Ad Banner

Film og serier

Så er der nyt om Lord of the Rings: The Rings of Power

Af Jesper Poulsen
14 maj, 2024

Traileren til sæson 2 er ude nu. En langt mere dyster og aggressiv omgang end den forrige, tyder det på

Det er ikke mange dage siden, vi Arkaden skrev om gode nyheder fra Middle Earth og omegn. Nu er der endnu mere nyt, som vil kunne få Tolkien-fans og deslige til at finde smilet frem. Frisk fra klipperummet er traileren til anden sæson af The Lord of the Rings: The Rings of Power dukket op. 

Den første sæson blev dyrket som den dyreste serieproduktion nogensinde. Alene det faktum skruede også forventningerne i vejret, men ikke alle fantasyfans blev efterladt begejstrede. Kritikken gik på, at den var for pæn i sit udtryk og mere spillede på storslåede scener og prægtige landskaber, mens der var skruet ned for suspense og dramatik. Ud fra traileren er der taget hånd om disse aspekter, og sæson nummer to virker til at genfinde sine mørke antrit og ondskabsfulde tilnærmelser, når det gælder herredømme.

Foto: Amazon

At se dyster seriestreaming, hvor mørket spiller en central del, harmonerer dårligt med de solrige og lyse tider, som foregår lige udenfor vores dør. På den konto er det måske også godt nok, at serien står til premiere i sommerens overgang til efteråret. Helt eksakt får The Lord of the Rings: The Rings of Power skærmtid fra 29. august 2024 på Prime Video. Nederst kan du se Morfydd Clark vende tilbage i rollen som Galadriel, mens Charlie Vickers er Sauron og Ismael Cruz Cordova agerer Arondir, der er ferm med bue og pil. Herunder kan du læse den officielle synopsis om sæsonens plot:

I sæson to af The Rings of Power er Sauron vendt tilbage. Udstødt af Galadriel, uden hær eller allierede, må den spirende Mørke Herre nu stole på sin egen snilde for at genopbygge sin styrke og overvåge skabelsen af Magtringene, som vil gøre det muligt for ham at binde alle Midgårds folk til sin ondsindede vilje.

Som en fortsættelse af første sæsons episke omfang og ambitioner, skubber den nye sæson selv dens mest elskede og sårbare karakterer ind i en stigende bølge af mørke, udfordrer hver enkelt til at finde deres plads i en verden, der i stigende grad står på randen af katastrofe.

Elvere og dværge, orkere og mennesker, troldmænd og Harfoots… mens venskaber anstrenges og kongeriger begynder at briste, vil de gode kræfter kæmpe endnu mere tappert for at holde fast i det, der betyder mest for dem alle… hinanden.

Om skribenten:

Jesper Poulsen – Skribent & Anmelder

Filmanmelder siden 2003. Først på OnFilm, siden CinemaOnline. Pressekortindehaver siden 2004. Jesper har skrevet over 1000 filmanmeldelser og har desuden beskæftiget sig med artikler fra diverse filmsets og -produktioner samt adskillige års dækning af filmpriser som The Oscars, Robert-Prisen og Isbjørnen. Desuden har Jesper skrevet filmbranchens væsentligste nekrologer, dækket pressemøder og lavet skuespillerinterviews med navne som Mads Mikkelsen og Ulrich Thomsen.
© Copyright - arkaden.dk