Ad Banner

Anmeldelse

Hit Man-anmeldelse – En morsom historie omkring identiteter 

Foto: AGC Studios

Af Lasse Bjørnsten Rasmussen
30 maj, 2024

Richard Linklater rammer til dels de rigtige knapper i denne kærlighedskomedie

Gary Johnson (Glen Powell) er den mest eftertragtede professionelle lejemorder i New Orleans. Men hvis man betaler ham for at dræbe en utro ægtefælle eller en voldelig chef, har man ikke heldet med sig. Gary arbejder nemlig som undercover for politiet, imens han arbejder fuldtid som skolelærer. Det hele kulminerer da Madison Masters (Adria Arjona) vil hyre ham til at dræbe sin mand, som hun skal til at skilles fra. Gary får medlidenhed overfor Madison, og samtidig har de en kemi som gør, at de falder for hinanden.  

Hele præmissen lyder som en sjov ide. En helt almindelig skolelærer som arbejder undercover for politiet som en lejemorder. Men lander filmen, eller rammer den ved siden af?  

Foto af: AGC Studios

Overraskende sjov og energisk 

Før jeg så filmen, havde jeg undersøgt meget lidt omkring den. Udover skuespillerne og hvem der skulle instruere den, ville jeg gå ind med et åbent sind og ingen forventninger. Det resulterede i, at jeg havde en rigtig god oplevelse med filmen. Den er overraskende sjov, hvilket var noget jeg ikke havde forventet. Salen grinte højlydt mange gange under visningen og det gjorde jeg også. Den komiske timing er helt perfekt, og skuespillerne gør et sindssygt godt arbejde med at portrættere deres seriøse side, sammen med komiske. Især er Glen Powell vildt overbevisende som en helt normal mand med et normalt arbejde, til at skifte karakter fuldstændig, til at være en lejemorder, som ud over det, arbejder undercover for politiet.  

Det er tydeligt at mærke at Glen Powell har været manus forfatter på filmen. Han giver sig fuldt ud til filmen og det føles som et passionsprojekt for ham. Powell så vi også i Top Gun: Maveric hvor han, “fun fact”, fik et pilotcertifikat efter sin omfattende træning under optagelserne. Han har også været med i Netflix hittet fra 2018, Set It Up og Richard Linklaters komedie Everybody Wants Some. Han spillede også en børsmægler i Christopher Nolans, The Dark Knight Rises fra 2012. Jeg tror, Glen Powell er en skuespiller, vi skal lægge mere mærke til, da det virker, til han kan spille mange forskellige roller.  

Foto af: AGC Studios

Adria Arjona, som senest har medvirket i Disney+ Star Wars serien Andor, er helt klart charmen i filmen, og hjælper vores hovedkarakter med at bløde op, efter ikke at have været i et forhold i nogle år. Den kemi der er mellem Arjona og Powell, er overbevisende og føles ægte. Konflikten som starter efter de indgår i et forhold, er både interessant og energisk. Man kan mærke, det er to personer som længe har manglet noget nærvær.  

En anden sjov karakter er Jasper (Austin Amelio), som også spiller en undercover betjent, men som har fået taget sit arbejde af Gary, da han har været dygtigere ude i felten end ham. Hans jalousi og semi-hævntogt fungerer virkelig som et godt benspænd for Gary og Madison.  

Foto af: AGC Studios

Konklusion 

Alt i alt er Hit Man en overraskende sjov og energisk film. Glen Powell er det helt store lyspunkt, som er med til at løfte filmen. Uden ham tror jeg ikke filmen ville have ramt et lige så tørt sted, som den ender med at gøre. Kemien mellem Powell og Adria Arjona er energisk, elektrisk og det vigtigste, troværdig. Den humoristiske side af filmen fik salen og undertegnede til at grine højlydt flere gange. Den rammer uden tvivl plet på det punkt.  

Men selvom jeg har været meget positiv, så kunne et strammere plot måske gøre det endnu bedre. Filmen springer lidt rundt i forskellige ting og var måske 10 minutter for lang. Men ellers er jeg overvejende positiv og anbefaler man tager ind og ser den hvis man mangler et godt grin.

Medie: Biograf

Instruktør: Richard Linklater

Skuespillere: Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard, Evan Holtzman

Genre: Komedie, romantik, action

Premieredato: 30/5 2024

Spilletid: 113 minutter

Selskab: AGC Studios

Lasse Bjørnsten Rasmussen – Skribent & Anmelder


Lasse lever og ånder for film, spil og tv-serier, og elsker at formidle det. Han er en ung purk, der har taget sine første skridt ind i medieverdenen, som har fascineret ham siden han for første gang fik en PlayStation 2-kontroller i hånden og en Nintendo DS ved siden af sig.

© Copyright - arkaden.dk