Nyheder

Nintendo viser imponerende tal i seneste regnskab

Af Rasmus Lund-Hansen
7 november, 2023

Nintendo Switch har rundet 132 millioner solgte konsoller

Nintendo har i nat fremlagt deres halvårsregnskab, og der er flotte salgstal for det ældste firma i spilbranchen.

I regnskabsrapporten kan man blandt andet læse, at salgstallet for Nintendo Switch nu har rundet 132 millioner på verdensplan.

Mario Kart 8 Deluxe har også haft fart på, med et salg på 3,22 millioner spil i perioden, hjulpet godt på vej af The Super Mario Bros. Movie. Det bringer det seneste Mario Kart op på et samlet salg over 57 millioner.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom har solgt i alt 19,5 millioner spil, og Pikmin 4 har solgt 2,61 millioner – sidstnævnte lyder ikke af meget i selskab med de førnævnte titler, men det er åbenbart nok til at Nintendo vil fremhæve det.

Netop The Super Mario Bros. Movie varmer også godt i regnskabet. Filmen falder ind under den post, Nintendo kalder “Mobile and IP”, hvor der har været et samlet salg på 55 milliarder yen, eller 2,55 danske kroner.

Når man medregner indtægter fra renter og gevinster fra valutakurser, kommer Nintendo ud af perioden marts-september 2023 med et samlet overskud på 380 milliarder yen, eller mere end 17 milliarder kroner.

Ved samme lejlighed justerer Nintendo deres forventninger til hele regnskabsåret, der løber fra marts 2023 til marts 2024: Alt i alt forventer Nintendo nu at have et overskud på 600 milliarder yen, eller 27,8 milliarder kroner, når regnskabsåret slutter.

Nintendos seneste udgivelse, Super Mario Bros. Wonder fremgår af gode grunde ikke af tallene – det udkom nemlig sidst i oktober, og regnskabet dækker som sagt kun perioden fra marts til september. Men Wonder må allerede betragtes som en succes, idet det er det hurtigst sælgende Super Mario-spil i Europa nogensinde.

Om skribenten:

Rasmus Lund-Hansen – Medredaktør


Rasmus’ største frygt er at blive en sur, gammel mand. Derfor lever han på en streng diæt af Nintendo og små indiespil, obskur hip-hop og elektronisk musik ingen har hørt om.

© Copyright - arkaden.dk