Ad Banner

Førstehåndsindtryk

No Rest For The Wicked-preview – Isometrisk soulslike har potentiale

Af Kasper Hansen
3 maj, 2024

Hvad får man hvis man blander inspiration fra Fromsoftware og Diablo? En isometrisk souls-like der har elementer af survival

Moon Studios er kendt for de ikoniske spil Ori and the Blind Forest og Ori and the Will of the Wisps. Disse hjertevarme eventyr er blevet hyldet for deres smukke kunststil og dybt bevægende historiefortælling. Grundlagt i 2010 af Thomas Mahler og Gennadiy Korol, har Moon Studios etableret sig som en førende indie-udvikler, der har skabt to fantastiske spiloplevelser af høj kvalitet med en trofast fanbase. De er nu gået en helt anden retning, som mange måske ikke havde regnet med.

Da Moon Studios afslørede No Rest For The Wicked, kunne man vel godt tro en del fans, heriblandt mig selv blev en kende forvirret. Det var langt fra det velkendte metroidvania-univers, de havde udforsket med Ori-serien.

Men ligesom mange andre blev jeg nysgerrig og fik øjnene op for dette spil, der hurtigt kom ind under bevidstheden. Genren er blevet skiftet ud, og alt er anderledes. Det eneste, der måske vækker minder om Ori-spillene, er den unikke stil-art, som Moon Studios endnu engang formår at bringe til live.

No Rest For The Wicked er nu udkommet i et early access format på PC og hvordan er førstehåndsintrykket?

I 841 dør Kong Harol, og kronen går til hans arrogante, uerfarne søn, Magnus. Samtidig vender Pesten tilbage efter tusind år og hærger landet, korrumperer alt på sin vej. I denne tid samles kræfterne på øen Isola Sacra, hvor oprørere og det provinsielle styre kæmper om kontrol.

Du er en Cerim – en hellig kriger med usædvanlige evner, svoren til at bekæmpe Pesten for enhver pris. Men opgaven bliver mere kompleks, da du bliver draget ind i folkets lidelser og det politiske kaos. Dit mål er at rense landet for ondskab og forme dets skæbne, men kaosset trækker dig i alle retninger.

blot et af udsigterne i den store by Sacremento. Foto: Kasper Hansen/No Rest For The Wicked

Artstyle og lyd smuk og intens

Da mine fødder første gang betrådte øen Isola Sacra, blev jeg overvældet af det syn, der mødte mig. Hvert eneste detalje var nøje udtænkt, og grafikken var intet mindre end imponerende. Moon Studios’ evne til at skabe forbløffende og smukke spil med en unik stil er bemærkelsesværdig. Selvom æstetikken kan være dystert og melankolsk, formår de at integrere farverige områder på en måde, der stadig passer harmonisk ind i omgivelserne, ved hjælp af dynamisk vejr som regn og torden.

Den isometriske kameravinkel, der anvendes, giver dig også en større forståelse for den verden, du befinder dig i, ligesom i Diablo-serien. Men detaljeringsgraden i No Rest, som er synlig rundt omkring i alle områderne, er simpelthen fantastisk.

Lydsiden af spillet er også imponerende. Det virker næsten som om, der er lagt en ekstra dybde på visse lyde, som gentages gennem spillet. For eksempel, når man svinger det tunge træsværd ind i tønder for at finde mønter, lyder det kraftfuldt og intenst, hvilket passer perfekt til den allerede intense atmosfære i spillet.

Den dystre side af øen. Foto: Kasper Hansen/No Rest For The Wicked

Soulslike, men ikke som man kender det

Min primære observation ved No Rest er, at fjenderne er færre, men stærkere og mere udfordrende. I modsætning til andre souls-like spil, genopfylder No Rest ikke dine helbredspotions og fjender bliver heller ikke genoplivet på checkpoints. Dette betyder, at du ikke kan grind XP eller stige i level for at blive stærkere, hvis du sidder fast.

Når du stiger i level, føles det ikke som om din karakter bliver stærkere, da udstyrets vægt har en betydelig indflydelse. Overskridelse af bæreevnen gør din karakter langsom og nedsætter evnen til at undvige fjendens angreb, hvilket er afgørende for overlevelse.

Sine forskellige stats hvor man tydeligt ser jeg har gået op i vægt. Foto: Kasper Hansen/No Rest For The Wicked

Tidligt i spillet støder du på våben, der kræver specifikke point i styrke eller intelligens, men du får kun tre point per level-up, hvilket tager tid at opnå.

No Rest lægger også vægt på survival-elementer, hvor du skal finde ingredienser og lave mad ved bålsteder. inkluderer også live-service-elementer og sigter mod at blive et socialt spil med daglige og ugentlige udfordringer og opgaver, samt planer om at implementere multiplayer i fremtiden. Generelt ser deres roadmap meget lovende ud.

Potentialet er der trods alt

For mig at se er det bitte små men væsentlige justeringer der skal laves for at No Rest For The Wicked bliver en fantastisk oplevelse. Jeg ved at mange allerede nu synes, det er et fantastisk spil, men for mig føles det lidt som det udsagn kaldet: “death by a 1000 cuts.” Men formår Moon Studios at reagerer på disse små ting, så indfrier det helt klart det store potentiale No Rest uden tvivl besidder.

Et billede af roadmappet for No Rest For The Wicked. Foto: Private Division

konklusion

Der ses uden tvivl et stort potentiale for No Rest For The Wicked. Man skal også huske på det er et early access spil. Det var dog ikke det jeg havde håbet på her fra starten af, men de har trods alt et roadmap der ser rigtig spændende ud, og jeg er sikker på mange vil finde det sjovt og udfordrende, med de ting Moon Studios har at byde på. Det er et spil i konstant udvikling og jeg tror på af det en dag rammer den hårdfine balance der skal til for at No Rest For The wicked bliver toppen af poppen.


Udvikler/Udgiver: Moon Studios | Private division

Genre: RPG, Adventurespil, Kampspil, Adventure, Early Access

Platform: PC (early access) kommer på PS og Xbox senere.


Om skribenten:

Kasper Hansen – Skribent & Anmelder


Kasper har tidligere været skribent og anmelder for GamersLounge. De kompetitive spil som FIFA, Hearthstone og Call Of Duty-serien er nogle, han bruger mange timer på. men via en voksende passion har han også skabt en stor kærlighed til historiedrevne spil – særligt AAA-spil.

© Copyright - arkaden.dk