Ad Banner

Nyheder

Mere brænde på bålet: Xbox logoet er forsvundet

AI genereret X-box logo i brand.

Foto: Midjourney

Af Morten Vilstrup Pedersen
9 februar, 2024

Det vælter frem med rygter og spekulationer om fremtiden for Xbox.

Hvis man har fuldt med her på Arkaden, og de sociale medier, er man vist ikke i tvivl om at der er en ildebrand i gang på internettet. En ildebrand som nægter at blive slukket. En ildebrand som først bliver slukket i næste uge. Eller gør den? Vi kan også risikere at det bryder ud til et dommedagsinferno, hvis alle dommedagsprofeterne får ret.

En observant person har kigget nærmere på Avowed og Fable på Xbox’s hjemmeside. Førhen kunne man se Xbox og Series X logoer på siden, hvilket er blevet rettet til at der kun står Game Pass.

Mange vil mene at det blot er endnu et tegn på enden for Xbox, og vi skal forberede os på at kunne spille de store Xbox titler på andre platforme. Hvis man kigger nærmere kan man se at disse ændringer også er foretaget på spil som Starfield, Halo Infinite, Doom Eternal og Sea of Thieves. Der er dog spil hvor denne ændring ikke er sket. Dette er spil som Gears 5, Pentiment og Halo: The Master Chief Collection. Hvis man graver lidt dybere bliver Xbox og Series X dog stadig nævnt, man skal eksempelvis ikke særlig langt ned på siden under Avowed før der er et kæmpe billede af konsollen, og der står “Optimized for Xbox Series X”. Derudover står Xbox Series X|S også nævnt under platforme nederst på siden

Spørgsmålet er så om vi overhovedet kan udlede noget af disse ændringer, eller om det blot er en storm i et glas vand. Faktum er i hvert fald, at vi alle bliver klogere i næste uge, når der kommer en officiel udmelding. Enten bliver vinterferien grå og kedelig, eller også bliver den brandvarm på internettet.

Morten Vilstrup Pedersen – Skribent & Anmelder


Morten har en bachelor i Engelsk, og arbejder til daglig med Salg og Service i det mørke Jylland. Hans allerførste rigtige spiloplevelse var Pokemon Blå på tysk i de glade GameBoy dage. Det rangerer også ret højt på listen over yndlingsspil, men nr. 1 må absolut være Neverwinter Nights. Alt, der kan games på skal der games på, og han ejer derfor både PC, Xbox, PlayStation og Switch.

© Copyright - arkaden.dk