Ad Banner
Ad Banner

Feature

Hils på Spilprisen 2025’s nominerede- Regö, Producer hos FlatPonies, skaberne af Rebots

Foto: Regö Porkolab/FlatPonies

Af Kasper Pedersen
10 februar, 2025

Den store danske prisoverrækkelse, "Spilprisen 2025", kommer til at foregå i Bella Center Copenhagen d. 14 februar, hvor Arkaden har den store ære at være medarrangør. I den sammenhæng har vi den haft den fornøjelse at få en snak med nogle af de mange aspirerende spiludviklere, der er blandt de nominerede

Spillet Rebots udkom tilbage i oktober 2024, og har fået en positiv modtagelse på blandt andet Steam. Det bedårende simulations-managementspil sætter spilleren i kontrol over en række robotter, som skal bruges til at omforme planeters økosystem og gøre dem mere beboervenlige. Vores egen anmelder var også ret glad for spillet.

I sammenhæng med at spillets 5 nomineringer til det store “Spilprisen 2025”-event, har vi fået en snak med Regö fra udviklerteamet, FlatPonies, for at få et dybere indtryk i spillets historie, og hvordan det føles at blive anerkendt for sit mange årige arbejde som spiludvikler.

Lad os starte med maner’: Hvordan kom du ind i spilbranchen? 

– Jeg kom til Danmark for 10 års tid siden, i sammenhæng med et bachelorstudie på ITU i København. Bagefter startede jeg på en kandidat inden for spildesign, hvilket var noget jeg virkelig elskede, og besluttede efterhånden, at det var hvad jeg ville arbejde med i fremtiden. 

For små 5 år siden blev jeg så del af selskabet FlatPonies, hvor jeg nu er studiedirektør – Hvilket vil sige, jeg er ansvarlig for intern planlægning, produktion af spil, ekstern kommunikation, sales pitch osv. 

Hos FlatPonies er vi efterhånden et temmelig stort hold på 15 medarbejdere. Jeg er ansvarlig for, at de alle har det godt med at skulle på arbejde, da det er sådan man præstere bedst. 

Hvad synes du har været den største udfordring ved at gå fra teori til praksis? 

– Når man studerer, er der en masse deadlines, der skal overholdes. Når man så bliver del af et forholdsvis lille selskab, det var det dengang jeg startede hos FlatPonies, så er det mest en selv, der sætter deadlines.  

Der er selvfølgelig spil, som skal udgives, og der er nogle datoer, som skal fastlægges når det kommer til at skulle ud til folk. Men eftersom jeg kun har været med på et par projekter henover min ansættelsestid, er det stadig noget der er forholdsvis nyt for mig. 

Teamet fra Flatponies er måske lille, men har masser af kreativ energi. Foto: FlatPonies

Hvilke andre projekter end det nominerede Rebots har du arbejdet på? 

Vi udgav et andet spil ved navn AkiRobots tilbage i 2020, som var en 2D-platformer og samtidig med det, arbejdede vi parallelt på Rebots. 3 måneder inden det udkom, tilbage i oktober 2024, var vi allerede i gang med pre-produktion på vores næste spil, så der kørte endnu parallel-udvikling på tværs af vores spilafdelinger.  

Selvom vi stadig sørger for at holde et spil i live med jævne opdateringer, så bliver vi som virksomhed også nødt til at holde hjulene kørende, og hele tiden se fremad mod nye spil der kan laves. 

Nu nævnte du at I allerede havde udgivet en 2D-platformer, og så skiftet til en futuristisk management-simulator. Hvordan skete der sådan et genreskifte? 

Det var faktisk en beslutning på tværs af vores ledere. AkiRobots var et passionsprojekt for Julie, en af vores grundlæggere, og Rebots var så det Jakob (CEO) ville lave. Det næste spil bliver så en tredje leders projekt.  

Jeg var ganske kort del af det første spil, men det var først lige omkring dens udgivelse i 2020. Der var dog stadig rigeligt at tage fat på der, da der skulle planlægges eksportering af spillet, og en masse anden logistik skulle være på plads. 

Havde du en fornemmelse af der var en plan for disse spils udgivelser? 

– Egentlig ikke. Det kom lidt som tiden gik. Til at starte med hed selskabet ikke FlatPonies men derimod VR Unicorns, hvor der var fokus på VR-titler. Det ændrede sig gradvist til mere “Flade”-titler, hvilket lægger grund for navneændringen til FlatPonies

VR Unicorns eksisterer stadig, men fordi det er sådan et niche-marked, måske med mindre du hedder Beat Saber, så vi arbejder ikke særlig aktivt på det markedet i øjeblikket.  Men det giver et indtryk af de store ændringer, som kan ske over kort tid. 

Rebots introducerer spilleren for en række management-systemer på fremmede planeter. Billede: FlatPonies

Så lad os rykke videre til spilprisen, som Rebots har fået 5 nomineringer til. Har I nogensinde oplevet at blive nominerede på denne måde? 

Vi var faktisk også nomineret for nogle priser med AkiRobots, der var vores debuttitel tilbage i 2020. Det blev nomineret i 3 kategorier: Bedste Debut, børnespil og Game Design, men desværre vandt vi ikke noget den gang. Forhåbentlig vil det ændre sig i år. 

Det var virkelig en overraskelse at blive nomineret til så mange kategorier, og naturligvis er vi også rigtig stolte. Det er virkelig et tegn på anerkendelse – Selv hvis vi ikke skulle vinde i sidste ende. 

Jeg synes særligt at blive nomineret som “Bedste børne spil”, er virkelig dejligt. Det var vores intention med spillet at lære børn og unge om økosystemer, miljø og benyttelse af AI til noget positivt. Der er selvfølgelig også den grafiske del, som Simon, der også har været med til What The Golf!, var med til at designe for at fange den yngre målgruppe.  

Kan du fortælle lidt mere om ideen bag spillet, og om det ændrede sig med tiden? 

– Den oprindelige ide lå i at skulle bygge robotter, som man kunne bruge til at løse forskellige opgaver. De skulle blive samlet lidt som i LEGO, hvor man bruger forskellige komponenter til at sættes sammen. 

Det udviklede sig efterhånden til noget lidt mere komplekst, hvor man programmerer robotterne til opgaver gennem simpel kodning. Det var en forsimplet version af kodningsprogrammer såsom “Fruity Loops”, som vi ønskede at introducerer spilleren for. 

Hvordan føles det at blive nomineret til så mange forskellige priser? 

– Det er klart et kæmpe anerkendelsestegn. Det viser, at alt vores arbejde bærer frugt i en vis forstand og at større foreninger samt organisationer lægger mærke til os. Det er enormt opløftende, at fornemme opbakning fra andre i industrien. 

Det er ganske vist en lille industri, men folk støtter hinanden op og holder med en, fremfor at der er sådan en aggressiv konkurrence, som jeg kunne forestille mig der er andre steder i verdenen. 

Hvis du kunne vælge bare en pris, der ville være den bedste at vinde, hvilken ville det være? 

Det kedelige svar ville nok være: Spildesign. Men hvad der virkelig viser de bedste dele af vores spil, ligger nok i dets narrativ. Det er en temmelig simpel historie, men består af så mange mindre dele. 

Rebots har alle disse typer af rumvæsner, der har deres egne kulturer, og ting som de har brug for hjælp med. Min yndling er nogle blomsterlignende væsner, som vi kalder for “Tulipots”, der er super aggresive i deres attitude overfor hinanden. De kunne godt minde lidt om en børneversion af de forskellige klaner i Game Of Thrones, så vi kombinerer både det seriøse og det fjollede. 

Du kan både hilse og hjælpe forskellige slags aliens. Foto: FlatPonies

Eftersom du har været del af spilindustrien i så lang tid, har du så et indtryk af de seneste års ændringer? 

– Jeg fornemmer, der er sket en ændring i forhold til størrelsen af nye spiludviklere. Der har i lang tid været indie og AAA-udviklere, men der kommer flere af de mellemstore, der har stor succes såsom Ghost Ship Games, der så udvikler sig. 

Jeg tror på at tilkomsten af flere mellemstore selskaber er med til at øge fokus på de helt små, da der kommer en mere jævn fordeling, og fører til at flere folk kigger på alle facetter af markedet. 

Games Denmark og Nimbi er helt klart også værd at nævne som store spillere i ændringen for industrien, da der her kommer langt mere statslig involvering, som hjælper spilindustrien med at løsrive sig fra filmindustrien.     

Er det en udvikling, som du kan se fortsætte i fremtiden? 

– Jeg tror bestemt, at det kommer til at fortsætte. Vi ser også events som “Gaming Week” vinde mere terræn og Game Jams bliver også større og større. Så det er kun lige begyndt at få fart på, fremfor at se ud til at stoppe i den nærmeste fremtid. 

Man kan stadig godt kigge lidt misundeligt på Sverige, hvor spilindustrien allerede er kæmpe, men det er kun positivt at fornemme Danmark er ved at indhente det forsømte. 

Er der noget, du kunne tænke dig at tilføje til sidst? 

– Jeg vil gerne sende en varm hilsen til alle de andre nominerede, og ønske dem held og lykke til showet. Det er fedt at se så mange kvalificerede spil på listerne, og så vil jeg naturligvis også takke mit eget hold for at have været med til at udvikle Rebots – Det kan vi godt være stolte af. 

Vi takker for interviewet med Regö og ønsker ham, samt resten af holdet, held og lykke til Spilprisen 2025. Hvis du også kunne have lyst til at fejre den danske spilindustri, kan du deltage til eventet her.

Kasper Pedersen – Skribent & Anmelder


Kasper har en kandidatgrad i Corporate Communication, hvor han specialiserede sig inden for tekstforfatning og hjemmesidedesign. Har tidligere været anmelder og skribent hos Pixel.tv i to år. Har en stor kærlighed for alt japansk underholdningskultur, såsom anime og JRPG. Nyder også et godt Survival Horror-spil, der bygger på atmosfæriske gys fremfor tarvelige jump scares.





© Copyright - arkaden.dk