Ad Banner
Ad Banner

Anmeldelse

League of Legends: Swarm-anmeldelse – Bekæmp horderne i Final City

Af Nicklas Egebæk Hansen
30 juli, 2024

Fans af League of Legends har længe efterspurgt flere game modes. Denne sæson er Arena allerede blevet introduceret, og nu får spillerne en PvE oplevelse, sat i Final City.

League of Legends kører på sit 14. år. Denne sæson blev vi lovet flere game modes, samt flere opdateringer og events. Nu får vi så den anden udgivelse efter Arena – Et PvE survival game mode, med roguelike elementer. Du kan enten spille med op til 3 venner, alene, eller med fremmede – valget er dit.

Hvor meget jeg end har nydt League of Legends gennem tiderne, så er Riot kendt for at tage andre spiludvikleres idéer, justere dem til deres publikum, og herefter udgive dem til succes. Dette gælder både League of Legends, Valorant, og Teamfight Tactics. Nu giver de sig i kast med et spil, som i stor stil minder om Vampire Survivors, men sat i deres eget univers; Swarm.

Udstyret på!

Til at begynde med, har man et begrænset antal champions at vælge mellem, men du kan låse op for flere ved at klare målsætninger. Alle champions kan bruges, men der er uden tvivl nogle som grundlæggende er bedre end andre.

Efterhånden som du spiller, vil du også opdage, at du kan opgradere flere af dine stats til din konto. Dette gøres med guld, som du optjener gennem dine spil. Der er nok at tage af, og denne måde at låse op for ting gør, at man bliver belønnet for at prøve forskellige champions og items.

Valg af champions of opgraderinger

Som det kan ses ovenfor, er der sammenlagt 9 champions at vælge imellem. Det er desværre ikke så mange, så det er med at håbe, at lige præcis din favorit er iblandt dem.

Én gang til!

Præmissen er simpel i Swarm: Overlev i 15 minutter og besejr banens boss. Herefter bruger du dit guld til at blive stærkere, så du kan kæmpe dig igennem Story, Hard og Extreme sværhedsgraderne. Det er dog selve gameplayet og det loop som Riot har skabt, som er det bærer denne gamemode.

Følelsen af at udslette disse horder af fjender, som forsøger at tilintetgøre dig, er fremragende. Læg dertil et opgraderingssystem, som gør du altid glæder dig til næste level – man kan altid lige nå ét spil mere, hvor man får det perfekte build.

Eksempel på hvordan gameplay ser ud

Billedet ovenfor illustrerer meget godt, hvordan det føles og ser ud at spille; kaotisk. Kaosset er dog på den fede måde, da du og dine holdkammerater bliver klædt på til at kunne håndtere disse situationer. Din champion har sit basic attack, en basic ability, samt en ultimate ability. Det bliver dog først rigtig sjovt, når man blander dette med de passive opgraderinger og items man kan vælge. Her er der godt med kreativitet med toge som kører gennem banen, Yuumi som slår fjenderne op i luften, eller dødsstrålen, som dræber alt og alle.

Hvilken augment vælger du?

Du får muligheden for at vælge disse opgraderinger, når du får et level. Dette gør du ved at samle XP fra fjender, eller fra kort, som banens minibosser smider efter du har besejret dem. Ovenfor ses et eksempel på et level up.

Frygter man at banerne bliver ensformige, så er der inkorporeret flere elementer, som skal afhjælpe lige præcis dét problem. I løbet af et spil, vil der dukke flere begivenheder op på banen, som hver har omkring 8 forskellige muligheder. Men pas på, en dårlig timet Bel´Veth Trial kan ødelægge ethvert run.

Er det nok?

På trods af det positive, så har Swarm også sine begrænsninger. Blandt andet føles fire baner ikke af alverden. At der er så lille et udvalg af baner, overleves kun pga. spillets evne til at få den samme bane til at føles sjov at spille igennem igen.

Når grundspillet har 168 champions at vælge imellem, kunne jeg nok også have håbet, at mere end ni af dem kunne spilles i denne gamemode. Jeg savner lidt at kunne tage mine personlige favoritter ud i Night City og bekæmpe Aatrox og hans kompagnoner. Derudover virker det ganske enkelt til, at nogle af dem er markant stærkere end andre.

Banens bosser føles sjove at kæmpe mod, om end det går meget hen imod at fylde banen op med så mange ting, at man til sidste nærmest ikke kan undvige al den AOE skade der er. Minibosserne kunne ligeledes godt have lidt mere personlighed, hvor flere af dem er lidt for stillestående til min smag. Men når tyren smadrer dig og dine venner gennem kortet, så kan man dog ikke lade være med at grine en smule – mere af det, tak.

Riot laver igen en cinematic til deres udgivelser

Konklusion

Swarm er den type spil, hvor man bare må have ét spil mere. Udvalget af opgraderinger og items er både sjove og innovative, hvorimod spillets udvalg af champions lader mig en smule tilbage at ønske. Banerne er gode og differentierede, men der er ikke helt nok af dem. Til gengæld er banernes bosser sjove at bekæmpe, og loopet er fantastisk. Så har du leget med tanken om at vende tilbage til League of Legends, eller ønsker du blot en sjov PvE-oplevelse, så ville jeg helt klart give Swarm en varm anbefaling – især med venner!

Overvejer du at komme tilbage til League of Legends? Så kan du læse Arkadens anmeldelse af sæson 14 her!

Udvikler/Udgiver: Riot Games

Genre: Survival, Roguelike, Casual, Co-operative

Platform: PC (anmeldt på)


Om skribenten:

Nicklas Egebæk Hansen – Skribent & Anmelder


Uddannet inden for IT og brugerdesign. Spilverdenen åbnede sig for ham ved Pokémon Red til GameBoy i halvfemserne. Siden har Dark Souls trilogien vendt op og ned på forståelsen for, hvad spil kan – Dark Souls er til dato den bedste spiloplevelse for ham. Han nyder at analysere spil og alle de komponenter de består af; Gameplay kommer dog altid i første række for ham.





© Copyright - arkaden.dk