Nyheder

Kina godkender rekordantal videospil

Reuters

Foto: Reuters

Af David Darville
27 januar, 2024

Kina i spilrevolution med godkendelse af 115 nye titler!

I en markant vending i spilindustrien har Kinas National Press and Publication Administration (NPPA) godkendt 115 nye videospil til udgivelse i januar 2024. Dette tal overstiger de 105 titler, der blev godkendt i december, og markerer det største antal godkendelser i løbet af 18 måneder​.

Denne stigning i antallet af godkendelser er et positivt tegn for en industri, der tidligere har været påvirket af stramme reguleringer. I december blev en kontroversiel regulering, der ville have begrænset spillernes forbrug, trukket tilbage, hvilket resulterede i en markant forbedring af markedsforholdene for spilvirksomheder som Tencent Holdings og NetEase.

Blandt de nyligt godkendte spil er et mobilspil udviklet af Tencent i samarbejde med den amerikanske basketball-liga NBA. Spillet, som ser ud til at være lignende NBA Infinite udviklet for udenlandske markeder, vidner om Tencents fortsatte fokus på at udvide sit marked og samarbejde med internationale partnere.

Denne bølge af godkendelser indikerer et skift i Kinas tilgang til videospilsregulering. Efter en periode med skærpede restriktioner, herunder et licensstop på otte måneder, synes regeringen nu at være mere støttende over for industrien. Dette ses som et led i Beijings overordnede strategi for at stimulere økonomisk vækst og genvinde tilliden i tech-sektoren efter COVID-19 pandemien.

Analytikere forventer, at det kinesiske spilmarked vil fortsætte med at vokse i 2024, ansporet af en normalisering af godkendelsesprocessen og integrationen af nye teknologier som AI (Artificial intelligence). I 2023 blev der i alt udstedt licenser til 1076 spiltitler, hvilket er en markant stigning sammenlignet med de 512 titler, der blev godkendt året før.

Kilde: South China Morning Post

David Darville – Skribent & Anmelder


David har en Master i IT-ledelse, hvor digitalisering var et af de primære interessepunkter i hans uddannelse. Han har også en baggrund som skribent hos Det Danske Gaming Forum. Han excellerer især inden for FPS-spil som Warzone, men hans hjerte banker for udfordringerne i Soulslike-genren. Med en controller i hånden siden den første Nintendo blev tilsluttet familiens gamle 28” billedrørs-TV, brænder hans passion for at udforske gaming-universet stadig stærkt.

© Copyright - arkaden.dk