Ad Banner

Film og serier

Ralph Ineson er officielt castet som “The Devourer of Worlds”, Galactus i Fantastisc Four-filmen

Foto: flickeringmyth

Af Henrik Brandt
10 maj, 2024

Som rygtet, bliver skurken i den nye Fantastic Four, selveste "The Planet-Eater", Galactus, og det er ingen ringere end Ralph Ineson der skal portrættere ham.

Marvel Cinematic Universe har endelig fundet sin Galactus! Ifølge rapporter er Ralph Ineson blevet castet som Galactus i Marvel Studios’ kommende reboot af The Fantastic Four. Ineson er en produktiv skuespiller, kendt for sit arbejde som Amycus Carrow i Harry Potter-filmene, William i The Witch og Dagmer Cleftjaw i Game of Thrones. Han har faktisk allerede optrådt i MCU som en unavngiven Ravager i baggrunden af Guardians of the Galaxy.

Foto: Variety

Ineson vil slutte sig til The Fantastic Four’s rollebesætning, der ledes af Pedro Pascal som Reed Richards / Mister Fantastic, Vanessa Kirby som Sue Storm / Invisible Woman, Ebon Moss-Bachrach som Ben Grimm / The Thing og Joseph Quinn som Johnny Storm / Human Torch

Hvem er Galactus?

Galactus, skabt af Stan Lee og Jack Kirby i 1966 i Fantastic Four #48, er en overjordisk rumvæsen, senere afsløret for at have eksisteret i æoner. Fusioneret med Eternity har Galactus evnen til at dræne hele planeter for deres energi, hvilket ofte fortolkes som om han “spiser” en planet. Han ledsages ofte af en herold — ofte en iteration af The Silver Surfer — i sine bevægelser gennem galakserne.

Foto: IGN

Galactus gjorde sig berygtet i sin live-action filmdebut i 2007’s Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, hvor han blev portrætteret som en gigantisk, affekteret sky. Du kan læse om castingen af Julia Garner som Shalla-Bal her.

Hvad handler den nye Fantastic Four om?

Plotdetaljer er endnu ikke blevet afsløret for MCU‘s The Fantastic Four. Filmen vil blive instrueret af Matt Shakman, kendt fra WandaVision, som har antydet, at plottet til The Fantastic Four kommer til at påvirke hele MCU, og det var noget tiltalte ham.

“Det er forskelligt på så mange måder – Jeg ville ønske, jeg kunne være mere specifik. Jeg ville ønske, jeg kunne sige mere. Men vi gør tingene meget anderledes fra et historiemæssigt synspunkt, og fra en tilgang til filmproduktion, der virkelig passer til kildematerialet. Jeg ville ønske, jeg kunne sige mere. Jeg ville elske det, men jeg kan ikke. Men jeg tror, det kommer til at være noget, du aldrig har set før, og bestemt noget, du aldrig har set før hos Marvel.”

Matt Shakman

The Fantastic Four er en filmatisering af First Family-tegneserien. De ikoniske karakterer Mr. Fantastic, The Invisible Woman, The Human Torch og The Thing har en lang historie i tegneserieverdenen, men deres tidligere filmudgaver har haft blandet succes. Fra den lavbudgetteret Roger Corman-producerede film fra 1994 til de mere vellykkede, men lidt for letbenede film fra 2000’erne, har Fantastic Four haft en omtumlet vej på det store lærred. Genindspilningen i 2015, kendt som Fant4stic, blev mødt med kritik og betragtes som en økonomisk fiasko.

Foto: Marvel Studios

Nu, med Marvels filmrettigheder tilbage hos Disney og Marvel Studios, er der endelig mulighed for at introducere disse ikoniske karakterer i MCU. Fans har spekuleret heftigt i, hvordan Marvel vil håndtere karaktererne og hvilken historie de vil fortælle. Selvom detaljerne om plottet stadig er hemmelige, er forventningerne høje, og vi kan forvente noget helt nyt og unikt fra denne version af The Fantastic Four.

“Vi har været i gang nonestop – Trods strejkerne har vi arbejdet med effekterne og produktiondesignet og bygget vores verden, og det har været utroligt spændende. Ved du, hvordan man oversætter de færdigheder til live-action på dynamiske måder? For nogle ting, der fungerer smukt i John Byrne og Jack Kirbys tegneserier, er lidt sværere, når du filmer dem. Hvordan sikrer du, at tingene er spændende, men også forankret i videnskab, hvilket også er en del af Fantastic Four, som jeg elsker? Der er nogle ting, jeg er super begejstret for. Jeg kan ikke sige for meget”

Matt Shakman

The Fantastic Four er lige nu planlagt til at udkomme i biograferne 25. juli næste år.

!

Om skribenten:

Henrik Brandt – Skribent & Anmelder

Om dagen arbejder Henrik som Bygningskonstruktør med speciale i 3D-modellering. Om natten bruger han alt for lang tid på klichéfyldte splatterfilm og Star Wars-konspirationteori.

© Copyright - arkaden.dk