Film og serier

Ny flot IMAX trailer er udsendt for Kingdom of the Planet of the Apes

Foto: 20th Century Studios

Af Kasper Rasmussen
2 april, 2024

10. maj i år får Kingdom of the Planet of the Apes premiere der fortsætter historien efter Matt Reeves fantastiske afslutning

Filmen skal naturligvis nydes i IMAX formatet og derfor er der nu lavet en appetitvækkende IMAX trailer:

Rupert Wyatt stod i 2011 for ét af de bedste reboots af en filmserie nogensinde med Abernes planet: Oprindelsen og med Matt Reeves overtagelse af franchiset med henholdsvis Abernes planet: Revolutionen og Abernes planet: Opgøret, stod det klart at vi stod tilbage med en fantastisk selvstændig trilogi i hånden. Sidstnævnte udkom i 2017 og var en temmelig mørk og nihilistisk sag der helt sikkert var med til at give ham jobbet til The Batman fra 2022.

Sidenhen blev 20th Fox som bekendt opkøbt af Disney og derfor er det da også forventeligt at Mickey Mouse studiet vil fortsætte franchiset i en mere let tone.

Kingdom of the Planet of the Apes vil fortsætte uden Andy Serkis’ karakter Cæsar og forventes at blive et af de stærkeste kapitler hidtil.

Med en ny rollebesætning der ikke inkluderer Andy Serkis, er der stor forventning om hvad den næste Planet of the Apes -film vil bringe. Serkis’s Cæsar har tidligere været det centrale fokus for hver film i rebootet indtil videre, så Kingdom vil lige så meget være historien om hvordan franchisen fortsætter uden ham, som det handler om hans karakters arv i samfundet af intelligente aber.

Instruktør Wes Ball, der tidligere har instrueret Maze Runner filmene, vil puste nyt liv i den episke franchise der foregår flere generationer i fremtiden efter Cæsars regeringstid, hvor aber er den dominerende art der lever harmonisk, og menneskeheden er blevet reduceret til at leve i skyggerne af sig selv.

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk