Ad Banner

Film og serier

Nicolas Winding Refn-skuespiller scorer stor Predator rolle

Foto: Amazon Studios

Af Kasper Rasmussen
11 juni, 2024

Neon Demon-skuespilleren Elle Fanning bliver endnu en skuespiller der skylder sin karriere til den danske provokatør

Danske Nicolas Winding Refn er i den grad en filmmager med næse for stortalent.

Mads Mikkelsen, Tom Hardy og Ryan Gosling er bare toppen af talentbjerget, som provo-geniet har opfostret, som en djævel med købte sjæle på samvittigheden.

I 2016 udsendte han filmen The Neon Demon med Elle Fanning i hovedrollen, og nu er selvsamme Fanning også på direkte A-lister Hollywood-kurs.

Således kan b.la. Deadline.com berette at skuespillerinden er i forhandlinger om at medvirke i en ny Predator-film, instrueret af Preys Dan Trachtenberg.

Plotdetaljerne holdes dog skjult, bortset fra at den vil indeholde alles foretrukne udenjordiske storvildtjæger. Der kendes heller ikke til udgivelsesplaner, da den sidste film(Prey) udelukkende blev streamet på Disney+, men i betragtning af, at 20th Century Studios, med den kommende Alien: Romulus– film i mente, er en biografpremiere ikke udelukket.

Da Prey havde premiere i sommeren 2022, slog den ikke kun streamingrekorder for Hulu og Disney+, men fik også nogle af de bedste anmeldelser i franchisens historie, der kulminerede med en nominering for bedste film ved dette års Emmys. Siden den vellykkede relancering, søger 20th Century Studios ikke bare at komme videre med endnu en film, men at få udvidet et univers med instruktør Trachtenberg i spidsen.

Mens Prey havde et cast af relative ukendte og kommende stjerner som Amber Midthunder, ønskede studiet og Trachtenberg at prøve at få en mere etableret stjerne til denne nye selvstændige version og begyndte derfor at tage møder med større talenter. Insidere tæt på projektet siger, at Fanning er fan af franchisen, og da studiets ledere fik nys om hendes interesse, blev hun hurtigt flyttet til et møde med hende og Trachtenberg. Efter mødet mellem de to, var Fanning så med om bord, og når en aftale en gang underskrives, forventes der at blive skudt nogle scener senere i år.

Filmen vil vende tilbage til seriens originale omgivelser og med Prey-stjernen Amber Midthunder, der potentielt også vender tilbage. Om 76-årige Arnold Alois Schwarzenegger så også vender tilbage til franchisen, vides ikke.

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk