Ad Banner

Nyheder

Esports World Cup i Saudi-Arabien er i gang – Saudisk støttet hold vinder første titel

Foto: Esports Insider

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
7 juli, 2024

Verdensmesterskabet i esport er startet i Saudi-Arabien, hvor det saudisk støttede Team Falcons har vundet den første titel i Warzone-turneringen.

Verdensmesterskabet i esport er skudt i gang i Saudi-Arabien, og i løbet af de næste otte uger vil der blive dystet i 21 forskellige esportsdiscipliner. Den første titel er allerede blevet overrakt, da det saudisk støttede hold Team Falcons har vist sig at være det stærkeste hold ud af 22 deltagende i Warzone-turneringen.

Insider Gaming kan fortælle, at det tre mand store hold, bestående af Biffle, Shifty og Soka, blandt andet slog hold som Fnatic, Guild Esports og Natus på deres vej til titlen som verdensmestre i Warzone. Udover æren ventede der også en pengepræmie på 200.000 dollars samt 1.000 Club Points.

Der skulle efter sigende have været en smule murren i krogene, efter den første titel ved det store event gik til et hold, der er støttet af Saudi-Arabien – og det er der flere grunde til, som jeg efterfølgende vil komme ind på. Men ud fra de rapporter, der kommer fra stævnet, spillede Team Falcon særdeles godt og sikrede sig i gruppespillet en score på 255,2 point. Til sammenligning scorede andenpladsen fra SvGe Esports 100 point mindre. Da finalerne var overstået, havde Team Falcon en score på 227,9 point, hvilket var 20 point mere end Fnatic.

Foto: Asharq Al-Awsat

Verdensmesterskabet i esport, der afholdes i Riyadh, er muligvis den største turnering af sin slags nogensinde. Der er samlet set over 60 millioner dollars i pengepræmier, og nogle af verdens allerbedste esports-navne er taget til den saudiske hovedstad for at konkurrere. Turneringen er arrangeret af Esports World Cup Foundation og er finansieret af Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond. Der bliver, som tidligere nævnt, dystet i 21 forskellige discipliner, der udover Warzone inkluderer Dota 2, League of Legends, PUBG, Counter-Strike 2 og Fortnite.

Derudover er der også mere end blot konkurrencerne, da der er store festivalområder, hvor man kan fordybe sig i alt, hvad esportsverdenen kan tilbyde. Samtidig mødes spidserne fra esportsverdenen ved New Global Sport Conference for at diskutere fremtidens muligheder og udfordringer.

Dog er verdensmesterskabet også blevet genstand for kritik og beskyldt for at være sportswashing af ellers mere eller mindre legitime midler. Mange har protesteret mod Saudi-Arabiens forhold til menneskerettigheder, herunder kvinders rettigheder, men også landets syn på LGBTQIA+ har været under kritik. Derfor har nogle hold også valgt at blive væk, da de ikke kunne stå inde for Saudi-Arabiens standpunkt på disse områder, eller fordi de ikke kunne garantere, at deres følgere kunne føle sig ordentligt repræsenteret eller sikre deres sikkerhed.

Nu er den første konkurrence spillet færdigt, og vinderne i Warzone er fundet. Senere i dag er der så finaler i League of Legends. Skulle du være interesseret i at se, hvad der ellers er på dagens program, kan du følge med på verdensmesterskabernes hjemmeside: Esports World Cup.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk