Ad Banner

Interview

Nomineret til 3 Nordic Game Awards: Mød Floppy Club og Rytmos

Foto: Rytmos.club

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
13 maj, 2024

I næste uge kan Floppy Club vinde tre priser ved Nordic Game Awards. Men hvem er Floppy Club - og hvordan føles det, at have et spil nomineret i tre kategorier? Læs med her

Torsdag den 23. maj afholdes Nordic Game Awards, som hylder de bedste nordiske spil fra det forgangne år. Feltet er i år utroligt stærkt, og blandt årets nominerede finder vi flere danske spil. Et af disse spil er Rytmos, der er udviklet af danske Floppy Club, og som er nomineret i hele tre kategorier. Det er en utrolig flot præstation, og derfor rakte jeg ud til studiets spildesigner, Asger Strandby, som også er medstifter af Floppy Club. 

Asger Strandby er spildesigner og programmør hos Floppy Club, hvor han også er medejer sammen med Niels Böttcher. De startede virksomheden for fem år siden, da de følte, at de kunne tilføre spilverdenen noget nyt, især når det handler om at skabe musik. Asger og Niels er nemlig begge erfarne musikere, og har kendt hinanden længe før de grundlagde Floppy Club. De har for eksempel tidligere arbejdet sammen på Niels’ pladeselskab, Jenka Music, som har udgivet Asgers musik. Med Floppy Club håber de at kunne overføre deres erfaringer med at lave musik til spil, så spillere, uanset deres musikalske baggrund, får mulighed for selv at opleve at skabe musik.

Niels Böttcher, Asger Strandby og Casper Øbro udgør en stor del af holdet hos Floppy Club. Foto: Floppy Club

Med Rytmos kan man sige, at makkerparret har opnået deres mål, og nu er spillet nomineret i tre kategorier til Nordic Game Awards, der finder sted næste uge i Malmø. Rytmos er nomineret i kategorierne for bedste debut, bedste lyd samt årets bedste nordiske spil til små skærme (Nordic Game of the Year – Small Screen). Men hvad betyder det for et studie som Floppy Club at blive nomineret hele tre gange?

– For mig betyder en nominering, at der er nogen, der synes, at vores spil er godt. Det lyder måske lidt banalt, men det kan faktisk være ret svært selv at se ud over alle småfejlene og de ting, som vi kunne have gjort bedre, når jeg kigger på spillet. Det er jo super dejligt med en nominering som denne, for så kan man blive mindet om, at spillet faktisk er meget godt, som det er, fortæller Asger Strandby.

Nordic Game Awards er en del af programmet ved Nordic Game, som er den førende spilkonference i Europa. Jeg spurgte derfor ind til, om Floppy Club skal deltage i prisuddelingen i Malmø, og hvilke forventninger de har til konferencen og til showet.

– Vi tager til Malmø og deltager i hele Nordic Game-eventet. Det handler umiddelbart mest om at holde møder med udgivere og den slags ting. Men det bliver da klart sjovere at overvære awardshowet, selvom jeg ikke tror, vi har de store chancer for at vinde noget. Der er virkelig nogle vilde nordiske spil i kategorierne i år, forklarer Asger om forventningerne til prisuddelingen.

Rytmos er et opfindsomt spil, der blander musik og puzzles. Foto: Floppy Club

Nordic Game Awards spiller en vigtig rolle ved at anerkende nordiske spil og bringe dem ind i det globale spotlight. Eventet giver desuden spiludviklere i hele Norden mulighed for at udbygge deres netværk og finde inspiration, hvilket Asger også mener er vigtigt for både at udvikle sig professionelt og personligt.

– Jeg har deltaget i Nordic Game mange gange over de sidste ti år, i starten mest for at lytte til de forskellige talks, og senere mere for at netværke. Begge dele har givet mig mange gode muligheder for at udvikle mig i branchen. Jeg har faktisk også en gang vundet konkurrencen med spillet Kalimba, hvilket var utroligt stort, uddyber han.

At blive nomineret tre gange er en flot anerkendelse af Floppy Clubs hårde arbejde med Rytmos, og her på Arkaden håber vi, at det danske studie formår at hive nogle priser med hjem over Øresund. Samtidig er det også utroligt interessant at spørge lidt ind til, hvad fremtiden bringer for Floppy Club.

– Vi er godt i gang med vores næste spil, som også bliver et musik-agtigt spil, men der er desværre ikke noget, der kan vises endnu. Hvis folk læser dette og synes, det lyder interessant, er det nok lettest at følge med på vores Twitter, konkluderer Asger.

Det kan bestemt anbefales at følge Floppy Club på X, hvor de er gode til at komme med opdateringer om, hvad der rører sig i studiet. Lad os håbe, at de snart kan lave et opslag, hvor de fortæller, at de har vundet en eller flere priser i Malmø – Og når Floppy Club er klar til at fortælle mere om deres næste spil, kan I, kære læsere, regne med, at Arkaden er klar til at fortælle meget mere om det projekt.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk