Nyheder

PC-gaming bliver større end konsol-gaming… om 13 år

Foto: Newzoo

Af Anders Friis
3 april, 2024

Der er kommet tal på spilbranchens krise. Vi spiller mindre og antallet af nye konsol- og pc-gamere er stagnerende

Newzoo er en af spilbranchens mest anerkendte analysebureauer, og når de kommer med deres rapport og analyse af året der gik, så bliver den gennemlæst på kryds og tværs på ledelsesgangene rundt omkring blandt verdens spiludgivere og spiludviklere.

Vi har allerede set nærmere på tendensen fra 2023, hvor vi som gamere stort set spiller de samme tilbagevendende titler.

Rapporten fra Newzoo gemmer dog også på andre interessante detaljer. Blandt andet kan der ligge en forklaring på de massive aflysninger af game as a service titler i 2023, udover det som Mark Elsberg allerede har beskrevet.

Samlet set så brugte gamerne, ved udgangen af 2023, nemlig 26 % mindre tid på at game end de gjorde i første kvartal 2021. For game as a service titler, der kan omsætningen typisk kobles direkte sammen med forbruget af timer i spillet, da mere spilletid generelt er lig med flere mikrotransaktioner.

Med et fald på 26 % mindre tid foran skærmen, og udfordringer med at introducere nye titler på markedet da gamerne spiller de samme “gamle” titler, så må det alt andet lige give udfordringer for nye game as a service titler.

PC gaming bliver størst igen

Newzoo har også analyseret sig frem til, at den samlede omsætning for konsol- og PC markedet beløb sig til hhv. 53,1 mia. USD og 40,4 mia. USD i 2023.

Det var dog PC markedet der oplevede den største vækst i 2023 med 3,9 % vækst imod konsolbranchens vækst på 1,7 %. Med lidt hurtig matematik, så har vi her på Arkaden regnet os frem til, hvis de vækstrater holder de næste mange år, så vil PC spilmarkedet igen være det største om 13 år, hvis man altså der bort fra mobilmarkedet der fortsat må formodes at være det største spilmarked om 13 år.

I forhold til antallet af nye spillere, der begynder at spille på konsol eller PC, så har Newzoo beskedne forventninger til de næste par år, med en årlig vækst af nye spillere på 1,6 % for PC og 3 % for konsol.

Anders Friis – Skribent & Anmelder

Halvgammel og halvsur gamer med en stor svaghed for PC-, strategi- og RPG-spil. Er af den klare overbevisning der ikke er lavet god musik, film eller serier siden 2004, og der generelt er et overdrevent forbrug af farver og larm i alt for mange af nutidens spil

© Copyright - arkaden.dk