Nyheder

Legendarisk Star Wars-spil var erklæret dødt. Nu er der nyt

Af Mark Elsberg
22 november, 2023

Knights of the Old Republic (2003) er den dag i dag en elsket klassiker i rækken af Star Wars-spil.

En dugfrisk melding fra den amerikanske spiljournalist Jason Schreier giver fornyet håb om, at remaket af det legendariske Star Wars-spil Knights of the Old Republic fortsat kan være på vej.

Det er ellers kun få dage siden, at industrispekulanten Jeff Grubb spåede, at projektet var stendødt. En melding, der kom i kølvandet på, at Sony havde tilbagetrukket alle officielle trailers fra spillet, og dets producent, Embracer Group, i øvrigt nægtede at udtale sig om fremdriften på projektet.

Men nu har Jason Schreier som sagt kastet sig ind i debatten om det omblæste spil. Ifølge Schreier har han været i kontakt med to udviklere hos Saber Interactive, der begge fortæller, at de i øjeblikket fortsat arbejder på Knights of the Old Republic-remaket:

Can’t say whether the KOTOR Remake will ever actually *come out*, but yes, two people from Saber Interactive tell me they’re still on it, despite recent rumors that nobody is working on the game. (Saber took the project from Aspyr last year, as Bloomberg reported then)

Jason Schreier, X.

Remaket af Knights of the Old Republic blev oprindelig annonceret til et Sony PlayStation Showcase-event tilbage i 2021. Da var det Embracer Groups Aspyr Media, der stod angivet som udvikler. Senere kom det så frem, at udviklingen var blevet overdraget fra Aspyr til Saber Interactive, der altså, skal man tro Schreier, fortsat har liv i projektet trods meldinger om det modsatte.

Originalen er som bekendt produceret af BioWare (Dragon Age, Mass Effect) og udkom i 2003 på Microsofts daværende Xbox-konsol. Spillet er et af de mest velansete Star Wars-spil nogensinde produceret, og derfor har forventningerne til et potentielt remake da også været tårnhøje.

… og nu er der så igen tændt et lille lys for, at spillet kan finde ud af mørket og frem til de hungrende Star Wars-fans verden over.

Mark Elsberg – Skribent

Når ikke Mark lapper gamle mainframe-systemer hos et dansk forsikrings-konglomerat, bliver tiden brugt på at forstå, hvorfor computerspil er så pisse fede. Eurogamer-alumne, der fortærer alt fra AAA over indies til shovelware fra nederste hylde. Især sidstnævnte. Nogen skal jo spillet det lort.
© Copyright - arkaden.dk