Ad Banner
Ad Banner

Anmeldelse

Razer Viper V3 Pro Faker Edition-anmeldelse – Kærlighed ved første klik

Foto: Razer

Af Christian Heegaard Kongsøre
4 marts, 2025

En fremragende gaming-mus får et nyt design i form af Razer Viper V3 Pro Faker Edition, der henter både navn og stil fra en af e-sportens helt store legender

Har man blot en flygtig interesse for e-sport og/eller MOBA’en League of Legends, kender man formentlig til sydkoreanske Lee ‘Faker’ Sang-hyeok, der for nuværende har vundet i alt fem verdensmesterskaber. Den 28-årige e-sportslegende har nu, i samarbejde med Razer, også sat sit personlige præg på hardware-markedet med Razer Viper V3 Pro Faker Edition – en ny og djævelsk udseende gaming-mus. Efter godt en uges non-stop brug – både til gaming og arbejde – er jeg overordentlig godt tilfreds.

Kender man allerede til Razers Viper V3 Pro, er der intet i forhold til specifikationer, der har ændret sig her. Det gør heldigvis heller ikke det store, for den originale Viper V3 Pro er i forvejen en fremragende mus. 

Hurtigst på måtten

Musen er en ‘superlight’-model, hvilket vil sige, at den kun vejer 54 gram, mens den samtidigt har en symmetrisk form, der ligger godt i hånden, og som gør den egnet til gamere, som foretrækker at bruge de såkaldte ‘claw’ og ‘fingertip’-greb. 

På trods af den meget lette vægt føles musen stadig godt plantet på skrivebordet, så man aldrig er i tvivl om, hvor man har den. Det gælder selv ved situationer som ‘flicks’ i en FPS, hvor musen hurtigt skal bevæge sig fra den ene ende af måtten til den anden. Mens sigtekornet måske flyver af sted, gør Razers stykke elektronik det heldigvis ikke.

Foto: Razer

Musen kan indstilles til at have en ‘polling rate’, altså en opdateringsfrekvens fra mus til pc, på hele 8000 Hz, så man altid kan vide sig sikker på, at ens input ikke går galt i byen. Det gælder både, når musen sidder kablet til pc’en, eller når den forbindes via den lille trådløse dongle, der følger med, og som man må finde plads til på skrivebordet. 

Batteri og levetid

Donglen har en led-lampe, der lyser i forskellige farver alt efter musens batteriniveau eller forbindelsestilstand. Det er måske nok en lille detalje, men alligevel én, der i mine øjne retfærdiggør at tilføje endnu en lille dims til et setup, som i forvejen er godt proppet.

En anden god ting ved donglen er, at den bruger samme USB A til C-kabel, som man også kan bruge til at oplade og tilkoble musen med – hvilket vil sige, at man lynhurtigt kan skifte kablet fra den ene device til den anden, hvis man ender i den kedelige situation, at musen løber tør for batteri midt i et spil.

Foto: Razer

Jeg kan til gengæld kun forestille mig, at det sker i meget sjældne tilfælde. Musen har nemlig et genopladeligt batteri, der gerne skulle holde sig kørende i op til 95 timer, alt efter den polling rate man vælger at gå med. De 95 timer findes, når man bruger en polling rate på 1000 Hz, mens man efter at have skruet den op til 8000 kan forvente cirka 17 timers levetid. 

I min uges tid med musen, hvor min pc stort set har kørt på døgndrift, har jeg endnu ikke haft behov for at lade V3 Pro’en op, efter for det meste at have haft den kørende med en polling rate på 1000 Hz. I stedet har den stadig omkring 50% strøm tilbage, hvilket jeg er overordentligt godt tilfreds med.

Software og synergi

Mange af musens funktioner kan styres og tilpasses efter behov af Razer Synapse – Razers egen software, der automatisk bliver installeret, når man tilkobler musen for første gang. Her er det blandt andet muligt at skifte de forskellige knappers funktioner, ligesom man kan justere musens polling rate og DPI, som man kan indstille hele fem forskellige fuldt tilpasselige niveauer af. 

Ved at trykke på en knap på musen kan man så skifte mellem tilstandene, og det er her, min eneste reelle betænkelighed ved musens udformning findes, nemlig at DPI-knappen er gemt væk på undersiden. Det betyder helt konkret, at man bliver nødt til at løfte musen op fra skrivebordet for at skifte mellem tilstandene. Samtidigt har Razer valgt at placere knappen på den modsatte side af tommelfingeren, så man enten bliver nødt til at bruge begge hænder eller justere grebet på musen for at nå den.

Meget kan tilpasses i Razers software. Foto: Razer/Christian Heegaard Kongsøre

Her er jeg måske blevet lidt forkælet i min tid med Logitechs muse, men for mig havde det givet langt bedre mening, hvis man havde muligheden for skifte DPI’en på farten ved at have knappen siddende på musens overflade. På den måde ville man lynhurtigt kunne tilpasse sig de mange forskellige situationer og behov, der kan opstå i et spil. Til gengæld er risikoen for at ramme knappen ved en fejl blevet komplet elimineret, så om dette er godt eller skidt er nok mest af alt op til den enkeltes præferencer. 

Djævelsk design

De personlige præferencer er da også lige præcis det, der skal afgøre, om Faker-udgaven af V3 Pro’en er købet værd eller ej. Musen koster nemlig 20 euro mere end den oprindelige udgave, som i forvejen er lidt pebret, og som findes i farverne sort og hvid, men som specifikationsmæssigt er helt identisk med den nye.

Køber man Faker-udgaven får man til gengæld en model med en meget rød kulør, der nederst har et håndtegnet, sort design, der minder om de japanske ‘oni’ eller dæmoner, og som følger musens form ned langs siderne og over knapperne, der sidder ved tomlen. 

På venstre museknap sidder Razer-logoet, mens man på højre knap har en underskrift af selveste Faker-himself. På trods af den kraftige røde farve, der dækker hele musen, viser den efter en uge heldigvis kun meget få spor på afsmitning fra beskidte fingre, hvilket er en lettelse for snackglade skrivebordsbrugere som jeg.

Foto: Razer

Udover designet konfigurerer Faker-udgaven desuden Razer Synapse-softwaren sådan, at indstillingerne på musen bliver identiske med Fakers foretrukne, når man forbinder den for første gang. Hvis man gerne vil følge i e-sportsstjernens fodspor, får man dermed startskuddet til det her.

Konklusion

Design og indstillinger er de eneste forskelle mellem original- og Faker-udgaven af Viper V3 Pro, og derfor kan det kun være en smagssag, der afgør, om det er denne udgave af musen, man skal kaste sig over. Til gengæld kan jeg nemt forstå, at det er modellen her, Razer ønsker at lave flere udgaver af, for den er ganske enkelt fremragende i brug.

Musen giver en følelse af præcision og pålidelighed, som jeg ikke har kendt magen til før, og som (desværre) eliminerer musen fra listen over de mange undskyldninger, jeg kan komme på, når jeg på grund af evner, der kun aftager med alderen, laver en storslået fejl i et spil. 

Razer Viper V3 Pro Faker Edition er en førsteklassesmus med en heftig pris på omkring 1500 kroner, som man skal slå sig til tåls med. Der er helt klart billigere muligheder på markedet, heriblandt Razers egen originaludgave af musen, som man kan overveje. Til gengæld bliver man med Razers mus belønnet for sin investering, og man mærker kvaliteten allerede fra første skud eller skillshot. Jeg kan derfor kun varmt anbefale musen til enhver, der kun stiller sig tilfreds med det bedste af det bedste.

Produkt: Razer Viper V3 Pro Faker Edition

Produkttype: Trådløs via Hyperpolling USB-dongle, kan kables via medfølgende USB A til C-kabel

Unikke features: 8K trådløs Polling Rate, Ultra-letvægt, symmetrisk og stilfuldt design

Om skribenten:

Christian Heegaard Kongsøre – Skribent & Anmelder


Christian spiller lidt af det hele – fra afslappende farming sims til hæsblæsende FPS’er. Det vil sige, når han ikke for tyvetusinde gang er faldet ned i MMO’ernes sorte brønd efter endnu en udvidelse eller opdatering til en af sine gamle flammer. Når det sker, kan ikke engang de stride, nordjyske vinde, han er født og opvokset med, rive ham væk fra kontorstolen.






© Copyright - arkaden.dk