Ad Banner
Ad Banner

Preview

Nintendo Switch 2-preview – 4 timer med den nye konsol

Foto: Nintendo

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
12 april, 2025

Nintendo havde inviteret Arkaden en tur til den engelske hovedstad for at prøve Switch 2. Her fik vi mulighed for at teste den nye konsol hands on og samtidig prøve en perlerække af nye spil – mange af dem eksklusive til Switch 2

Selve eventet foregik i det kæmpestore ExCeL-messecenter, hvor Nintendo havde gjort klar med et imponerende antal Switch 2-konsoller. Pressen blev klappet ind, hvilket skabte en meget imødekommende og god stemning – og blot få øjeblikke senere stod jeg med en controller i hånden og spillede Mario Kart World.

Vi spiller en enkelt bane med den sammensatte controller – altså Joy-Cons sat i det medfølgende midterstykke. Det er dermed min første oplevelse med Switch 2, og ret hurtigt mærker man, at der er tale om en opgradering – i hvert fald rent ergonomisk og i kvaliteten af materialerne. Den ligger godt i hånden og føles væsentligt mindre kantet og mere robust end den tilsvarende løsning på den oprindelige Switch.

Konsollen i hænderne – førstehåndsindtryk

Herefter spiller jeg en bane i Mario Kart World håndholdt. Spillet vender jeg tilbage til – men først vil jeg beskrive selve konsollen. Den er, som vi ved, en anelse større end forgængeren, hvilket passer meget bedre til mine hænder – men samtidig er den ikke større, end at mindre børnehænder stadig kan være med. Skærmen er også større – og hvilken skærm. Den er super lækker, og mit umiddelbare helhedsindtryk er særdeles positivt.

Senere i løbet af dagen får jeg mulighed for at sidde med konsollen i lidt længere tid, og det bliver hurtigt klart, at Switch 2 – rent design- og kvalitetsmæssigt – fremstår som en meget gennemført maskine. Joy-Cons klikkes supernemt af og på og giver den der tilfredsstillende og karakteristiske Nintendo-kliklyd, når de falder på plads. Super lækkert.

Når jeg sidder med min egen Switch, kan jeg godt have en fornemmelse af, at Joy-Consene vipper en lille smule. Ikke meget – det er nærmest minimalt – men nok til, at man føler, de ikke sidder helt fast. Den fornemmelse har jeg overhovedet ikke med Switch 2, som virker langt mere helstøbt, når man bruger den håndholdt. Joy-Consene klikkes ganske nemt af, men man er ikke et sekund i tvivl om, at de bliver siddende, når man spiller.

Den lille flap, hvor man indsætter sine fysiske spil, er også mere robust denne gang, men stadig enkel at åbne. Og det er et gennemgående tema: Alt ved Switch 2 føles bare mere solidt.

Det gælder også for den udtrækkelige holder på bagsiden, som gør det muligt at stille konsollen på et bord eller en anden plan overflade. Den er markant større end på den oprindelige Switch og langt mere holdbar og lækker at håndtere. Samtidig er der på underkanten af konsollen små områder med gummimateriale, der gør, at Switch 2 står virkelig stabilt, hvis man vil spille på den måde.

Derfor er mit første indtryk af konsollen også særdeles positivt. Den ligger godt i hånden med sin mere afrundede form, og selvom den stadig er børnevenlig, mærker man tydeligt, at her er mere gods og kvalitet. Den større skærm er også en gevinst – en lækker, skarp og lysstærk skærm, som rent faktisk imponerede mig ret meget.

Senere fik jeg også fornøjelsen af at prøve den nye Pro Controller, som kommer i forbindelse med lanceringen af Switch 2. Den ligner ved første øjekast sin forgænger, men er alligevel en tydelig opgradering. Jeg er ellers rigtig glad for min nuværende Pro Controller, så det kom lidt bag på mig, hvor meget jeg kunne mærke forskellen – og jeg nåede endda spontant at udbryde: “Wow! That is nice!” da jeg fik den i hånden, til stor fornøjelse for den smilende hjælper, der rakte mig den.

Sammenlignet med den nuværende Pro Controller er den nye lavet i et mere ru materiale, som gør, at den ligger bedre i hånden. Der er også flere små forbedringer – blandt andet omkring knapperne – hvor man mærker en tydeligere afrunding og finish. Det føles bare lækkert.

Mario Kart med 24 spillere

Fra selve konsollen vil jeg nu flytte fokus over på de forskellige spil, jeg nåede at prøve.

Vi startede, som tidligere beskrevet, med en demo af Mario Kart World – og spillede efterfølgende også den gamemode, hvor man konkurrerer 24 spillere mod hinanden i en slags elimineringsløb, hvor de bagerste kørere bliver sorteret fra ved hvert checkpoint. Det er et konkurrencemæssigt element, der fungerer overraskende godt og helt sikkert bliver endnu sjovere, hvis man kan samle en stor vennegruppe.

Mario Kart World ser rigtig lækkert ud. Banerne hænger sammen på en ny måde, og der er masser af nye features: man kan blandt andet køre på vægge, tage smutveje og skifte outfit undervejs, hvis man rammer de rigtige ting. Der er også flere skins og køretøjer end tidligere – og alt det tilsammen gør, at det føles som en mere dynamisk og levende oplevelse.

Det er svært helt at danne sig et overblik over, hvor stort spillet egentlig er ud fra demoen, men det føles umiddelbart som et langt mere ambitiøst spil end tidligere titler. Og samtidig ser det virkelig flot ud – og kører glat og stabilt på den nye konsol.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Mario Kart World bliver en stor succes. Det er uden tvivl et af de spil, der gør, at Switch 2 fremadrettet også vil være en oplagt familiekonsol.

Donkey Kong Bananza – frihed, ødelæggelse og banankaos

Et andet spil, som også ligger i den familievenlige kategori – og som uden tvivl bliver et trækplaster for mange – er Donkey Kong Bananza.

Her prøvede jeg en demo i to dele: først en tutorial-del og derefter et mere åbent område. Det er et ekstremt frit spil, og på mange måder også et ret afslappende et af slagsen – forstået på den måde, at man mest af alt bare skal smadre ting. Men det er netop friheden til at smadre stort set alt i omgivelserne, der skaber nogle sjove muligheder. Der er små hemmelige stier, smutveje og små sidemissioner at opdage, og det giver dig som spiller en masse at udforske.

Samtidig mærker man også, at her bliver Switch 2 for alvor sat i arbejde. Demoen var stadig lidt rough rundt i kanterne, men jeg kan godt forstå, hvorfor Donkey Kong Bananza allerede er et af de spil, mange glæder sig til. Ud fra det, jeg prøvede, ligner det en titel, hvor Nintendo igen rammer noget, der både er lettilgængeligt og overraskende rigt på muligheder.

Kortet, man kan finde frem i spillet, viser også, at ambitionerne er hævet: man vil skabe åbne områder, hvor man kan gå helt bananas og kaste sig ud i fri leg – samtidig med at der er en overordnet fortælling, man kan følge. Og selvom jeg oplevede enkelte framedrops, så fremstod spillet også flot og med masser af personlighed.

Drag x Drive og Metroid Prime 4: Beyond – gimmick eller gameplay?

Et af de lidt mere eksperimenterende indslag til eventet var Drag x Drive – et spil, der bedst kan beskrives som kørestolsbasket, hvor man bruger meget af den nye teknologi, der er indbygget i Switch 2. Jeg synes faktisk, det er sjovt, og særligt den haptiske feedback – altså den vibration og respons, man får fra Joy-Cons – mærkes tydeligt.

Jeg er også lidt imponeret over, at man ikke nødvendigvis skal bruge en plan overflade, men faktisk kan bruge sine egne ben som underlag. Samtidig bruger man motion control til at afslutte på basketballkurven, og det føles egentlig ret naturligt. Men når alt kommer til alt, føles det mere som en gimmick, og jeg tror ikke, morskaben holder ret længe. Det virker faktisk lidt for omstændeligt – og er overraskende hårdt for armene.

Næste spiloplevelse står på Metroid Prime 4: Beyond, som der uden tvivl er rigtig mange, der ser frem til. Der er da også tale om et relativt flot spil, der ser smooth ud – men også et spil, der kræver, at man er lidt mere fortrolig med de nye kontrolmuligheder, som Switch 2 tilbyder. I hvert fald i den version, der kunne prøves til eventet.

Det er en kort demo, der hurtigt introducerer en masse mekanikker, herunder muligheden for at bruge den højre Joy-Con som en slags mus. Men den funktion synes jeg ikke fungerer helt optimalt. Det er uhandy at bruge musefunktionen samtidig med, at man også skal bruge Joy-Con’ens knapper. Måske kræver det bare tilvænning, men det føles ikke umiddelbart naturligt.

Det skal siges, at det ikke er et krav at bruge musefunktionen – men hvis man vælger at styre mere traditionelt med Joy-Con’en, oplevede jeg, at styringen blev en smule mere træg. Det ville faktisk ikke overraske mig, hvis Nintendo senere introducerer en “Pro Mouse” eller lignende, som supplement til Joy-Con’en – noget, der kunne gøre det hele lidt mere elegant og intuitivt.

Hades 2 og Cyberpunk 2077 – fra højdepunkt til realitetstjek

Fra hvad der for mig var en lidt skuffende oplevelse, til mit personlige højdepunkt. I Nintendos forsøg på – med Switch 2 – at ramme en bredere målgruppe, er en række eksklusive third-party-titler også blevet annonceret. En af dem er Hades 2, som bliver konsol-eksklusiv til Nintendo Switch 2 – i hvert fald i en periode.

Og hold da op. Hades 2 er superlækkert – både når Switch 2 er i docken, men særligt håndholdt, som jeg spillede det. Den større skærm kommer virkelig til sin ret her, og jeg er imponeret over, hvor flydende spillet kører, og hvor flotte farver og animationer fremstår. Det er en ganske kort demo, men nok til at jeg nu ved, at det her er en titel, jeg skal spille på Switch 2. Et perfekt match. En rigtig vinder-titel.

Jeg slutter eventet af med at prøve et af mine absolutte favoritspil – nemlig Cyberpunk 2077. Et spil, jeg har brugt utallige timer på, og som efter en miserabel lancering på sidste generations konsoller for alvor har fået oprejsning og nu fremstår som et meget poleret spil. Det gør det bare ikke på Switch 2. Her kommer konsollen for alvor på arbejde.

Det skal dog siges, at CD Projekt Red tydeligt forklarede, at det ikke er den endelige version af porten, men alligevel er der ingen tvivl om, at det næppe er på Switch 2, jeg vil anbefale nogen at spille Cyberpunk. Det føles tungt og kantet, og selvom der sikkert stadig kan tilføjes mere finesse, så er det her nok en type spil, der kræver mere end hvad Switch 2 kan tilbyde. Men jeg håber, de modbeviser min påstand.

Tak for nu – og vi ses igen

Efter fire timer med rig mulighed for at prøve mange ting af, er det også en meget positiv og opløftet Lau, der drager mod Danmark igen. Havde der været nogen tvivl på forhånd, så er den i hvert fald blevet minimeret nu – og jeg glæder mig til at få mere tid med konsollen og for alvor fordybe mig i dens muligheder og lave en endelig vurdering.

Tusind tak skal der lyde til Nintendo for at give os muligheden for at dele denne oplevelse med vores læsere – og jeg håber, du kære læser, har fundet denne reportage nyttig.

På gensyn, London.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Chefredaktør


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger





© Copyright - arkaden.dk