs af en række forskellige discipliner, er blevet afskediget af ejerne fra Embracer Group, der i en længere periode har forsøgt at skære ned på omkostningerne efter de seneste års heftige investeringer i spilstudier.

D

Virksomheden har allerede foretaget fyringer i studier, herunder Crystal Dynamics, Rainbow Studios, Beamdog, Zen Studios og Gearbox Publishing. I mellemtiden er andre Embracer-ejede studier som Volition og danske Campfire Cabal blevet lukket ned for altid.

Adm. direktør Lars Wingefors sagde ved en Q&A på selskabets årlige generalforsamling i september, at firmaet bliver nødt til at “fortsætte med at tage svære beslutninger.”

“I sidste ende træffer vi beslutninger om enten at omstrukturere eller reducere nogle teams, og der vil være et par tilfælde af lukninger. Det er svært, og det tager tid, men vi annoncerede det i juni, og nu er vi i slutningen af ​​september, og vi er overbeviste om at levere på de mål, vi har sat for slutningen af ​​regnskabsåret,” sagde han

Wingefors indikerede, at Embracer også ville overveje at frasælge sine studier, og der er gået rygter om, at virksomheden er åben for at sælge Borderlands-udvikleren Gearbox blot to år efter, at Embracer købte studiet for 1,38 milliarder amerikanske dollars.

© Copyright - arkaden.dk