Ad Banner

Film og serier

John Wick spin-off med Donnie Yen annonceret

Foto: Lionsgate

Af Henrik Brandt
16 maj, 2024

Endnu en spin-off skal udvide John Wick-franchisen, denne gang med den blinde lejemorder, Caine.

Donnie Yen vil gentage sin rolle som Caine, den blinde lejemorder, der først blev set i John Wick: Chapter 4, i en ny spillefilm, der finder sted efter begivenhederne i den film. Med Caine nu fri for sine forpligtelser over for High Table er de præcise detaljer i hans eventyr uklare. Karakteren, der havde en hjemsøgt fortid, der kun blev antydet i den sidste John Wick-film, vil formentlig udforske nogle af begivenhederne, der førte til hans omstændigheder i begyndelsen af filmen. Yen er en af de mest respekterede kampsports-skuespillere i Hollywood, med Ip Man-franchisen på sit cv samt arbejdet på film som Mulan og Rogue One: A Star Wars Story.

Foto: Lionsgate

Variety fangede for nylig Yen og spurgte om den potentielle fremtidig for Caine i John Wick-universet. Yen svarede at han “gerne ville lave en John Wick-spin-off centreret omkring Caine.” Men han påpegede også at det ikke var op til ham, og at snakken om en spin-off bare var den slags snak, der altid foregår i Hollywood. Det viser sig dog, at den snak tilsyneladende denne gang vil fører til noget stort.

Adam Fogelson, formand for Lionsgate Motion Picture Group havde følgende at sige:

“Fra det øjeblik Donnie Yen dukkede op på skærmen i John Wick: Chapter 4, fortryllede han publikum og skabte en autentisk, følelsesmæssig forbindelse, der efterlod et uforglemmeligt indtryk og fik fans til at bede om mere. Det John Wick-univers, som Chad, Basil, Erica og Keanu har bygget, tilbyder et tæppe af fascinerende karakterer bragt til live af de mest ekstraordinære kunstnere, og vi er begejstrede for at have en af verdens største superstjerner med ombord for at fortsætte denne rejse.”

Foto: Lionsgate

Yen erklærede også sin kærlighed til John Wick-franchisen:

“Grunden til at disse film rammer så dybt er, fordi, ligesom mig selv, Chad, Basil og Erica presser sig selv til at skabe action, kampe og stunts, der ikke kun er spændende, opfindsomme og kunstneriske, men også udtryksfulde for karakter, historie og følelse. Caine er en utrolig karakter med en hjemsøgt fortid, og jeg glæder mig til at vende tilbage til rollen.”

Manuskriptet er skrevet af Robert Askins, den Tony-nominerede forfatter af skuespillet Hand to God. Han har også arbejdet på The Umbrella Academy. Dette er den tredje spin-off fra John Wick-universet indtil videre, efter Peacocks The Continental: From the World of John Wick og den kommende Ballerina, der har Ana de Armas som en lejemorder trænet i Ruska Romas traditioner. Den film forventes at udkomme i biograferne den 6. juni 2025.

Der er endnu ikke nogen udgivelsesdato til Canie-filmen.

Om skribenten:

Henrik Brandt – Skribent & Anmelder

Om dagen arbejder Henrik som Bygningskonstruktør med speciale i 3D-modellering. Om natten bruger han alt for lang tid på klichéfyldte splatterfilm og Star Wars-konspirationteori.

© Copyright - arkaden.dk