Nyheder

Rollespillet med det besynderlige navn storhitter

Foto: Vanillaware | Atlus

Af Mark Elsberg
2 april, 2024

Det taktiske rollespil Unicorn Overlord har vind i sejlene i kølvandet på udgivelsen i sidste måned.

Det går godt for rollespillet med det højst besynderlige navn Unicorn Overlord.

Faktisk så godt, at der siden udgivelsen i sidste måned, den 8. marts for at være præcis, er langet intet mindre end en halv million kopier af spillet over disken.

Et tal, der dækker over det kombinerede digitale og fysiske salg af Unicorn Overlord indtil nu.

Og det er en imponerende bedrift taget den korte salgsperiode i betragtning, men også fordi at spillet ‘kun’ er udkommet på konsollerne, da udviklere bag stædigt insisterer på at holde PC-folket ude i mørket.

I en pressemeddelelse takker spillets producent Atlus for den varme modtagelse af spillet. De har også produceret en såkaldt ‘Accolade Trailer’ (se nedenfor), der fremhæver ikke mindst den positive modtagelse hos anmelderne verden over.

I skrivende stund sidder Unicorn Overlord på en meget flot 86%-metascore med tilsvarende 84% fra brugerne selv.

Ellers kendt for niche-produktioner

Men trods den positive modtagelse var det på ingen måder givet, at Unicorn Overlord ville blive en succes.

Udvikleren bag, japanske Vanillaware, er nemlig primært kendt i mindre entusiast-kredse og sælger typisk ‘kun’ et par hundredetusinde eksemplarer.

Der har været enkelte undtagelser i firmaets 20 år lange historie, heriblandt højdespringeren 13 Sentinels: Aegis Rim, der over tid formåede at runde 1 mio. solgte kopier.

Unicorn Overlord har dermed, med kun en måned på markedet, taget et stort skridt mod at blive Vanillawares bedst sælgende spil nogensinde.

Mark Elsberg – Skribent

Når ikke Mark lapper gamle mainframe-systemer hos et dansk forsikrings-konglomerat, bliver tiden brugt på at forstå, hvorfor computerspil er så pisse fede. Eurogamer-alumne, der fortærer alt fra AAA over indies til shovelware fra nederste hylde. Især sidstnævnte. Nogen skal jo spillet det lort.
© Copyright - arkaden.dk