Ad Banner

Features

Robert Pattinsons planer om Possession-remake skaber grundlag for et stort spørgsmål

Foto: Gaumont/Warner Bros. Pictures

Af Kasper Rasmussen
15 juni, 2024

Robert Pattinson er klar til at producere en genindspilning af Andrzej Żuławskis kultklassiker Possession med Smile-instruktøren Parker Finn

Den polske instruktør Andrzej Zulawskis film fra 1981 Possession, beretter historien om en psykisk syg kvinde, der dyrker sex med en blæksprutte –inspireret af sin egen skilsmisse. Resultatet er en apokalyptisk fabel i det gamle Vestberlin, før murens fald, der er lige så dybsindig, som den er modbydelig – og alligevel er filmen i fare for at gå i glemmebogen hos den gennemsnitlige cineast.

Men dette kommer The Batman-skuespilleren Robert Pattinson nok til at lave om på.

For nu rapporterer THR, at Pattinson er klar til at producere en genindspilning af Żuławskis klassiske chiller, med instruktøren Parker Finn – som i øjeblikket er i postproduktion med Smile 2 – indstillet til at skrive manuskript og instruere.

Filmen er lige nu i udbud hos de førende studier i Hollywood, der sikkert ganske uvidende, kæmper om projektet. Der er derfor ikke givet endeligt grønt lys, men det ser dog ud til, at det kommer til at ske.

Det skal blive yderst spændende, om man tør gå bare halvt så langt, som Zulawski gør i den originale film, og dette vil jeg da også se før jeg tror det.

Spændende skal det også blive hvilken kullise filmen bliver skudt i, for det gamle Vestberlins billeder i originalfilmen, danner nemlig en yderst trist og melankolsk stemning, der kun synes at bidrage til film-ægteparrets totale opløsning.

Den originale film havde Sam Neill i den mandelige hovedrolle, hvilket en Robert Pattinson sikkert kan give en nuanceret fortolkning på, men den kvindelige hovedrolle, der oprindeligt blev spillet af geniale Isabelle Adjani, er endnu ikke blevet castet. Og det kan blive det afgørende valg, hvorvidt filmen vil blive en succes eller et blegt eftermæle i forglemmelsens remake-sump.

For ifølge denne skribent, fremstår Isabelle Adjanis kongeniale skuespilpræsentation, som ikke mindre end den bedst spillede kvindelige rolle nogensinde. Jeg har stadigvæk aldrig siden set noget lignende, og kommer sikkert heller ikke til det.

Den dengang kun 26-årige Adjani modtog den Gyldne Palme for bedste kvindelige hovedrolle for den fascinerende præsentation, hvilket var fuldt fulgt fortjent. Hendes blækspruttemonster-fødselsscene i tunnelen – filmet i ét langt åndeløst take! – kan nemlig ikke beskrives med ord:

Jeps, Eksorcisten: EAT YOUR HEART OUT!

Derfor kræver den kvindelige re-casting noget af en genistreg, hvis produktionsholdet vælger at lægge samme filmisk tilgang som Zulawski.

Skulle der være én skuespiller jeg tænker burde få denne yderst krævende rolle, kan jeg pt. kun tænke på én kandidat, nemlig Anya Taylor-Joy!.

Med hendes intense blik og dedikation til filmroller i film som The Northman og Last Night in Soho, ser jeg ikke selv en bedre kandidat, mere velegnet til rollen.

Så lad os håbe at de herrer Pattinson og Finn er flittige læsere her på Arkaden!

Skulle det forestående remake ikke blive til noget, må der også, hellere end gerne, remakes Zulawskis science fiction-mesterværk On the Silver Globe fra 1988:

Her er traileren til den originale Possession, en film du MÅ og SKAL eje:

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk