Ad Banner

Film og serier

Marvel Studios klar til kraftig forårsrengøring

Foto: Marvel Studios

Af Kasper Rasmussen
9 maj, 2024

Disney-bossen Bob Iger har fået mere end nok af den seneste bølge af Marvels middelmådighed

Der er ingen tvivl om at Marvel studioerne står et andet sted i dag end de gjorde i 2019, da Avengers: Endgame omsatte for svimlende 2,798 milliarder US dollars. Til sammenligning omsatte sidste års “store julisællert” The Marvels, for 206 millioner dollars.

Nu er penge ikke alt, men Hollywood lugter nu alligevel mere af penge, end en grøn Incredible Hulk kan rase over.

For når Hugh Jackman, sikkert for sidste gang, vender tilbage som alles foretrukne klomutant den 26. juli, sammen med Ryan Reynolds, i den længe ventede Deadpool & Wolverine, vil det nærmest sensationelt være dette års første og eneste bidrag til den ellers tidligere rekordstore Marvel-franchise.

Dette skyldes, at administrerende direktør for Marvel-moderselskabet Disney, Bob Iger, simpelthen har fået nok af den seneste vage bølge af Marvel Studios´ middelmådighed, der nu får filmbranchen til at diskutere spørgsmålet om den såkaldte superheltetræthed. Bob Iger både navngav og skammede offentligt sin tidligere guldgås under sit finanspolitiske investoropkald for 2. kvartal og sagde, at det var tid til at klippe vingerne, efter at den seneste film, The Marvels, led et rekorddårligt år.

Disney-chefen sagde således sidste år ifølge Fortune.com:

“Jeg har arbejdet hårdt med studiet for at reducere produktionen og fokusere mere på kvalitet. Dette gælder især Marvel”

Bob Iger

Dette er et kæmpe fald for Marvel Studios-chefen Kevin Feige, der ellers tidligere har skruet den ene blockbuster-film ud efter den anden, nærmest som på et Ford-T samlebånd. En række kritiske og kommercielle flops samt drama bag kulisserne, har unægteligt kastet MCU ud i sin første store krise – som dokumenteret sidste år af Variety.

Derfor er Igers plan nu som følgende:

“Vi havde tidligere et ønske om at øge volumen. Nu vil vi langsomt reducere denne volume og gå ned til et begrænset antal tv-serier om året, og reducere vores filmproduktion fra måske fire om året til, maksimalt tre.”

Bob Iger

Iger har siden lovet at skære 3 milliarder dollars i indholdsomkostninger.

Louis D’Esposito, Co-President for Marvel Studios, er også klar over, at “det har været en hård tid” for MCU, men han er overbevist om, at franchisen vil “komme stærkt tilbage”, efter at studiet nu har ændret sine metoder ifølge Empire:

“Det har været en hård tid. Hvis vi bare blev på toppen, ville det have været det værste, der kunne have været sket for os. Vi blev ramt, men vi kommer stærkt tilbage. Måske når du gør for meget, fortynder du dig selv lidt. Det kommer vi ikke til at gøre længere. Vi lærte af vores lektie. Så fremover bliver det måske to til tre film om året og et til to tv-shows, i modsætning til at lave fire film og fire tv-shows”.

Louis D’Esposito, Co-President for Marvel Studios

I øjeblikket har Marvel Studios fire Marvel-film planlagt: Captain America: Brave New World, ThunderboltsThe Fantastic Four og Blade.

Den er klassisk. Fra kvantitet til kvalitet. Selv for Hollywood.

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk