Ad Banner

Film og serier

Marvels kommende Blade-reboot drukner fortsat i store problemer

Foto: Marvel/Marvel Comics

Af Kasper Rasmussen
2 juni, 2024

Problemerne hober sig fortsat op i Marvels forsøg på at genetablere vampyr-superhelten

Det burde være et simpelt liv at være vampyr. Drik så meget blod du ønsker, og pas så ellers på hvidløg og kraftig sol på Baywatch-strande.

Men når man er ansat hos Marvel-studioerne, med den ellers vampyr-blege Kevin Feige, banker problemerne mere på, end velmenende kristne dørtelefon-interesserede, kan nå at slide ned.

Det ser nemlig endnu en gang ud til, at Marvel’s Blade-reboot er i problemer. De første antydninger af dette kom for fem dage siden, da scooper Daniel Richtman hævdede, at Michael Green, den sjette forfatter til at tage et forsøg på filmens manuskript (og forfatteren af LoganAlien: CovenantGreen Lantern), nu har forladt projektet, og hans manuskript nu vil gennemgå “større omskrivninger”, der vil omfatte “en ny mandlig skurk”, hvilket atter en gang vil få filmoptagelserne til at bliver skubbet tilbage fra sommeren i år, til efteråret.

I går talte John Campea så omkring Blade på sin podcast og sagde, at han har hørt, at “for mange af nøglespillerne” ikke er tilfredse med manuskriptet, og at produktionen gik “lige tilbage til udgangspunktet.” Desuden tror Campea nu ikke på, at hovedrolleindehaveren Mahershala Ali forbliver i filmen, da han har ventet i fem år og er ved at få nok. På den anden side siger han dog også, at Marvel har “den grundlæggende historie låst fast” på trods af al utilfredsheden omkring manuskriptet.

Du kan se segmentet herunder:

Seriøst, det er svært at forestille sig, at Blade giver Marvel så mange problemer. Dette burde være ret nemt at få styr på; tag en af de bedre tegneseriehistorier som grundlag for historien, inkluder et væld af vampyrdrab med nogle seje one-liners og gå efter en rigtig god skurk at stille op imod Blade.

Men rygterne har sagt, at Marvel og Disney endnu en gang ikke kunne komme ud af deres egne woke-ideer, hvilket tvang en flok kvindelige karakterer ind i filmen og derefter mindskede Blades rolle, hvilket ingen vel ønsker. Hvis de inkluderer en mandlig skurk, tyder det på, at de måske er på vej væk fra dette. Marvel vil ikke tillade en mandlig helt at besejre en kvindelig skurk; det er derfor at, Thor: Ragnarok havde den grimme finale, hvor Thor udløser Ragnarok, den nordiske guds undergang, for at stoppe Hela i stedet for at bruge sine nye Thunder God-kræfter til at gøre det, hvilket ville have været det naturlige resultat af plottet. Hvis der ikke er nogen kvindelig helt til at slå hende, kan du ikke have en kvindelig skurk, så de har brug for en fyr, som Blade kan slås med.

Hvad angår Mahershala Ali, fortjener de faktisk nu at miste ham. Som Campea siger, har han givet dem fem år af sit liv og karriere, og de har rykket ham rundt med flere forskellige forfærdelige manuskripter og en svingdør af forfattere og instruktører. (Jeg har selvfølgelig ikke personligt læst dem, men jeg er mere end villig til at tro på, at manuskripterne alle var lige til skraldespanden.) Ali er en fantastisk skuespiller, og jeg er sikker på, at han har masser af andre film, han kunne lave i stedet for at vente på næste version af en sandsynligvis trash-bombe fra et studie, der er blevet en joke, siden han meldte sig ind på at spille Blade.

Mange Marvel-fans ville sikkert foretrække, at de fik Wesley Snipes tilbage; han er jo stadig ikonisk som Blade, og jeg er sikker på, at Snipes igen ville blive glad for at gøre det. Så igen, hvis filmen ender med at blive dårlig – hvilket den sandsynligvis bliver? – er det måske alligevel bedre, at Blade: Trinity ikke bliver den sidste Blade-film?

Det forventes stadig fra Marvel-studioerne, at Blade-rebooten får premiere den 7. november 2025.

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk