Nyheder

Obsidian arbejder aktivt på Avowed

Foto: Obsidian Entertainment

Af Sofus Halkjær Wiisbye
6 februar, 2024

Heldigvis arbejder Avowed holdet stadig på spillet selvom vi allerede et par gange nu har set gameplay fra spillet

Det kommer, forhåbentligt, ikke som nogen overraskelse for arkadens læsere, at spiludvikling er en iterativ proces. En proces, hvor spillets udseende, mekanikker og historie etc., modtager løbende forbedringer indtil det går guld og udkommer til vores alle fornøjelse. Alligevel har Carrie Patel, instruktøren for Obsidians Avowed, følt det nødvendigt at påtale dette koncept.

Dette har hun gjort i Dropped Frames podcasten, hvor hun gæstede for at tale om udviklingen af Avowed. Anledningen til kommentaren kommer efter kritik af spillets kampsystem, som blev set under Xbox’s developer direct i januar. Spillet er blevet sammenlignet med Bethesda’s Skyrim og vægtløs nærkamp var da så sandelig også at finde i dette spil. Vi skal dog nok ikke bekymre os, da det gameplay vi så, var flere uger gammelt og internt hos Obsidian var de kommet til samme konklusion – nemlig at spillets nærkamp havde behov for mere “umpf”.

Hvad de kan opnå på et par uger ved jeg ikke, men jeg har stor tiltro til Obsidian som udvikler. Noget, der er spændende, er Patels tanker om, hvordan det online narrativ omkring det spil man udvikler, påvirker holdet. Det, der vises frem, er altid bagud i forhold til udviklingen, så retrospektivt kan designvalg og lignende blive konfirmeret af de vokale masser. Det er også en mulighed at få insight i forventninger til produktet eller helt nye takes.

Selvom jeg ikke er helt solgt på Avowed endnu, er det spændende at se, hvor det lander. Med titler som Pentiment, Fallout: New Vegas og The Outer Worlds, har de i hvert fald fortjent min tid.

Skal du spille Avowed og hvad synes du om kritikken? Har du ikke set klippet så se med herunder i en udvidet version med kommentarspor fra udvikler, Patel inklusiv.

Sofus Halkjær Wiisbye – Skribent & Anmelder


Tidligere professionel dykker med kandidatgrader i marinebiologi og bioinformatik. Fantasy/Sci-fi entusiast, der elsker især bogserien The Malazan Book of the Fallen, soulsborne-spil, og Monster Hunter-spillene. Et godt indiespil som Hollow Knight har også vundet mit hjerte. Kendt som Raid/Dungeon Sherpa i Destiny 2.

© Copyright - arkaden.dk