Nyheder

Ny udgave af Steam Deck på vej med OLED-skærm

Af Rasmus Lund-Hansen
9 november, 2023

Flottere skærm og bedre batteritid

Valve har tilsyneladende ladet sig inspirere af Nintendo. I hvert fald har firmaet bag onlinebutikken Steam i dag løftet sløret for en ny udgave af deres håndholdte gaming-PC, Steam Deck, der ligesom topmodellen af Nintendo Switch bliver udstyret med en OLED-skærm.

OLED-skærme giver både klarere farver og højere kontrast end deres LED-pendanter, og har også et lavere strømforbrug. Kombineret med et lidt større batteri og en ny og fysisk mindre hovedprocessor skulle det betyde, at Steam Deck OLED vil byde på op mod 12 timers spilletid. Her kan den gamle model kun prale af otte timer – alt afhængigt af hvor krævende spil man spiller, naturligvis.

Steam Deck OLED vil kunne købes med henholdsvis 512 GB og 1 TB internt lager. Den gamle LCD-model vil stadig være tilgængelig, men fremover kun i 256 GB-versionen. De to øvrige LCD-modeller, med 64 GB og 512 GB lagerplads, er på brandudsalg så længe lager haves.

Priserne for Steam Deck bliver fremover:

  • €419 for Steam Deck LCD 256 GB
  • €569 for Steam Deck OLED 512 GB
  • €679 for Steam Deck OLED 1 TB

Hvad angår de snart forhenværende modeller på 64 GB og 512 GB, kan de købes for henholdsvis €369 og €469 indtil de er udsolgt.

OLED-modellerne af Steam Deck bliver sat til salg den 19. november. Du finder mere info på Steams webside.

Om skribenten:

Rasmus Lund-Hansen – Medredaktør


Rasmus’ største frygt er at blive en sur, gammel mand. Derfor lever han på en streng diæt af Nintendo og små indiespil, obskur hip-hop og elektronisk musik ingen har hørt om.

© Copyright - arkaden.dk