Nyheder

Højtelsket PlayStation-kultspil ‘var’ undervejs til PC og PS5

Foto: From Software | PlayStation

Af Mark Elsberg
2 februar, 2024

Bloodbornes groteske monsterdesign er blot en af grundene til, at spillet er højtelsket blandt fans i dag. Foto: From Software | PlayStation

Fans af PlayStation 4-spillet Bloodborne har i mange år ønsket sig en opdateret version til PC og PlayStation 5, der kunne afvikle spillet i en højere opløsning og befri det fra sin originale 30 billeder i sekundet-opdateringsfrekvens.

Et ønske, der ikke er blev mindre af, at det sidste år lykkedes PlayStation 5-hackeren Illusion at køre Bloodborne-modder Lance McDonalds 60fps-patch til Bloodborne på netop en (jailbreaket) PlayStation 5.

Eller da selvsamme Lance McDonald gravede frem, at spillets udvikler, FromSoftware, havde en ‘færdig’ intern PC Windows-version af Bloodborne på lager.

Og ifølge spiljournalist og tidligere podcastvært på Kinda Funny Imran Khan, så havde Sony da også ‘en overgang’ en PC/PlayStation 5-version af Bloodborne under udvikling:

Bloodborne PC/PS5 was at one point in the works. Haven’t heard anything in literal years so I wouldn’t hold my breath…” skriver Khan således på spilforummet ResetEra.

Khans melding kommer i kølvandet på, at PC/PlayStation 5-versionerne af en anden PlayStation 4-klassiker Dreams angiveligt er blevet skrinlagt. Det får nogen til at frygte, at samme skæbne er overgået Bloodborne.

Bloodborne blev udgivet på PlayStation 4 tilbage i 2015 til stor ros fra anmelderkorpset, der bl.a. beskrev det som en hurtigere og mere aggressiv version af Dark Souls, også fra FromSoftware.

Og selvom det i mange kredse betragtes lidt som et kultspil, så har Bloodborne alligevel formået at sælge flere end 7 millioner kopier på verdensplan.

Mark Elsberg – Skribent

Når ikke Mark lapper gamle mainframe-systemer hos et dansk forsikrings-konglomerat, bliver tiden brugt på at forstå, hvorfor computerspil er så pisse fede. Eurogamer-alumne, der fortærer alt fra AAA over indies til shovelware fra nederste hylde. Især sidstnævnte. Nogen skal jo spillet det lort.
© Copyright - arkaden.dk