Ad Banner

Film og serier

Peter Jackson: Derfor kommer der nye Ringenes Herre film

Foto: Chris Pizzello/Chris Pizzello/Invision/AP

Af Kasper Rasmussen
16 maj, 2024

Peter Jackson er nu ude og forklare hvorfor der skal komme yderligere LOTR-film

Efter Ringenes Herre bomben, er Peter Jackson nu ude og forklare hvorfor der skal komme yderligere LOTR-film. Jackson talte nemlig fornyeligt med Deadline om, hvorfor denne spinoff fungerer som et passionsprojekt for ham:

“Gollum/Sméagol-karakteren har altid fascineret mig, fordi Gollum afspejler det værste af den menneskelige natur, mens hans Sméagol-side uden tvivl er ganske sympatisk. Jeg tror, han forbinder sig let med både læsere og filmpublikum, fordi der er lidt af dem begge i os alle. Vi vil virkelig gerne udforske hans baggrundshistorie og dykke ned i de dele af hans rejse, vi ikke havde tid til at dække i de tidligere film. Det er for tidligt at vide, hvem der vil krydse hans vej, men det er nok at sige, at vi vil tage vores inspiration fra professor Tolkien.”

Peter Jackson

Det kommende spinoff skal dog desværre ikke instrueres af Jackson selv, men derimod af Gollum selv, Andy Serkis, der også endnu en gang “trækker” i Gollum-tøjet. Til dette siger Jackson:

“Andy var en fornøjelse at arbejde sammen med, da han instruerede som Second Unit på Hobbitten. Han har energien og fantasien og vigtigst af alt, en iboende forståelse af historiens verden, der er nødvendig for at træde tilbage til Midgård. Vi har samarbejdet om nu otte film sammen, og hver gang har det været en fantastisk oplevelse. Der er ingen på denne jord, der er bedre rustet til at tackle Gollums historie end Gollum selv, Andy.”

Peter Jackson

Andy Serkis vil som sagt ikke kun gentage Gollum, men vil selv sidde i instruktørstolen for den kommende spinoff. Han siger:

“Gollum har altid holdt fast i mig gennem alle disse år. Jeg har læst lydbøger fra trilogien og Silmarillion og Hobbitten, så Tolkiens verden har aldrig forladt mig i al den tid, siden vi lavede de første film. Og især karakteren Gollum er forblevet så enorm en del af mit liv. Så det er absolut spændende at kunne gå tilbage og dykke endnu dybere ned i hans verden igen, og specifikt i Gothams psykologi. Jeg ved, at vi alle er interesserede i at undersøge på et dybere plan, hvem den karakter er, og oven i købet at kunne instruere og forhåbentlig skabe en film, der har sin plads i kanonen, men også noget, der er frisk og nyt og en anden tilgang.”

Andy Serkis

Indtil videre har vi den animerede fantasy prequel-film The Lord of the Rings: The War of Rohirrim, der kommer i december, og så, forhåbentlig om to år, får vi så The Hunt for Gollum (arbejdstitel).

Ikke ringe!

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk