Ad Banner

Film og serier

’Kingdom of the Planet of the Apes’ DVD/Blu-ray udgivelsen vil indeholde en ”Rå” version af filmen.

Foto: 20th Century Studios

Af Tobias Gilbert
9 maj, 2024

Du vil kunne se før-VFX-billeder af skuespillerne i deres ’mo-cap’-dragter.

Den nye film Kingdom of the Planet of the Apes gør lige nu sin sejrsgang i biografen verden over. Men når det bliver tid til, at den skal udkomme på hjemmevideo (DVD, Blu-ray, du vælger selv), sådan at den kan nydes hjemme i stuen, bliver det med noget meget særligt ekstramateriale.

Filmens instruktør, Wes Ball, har nemlig afsløret via sit besøg på YouTube-kanalen Ape Nation, at han allerede er godt i gang med at arbejde på ekstramaterialet på DVD- og Blu-ray-udgivelsen af filmen. Én af de underholdninger, der kommer på disken, bliver muligheden for at se hele filmen uden færdiglavet Visuelle Effekter (VFX)

Det betyder, at fans vil være i stand til at se hele filmen med skuespillerne før deres ”abe-makeover”, hoppe og kravle rundt i deres grå ’motion-capture’-dragter.

“Jeg laver en lille ting til dvd’en, hvor du kan se filmen – hele filmen – med de rå klip. (…) Du kan se, hvor tæt de kommer, hvad de laver, og hvordan de syr alt sammen. Det er fantastisk, og du kan bare sidde der og nyde det.” delte Ball ud af sine planer om hjemmeudgivelsen.

’Motion-capture’, forkortet ’mo-cap’, er en teknik, der registrerer bevægelser af mennesker og derefter kortlægger disse bevægelser for at animere en 2D- eller 3D-model. Indtil videre har det været meget brugt i de tidligere Abernes Planet-film, da blandt andre velkendte Andy Serkis lagde krop og sjæl til den første intelligente abe, Cæsar.

Copyright: 20th Century Fox

Det er en fantastisk visuel bedrift, sådan at der ikke bare er tale om et CGI-væsen, der er 100% computergeneret, men hvor effekterne er lagt ovenpå en skuespillers rolle, sådan at de samtidig skinner igennem.

Wes Ball er enormt entusiastisk omkring sin ’rå’ version af Kingdom, at han planlægger et kommentarspor af hele filmen sammen med sin VFX-supervisor, Erik Winquist:

“Jeg vil kommentere den med Erik [Winquist], vores VFX [supervisor]. Jeg tror, det bliver fantastisk. For nørder som os, vil det være en første gang. Folk har aldrig set den slags ting. Nogle af de sværeste ting i VFX er, hvordan du får CG-karakterer til at interagere med andre. Så vi har en menneskepige, der krammer en CG-abe, og det er ligesom, ‘Hvordan gør du det?’ Det er fantastiske ting.”

Her hos Arkaden deler vi begejstringen for den nye film sammen med store dele af branchen. Så du kan sagtens glæde dig til at nyde filmen i biografens mørke og så endnu engang med begejstrende ekstramateriale derhjemme, når den engang udkommer på disc.

Du kan læse Arkadens anmeldelse af filmen her.

Hør skuespillere Andy Serkis og Steve Zahn tale lidt om ‘mo-cap’ arbejdet i nedenstående video:
© Copyright - arkaden.dk