Nyheder

Humble Bundle indsamlede 100 mio kr. til velgørenhed i 2023

Af Anders Friis
10 februar, 2024

Siden starten i 2010 har Humble Bundle indsamlet i alt 250 mio. USD

På trods af at spilbranchen var i krise i 2023, så lykkedes det ifølge Business Wire, alligevel den amerikanske online butik, Humble Bundle, at indsamle 14,4 mio. USD til velgørenhed, det svarer rundt regnet til 100. mio. kr.

Humble Bundle startede i 2010 med, at samle en række lidt ældre spil og software i pakker, der blev udbudt til en meget fornuftig pris. En del af salgsprisen går til velgørenhed, og du kan som kunde også vælge at donere lidt ekstra oven i prisen, som går rent til velgørenhed.

Men kan også købe e-bøger i favorable pakker, og det er efterhånden også blevet muligt at købe nyere spil. F.eks. kan Helldivers 2 købes via Humble Bundle.

Er du én af dem der har købt spil eller software igennem Humble Bundle, så kan du læse mere om hvad der er doneret til, i firmaets Social Impact Report.

Det fremgår blandt andet at Malala Fund har modtaget støtte fra Humble Bundle. Fonden der er stiftet af den pakistanske nobelprisvinder Malala Yousafzai, kæmper for kvinders rettigheder, og særligt uddannelse for kvinder.

Malala Yousafzai har på egen krop mærket, hvordan kvinders rettigheder undertrykkes, da hun i 2012, som 15 årig blev skudt igennem hovedet af Taliban i Pakistan, efter at have været aktiv i kampen for uddannelse af kvinder.

Humble Bundle er med andre ord kombination af billige spil og støtte til et godt formål.

Anders Friis – Skribent & Anmelder

Halvgammel og halvsur gamer med en stor svaghed for PC-, strategi- og RPG-spil. Er af den klare overbevisning der ikke er lavet god musik, film eller serier siden 2004, og der generelt er et overdrevent forbrug af farver og larm i alt for mange af nutidens spil

© Copyright - arkaden.dk