Ad Banner

Film og serier

Kingdom of the Planet of the Apes er et hit – gudskelov

Foto: 20th Century Studios/Disney

Af Kasper Rasmussen
14 maj, 2024

Det nye opstart af Planet of the Apes, er nu oppe på 129 millioner dollars på verdensplan bare i sin åbningsweekend

Efter FallGuy skuffelsen, er det rart at vide at vi altid kan regne med vores abevenner.

Der er nemlig gode nyheder i biograferne for instruktør Wes Ball og hans nyeste skud til abefranchisen. Den amerikanske åbningsweekend for Kingdom, landede på 56,5 millioner dollars. Det er mere end Rise of the Planet of the Apes gjorde i 2011 og endnu mere end den seneste, War for the Planet of the Apes, gjorde i 2017. Dawn of the Planet of the Apes fra 2014 har fortsat den bedste abeåbning(DET lød sgu forkert!), på 72,61 millioner dollars.

Det giver at det samlede resultat nu er oppe på 129 millioner dollars på verdensplan bare i sin åbningsweekend. Denne franchise er udødelig, ustoppelig og, i biograferne, uovertruffen.

De tre film i 2010’ernes trilogi med Serkis i hovedrollen som hovedaben Caesar, tjente i gennemsnit 557 millioner dollars på verdensplan.

Kingdoms imponerende debut, er også årets fjerde højeste åbningsweekend til dato, bag Dune 2, Godzilla x Kong: The New Empire og Kung Fu Panda 4.

Derfor er det nu ret sikkert at sige, at der kommer flere Planet of the Apes-film. Faktisk fortalte instruktør Wes Ball til Yahoo UK, at han har øjnene rettet mod de 2.000 års abehistorie mellem hans film og Hestons ankomst i originalen.

“Vi har talt om det i årevis nu, denne film, og hvor vi i sidste ende vil hen og sætte ting subtilt op, som vi tror, ​​det kan betale sig i fremtidens film. Der er masser af ting at lave der, så vi/jeg er spændt og håber på, at vi kan fortsætte med denne serie og bidrage med noget til denne fede franchise, der nu har varet så længe,” sagde han.

“Vi har en masse historie at fortælle før [originalen]. Vi er stadig nødt til at sprænge Frihedsgudinden i luften. Vi er stadig nødt til at slette næsten alle tegn på menneskeheden, vi er nødt til at få aber at beslutte at slette alt koncept, al viden om, hvad mennesker var af en eller anden grund, ikke?”

Aber er i den grad big Monkey Business. Læs vores anmeldelse af filmen her

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk