Mest læste
Havoc-anmeldelse – Årets skuffelse, men…
Clair Obscur: Expedition 33-anmeldelse – En døende verden, en sidste ekspedition – og et af årets mest ambitiøse spil
Bungie slår fast! Prisen for Marathon er 40 dollars!
Forza Horizon 5 (PS5)-anmeldelse – Raceroplevelsen som PlayStation-spillerne har hungret efter
Whiskey on the Rocks-anmeldelse – Anderledes frisk og helt igennem sort satire fra Sveriges land
Xbox-spil direkte på dit LG TV – Nu er det muligt!
Bionic Bay-anmeldelse – En pixel fra perfektion
Efterfølgerne vi aldrig fik!
Instruktøren af Kingdom Come: Deliverance 2 kommenterer på AI
Tempest Rising-anmeldelse – Det bedste danske RTS-spil
Endnu en dag, endnu en genindspilning af en klassisk Disney tegnefilm, denne gang af deres første og vigtigste spillefilm nogensinde
Om man har set den originale Snehvide og de syv små dværge tegnefilm fra 1937 eller ej, så kender millioner af danskere nok til den famøse dansesekvens med de syv små dværge, som vi ser hvert år juleaften, når DR sender Fra alle os til alle jer (Disneys Juleshow). Snehvide er, hvis man spørger undertegnede, nok Disneys absolut vigtigste spillefilm, de nogensinde har lavet, og den satte også den gyldne standard for, hvad animationsspillefilm skulle kunne.
Historien om skabelsen kunne man lave en helt selvstændig artikel om, men jeg vil kort ridse nogle hovedpunkter op. Snehvide og de syv små dværge (1937) var den første fuldlængde animerede film i filmhistorien. Baseret på et tysk eventyr af Brødrene Grimm blev filmen den første animerede spillefilm produceret i Amerika, den første produceret i fuld farve og den første, der blev produceret af Walt Disney Productions. Walt Disney tog flere lån for at finansiere Snehvide – endda pantsatte han sit eget hus for at betale for den. På det tidspunkt troede folk i filmbranchen, at filmen ville floppe, og de kaldte den for “Disneys dårskab”. Selv Walts kone, Lillian, troede, at den ville blive en fiasko. Man kunne jo ikke forvente, at en film med en spilletid på 82 minutter ville kunne holde publikum vågne… vel?
Uden Snehvide og de syv små dværge, og hvis den var blevet en fiasko… ja, så ville Disney måske ikke have eksisteret i dag. Derfor har der været rigtig mange øjne på deres næste store live-action-genindspilning, Snehvide.
Snehvide har allerede fået navnet “årets mest hadede film, som ingen har set”. Grunden til den massive modgang skyldes rigtig mange ting. Alt fra sexisme og racisme til krigen i Gaza har fyldt vanvittigt meget i debatten, og det bliver man umådeligt træt af at høre på, da der næsten aldrig er noget konstruktivt eller fornuftigt at snakke om, hvis det er med den hat, folk har på.
Men jeg har selv været ekstremt skeptisk, da jeg ikke synes, trailerne har set særligt gode ud. Uncanny valley-computeranimerede dværge, kostumer, der så billige ud, og Gal Gadot som den onde dronning – samt mange andre ting – talte imod min begejstring for filmen. Men som det optimistiske menneske, jeg er, siger jeg:
1. Jeg siger aldrig nej til en tur i biffen.
2. Man skal have set en film, før man kan begynde at pille den fra hinanden, som alle på nettet elsker at gøre.
Og nu er vi så kommet til det vigtigste… kunne Snehvide fjerne min skepsis og levere en god ny genfortolkning af Disneys første prinsesse og vigtigste animationsfilm nogensinde?

På trods af sine problemer, så er Snehvide bestemt ikke den katastrofe, som mange havde troet og håbet den vil blive
Som en, der selv var utrolig skeptisk og næsten parat til at blive skuffet, blev jeg utroligt lettet og glad for, at det endte med at være en positiv oplevelse.
Rachel Zegler ER Snehvide og spiller fremragende som en prinsesse, hvis godhed er blevet udfordret og trampet ned i mange år. Hendes sangsekvenser er ligeledes glimrende, og man er ikke et sekund i tvivl om, at hun er hjertet i denne film. Filmen forklarer også, hvorfor hun har fået navnet Snehvide, hvilket faktisk er en ret fin forklaring.
Jeg har set mange mennesker rynke på næsen over, at det ikke er en kridhvid skuespiller, der spiller karakteren, da hendes oprindelige navn netop beskriver hendes udseende. Men venner, tag det nu roligt – en film bliver ikke dårligere af en anderledes casting og en ny fortolkning.
Og apropos nyt, så er der nemlig RIGTIG meget nyt i Snehvide, som ikke var til stede i den oprindelige version. Vi får en baghistorie om Snehvide som barn, hendes forhold til sine forældre, og hvordan det hele splintres, da den onde dronning – spillet af Gal Gadot – ankommer efter Snehvides mor er gået bort og derved tager hendes plads. Filmen handler i højere grad mindre om “Hvem er smukkest i landet her?” og mere om den indre godhed samt troen på håb og kærlighed.
Hvis man er god i hjertet, er man nemlig smuk.
Hvis vi skal snakke lidt om nogle af de problemer, jeg har – for der er en del – så lad os starte med Gal Gadot. Det kommer måske ikke som en overraskelse, men jeg er heller ikke den store fan af hende som skuespiller. Selv i Wonder Woman, som mange anser for at være en rigtig god film (hvilket den ikke er), er hun et af de svageste led – for slet ikke at tale om efterfølgeren… puha.

Det helt store problem med den onde dronning i denne genindspilning er, at hun stadig bare er hundrede procent ond med ond på – og der er ingen forklaring på hvorfor. Det er den samme karakter fra tegnefilmen, som de har overført her, og det clasher med resten af filmen, da Snehvides karakter er blevet gjort langt mere tredimensionel og har langt mere at sige og gøre, end hun havde i den originale. Der mangler mere dybde i den onde dronning. At hun bare er ond med ond på, føles som en nem løsning og udfordrer ikke seeren nok.
Der var også noget med kostumerne, som nagede mig en del. Jeg syntes, tingene så ret billige ud, selvom jeg med stensikkerhed tænker, at det ikke har været billigt. Jeg ved ikke, om det har noget med lyset at gøre, men den onde dronnings mange diamanter og kjoler lignede mere noget teatertøj end noget lavet til en stor Disney-produktion. Om det har været meningen eller ej, så var jeg i hvert fald ikke så vild med stilen.

Og så kommer vi til de titulære syv små dværge. Jeg har en meget blandet mavefornemmelse omkring dem. Jeg syntes egentlig ikke, at de var et så irriterende element, som jeg troede, de ville være, men samtidig er de også ret uncanny at se på. De syv små dværge er nemlig blevet lavet med CGI, hvilket gør dem mere tro mod den originale tegnefilm, da de stort set ligner sig selv. Men hvorfor man ikke har kunnet finde syv rigtige dværge, er mig en gåde – og det står endnu mere i kontrast, når der senere i filmen faktisk dukker en rigtig dværg-skuespiller op, som er medlem af en oprørsgruppe.
Der findes åbenbart ikke syv dværge i virkeligheden.
Generelt indeholder filmen rigtig meget godt, men også en stor portion problemer, som jeg ikke kan lade være med at have in mente. Men hvis man er en familie, der ikke dykker ned i filmen på samme måde som jeg gør, så tror jeg faktisk, at Snehvide vil blive set som en af de bedste Disney live-action-genindspilninger.
Udsagnet om, at det måske for nogle vil være en af de bedste Disney live-action-genindspilninger, er jeg faktisk enig i. Jeg synes slet ikke, den nærmer sig en fantastisk eller magisk oplevelse, men jeg er positivt overrasket over, hvor meget den faktisk fungerer.

Konklusion
Snehvide er et klokkeklart eksempel på, at en kæmpe kontrovers omkring et produkt ikke nødvendigvis har noget med det faktiske produkt at gøre. Jeg kan ikke komme uden om de problemer, filmen har, men som en, der var bange for, hvordan Disney ville genindspille deres vigtigste film i historien, må jeg sige, at de har gjort et hæderligt stykke arbejde.
Rachel Zegler ER Snehvide og er hjertet i filmen, og sammen med nogle gode sangsekvenser var hun absolut det rigtige valg til rollen. Gal Gadot og dværgene lader noget tilbage at ønske, men helt overordnet tror jeg, at filmen vil falde i god jord hos mange af dem, der i forvejen er glade for Disneys nye live-action-genindspilninger.
Men for en som mig, der ikke har været den store fan af dem, har Snehvide faktisk været en af dem, jeg har nydt mest – og det havde jeg ikke forventet. På trods af, at min karakter virker lav, er jeg positiv, og hvis vi gav halve karakterer, havde jeg landet på tre og en halv ud af seks. Håber, det har kunnet læses, at jeg overordnet er glad for den, på trods af min endelige dom.
Medie: Biograf
Skuespillere: Rachel Zegler, Gal Gadot, Andrew Burnap, Jeremy Swift, Emilia Faucher
Instruktør: Marc Webb
Genre: Fantasy, familie
Premieredato: 20.03.2025
Spilletid: 109 minutter
Selskab: Walt Disney Pictures / Marc Platt Productions


Lasse Bjørnsten Rasmussen – Skribent & Anmelder
Lasse lever og ånder film, spil og tv-serier og elsker at formidle det. Siden han startede en PlayStation 2 op og så den originale Star Wars-trilogi, har han været fascineret af begge verdener lige siden. Han har taget sine første store skridt ind i formidlingens verden og har fået nok blod på tanden til at blive ved med at formidle om de største og fedeste ting i film- og spilverdenen.
- Whiskey on the Rocks-anmeldelse – Anderledes frisk og helt igennem sort satire fra Sveriges land
- Rusty Rabbit-anmeldelse – Kanin i krise
- Bionic Bay-anmeldelse – En pixel fra perfektion
- Instruktøren af Kingdom Come: Deliverance 2 kommenterer på AI
- Bungie slår fast! Prisen for Marathon er 40 dollars!
- Xbox-spil direkte på dit LG TV – Nu er det muligt!
- Efterfølgerne vi aldrig fik!
- Havoc-anmeldelse – Årets skuffelse, men…
- Ny Episode af Betacritic Podcast – Sinners og Strange Darling
- F1 25-preview – Nye systemer, mere kosmetik og en tilbagevendende story mode
- Første indtryk fra Marathon-alpha er meget blandede
- Devil’s Hideout-anmeldelse – Finchedoinks fredags-finurligheder
- Carl Mørck og Afdeling Q bliver engelsk og kommer til Netflix med nye ansigter. Se de første billeder!
- Bowers & Wilkins er klar med nyt headset
- 46-årige Jennifer Love Hewitt tilbage i blodig slasher-trailer
- Predator: Badlands-trailer ude nu. Bad CGI eller Hi-Five?
- Nintendo kommer til at skuffe millioner af kunder
- Blue Prince-anmeldelse – Manisk majestæt tryllebinder frustreret spiller
- The Wild Robot-bluray-anmeldelse – Når en robot crasher… og bliver øens yndling!
- Ny Episode af Arkaden Podcast – Oblivion er ude!
- NITRO GEN OMEGA: Et spaghetti-anime og Mecha-eventyr
- Forza Horizon 5 (PS5)-anmeldelse – Raceroplevelsen som PlayStation-spillerne har hungret efter
- Ghost of Yotei får udgivelsesdato med fed trailer
- Clair Obscur: Expedition 33-anmeldelse – En døende verden, en sidste ekspedition – og et af årets mest ambitiøse spil
- Bethesda forærer Oblivion Remastered til holdet bag populær Skyrim-mod
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered er et hit!
- “Horror movie of the year” – De første reaktioner til Until Dawn er landet!
- Arkaden har set de første 30 minutter af ‘Thunderbolts*’!
- Super Robot Wars Y får officiel udgivelsesdato
- Oblivion Remastered er ægte – og ude nu!
- MLB The Show 25-anmeldelse – Slå MIG med et bat i stedet for
- Michael Bay laver Out Run film for Sega
- Steel Seed-anmeldelse – Ambitioner, der stritter i alle retninger
- Diablo IV: En gammel fjende vender tilbage i sæson 8
- Fortnite: Galactic Battle kommer i maj
- Neighbors: Suburban Warfare–preview – Nabokrig fyldt med humor, kaos og plads til mere
- Manden bag Stellar Blade har scoret kassen
- Ny Star Wars: Outlaws DLC lander i maj
- Oblivion Remastered – Vi får det ikke i dag. Men vi får noget i morgen
- Andor sæson 2-anmeldelse – En galaktisk triumf! Sæson 2 skruer op for intensiteten og fordybelsen
- Arkaden Podcast Anmelder – Star Wars: Andor sæson 2
- Ulrich Thomsen udfordrer Superman til kamp
- Tempest Tower-anmeldelse – Unikt tower-defender med plads til forbedringer
- Se den spritny trailer til Doom: The Dark Ages!
- The Hundred Line: Last Defense Academy-anmeldelse – Visual Novel når det er allerbedst!
- Phil Spencer: Game Pass er ikke for alle
- Signs 4K-anmeldelse – Et nostalgisk gensyn med en mester i opbygning og mærkelige beslutninger
- GameSir Cyclone 2-anmeldelse – Funktioner i massevis med plads til forbedring
- Nintendo henter Paul Rudd tilbage i storstilet Switch 2-kampagne
- Er Assassin’s Creed Shadows på vej til Switch 2?
- Det kan vi se frem til ved Mario Kart World
- Battlefield tester ny destruction tech
- Prisen på Switch 2 er bemærkelsesværdig i USA
- The Division 2 får ny udvidelse i maj
- Mangler du den perfekte gave til konfirmationen? Så lad Geekd hjælpe dig!
- Læderbukser, stemmebånd og cigaren der aldrig fandtes – Olivia Le Andersen er stemmen bag Freja i Overwatch 2
- The Talos Principle: Reawakened-anmeldelse – Når væren bliver æstetisk
- Dune: Awakening udskudt til juni
- Kæmpe Star Wars-eksplosion på vej
- Da spillet blev til film: Until Dawn og vejen mod lærredet
- Forza Horizon 5 kommer drønende til PlayStation 5
- Promise Mascot Agency-anmeldelse – Yakuza-serien har ikke levet forgæves
- Square Enix bringer Kingdom Hearts All-In-One Package til europæiske butikker
- Ny episode af Betacritic Podcast – The Last of Us sæson 1
- Se The Silver Surfer I Den Nye Fantastic Four Trailer!
- Tempest Rising-anmeldelse – Det bedste danske RTS-spil
- The First Berserker: Khazan-anmeldelse – Nådesløs hævn i en brutal verden
- Corsair Void Wireless V2-anmeldelse – God lyd og komfort i en let indpakning
- Ny Episode af Arkaden Podcast – Vi har prøvet Nintendo Switch 2!
- 28 Years Later har fået ny trailer – og den ser brutal ud
- Ubisoft forsøger sig endnu en gang med live-service-spil
- Daredevil Born Again-Anmeldelse – Dæmonen er genfødt, men kun som en skygge af sig selv
- Så Songbird ER med i Thunderbolts*, eller?
- Jurassic Park-legende slutter sig til MonsterVerse
- Det ligner ikke et lortespil – se gameplay fra Cronos: The New Dawn
- Insider: Fallout 3 Remaster kommer ikke lige foreløbig
- Udgivelsesdatoen for Oblivion Remastered er muligvis leaket
- Phil Spencer: Jeg tror på Nintendo
- Switch 2 kan snart forudbestilles i Canada
- Snart kan du spille Doom på æsken til Doom
- Lost Records: Bloom & Rage – Tape 2 ‘Rage’-anmeldelse – Mere spænding, men i sidste ende stadig skuffende
- The Outer Worlds 2 vil være et rigtigt rollespil
- Drop-anmeldelse – Hvis du forventer spænding, så bare…Drop it
- Drug Dealer Simulator Xbox-anmeldelse – Et spil så dårligt, det næsten er kriminelt
- Sinners-anmeldelse – Ryan Cooglers største bedrift og en genredefinerende oplevelse
- Udgivelsesdatoen for Survive The Fall er nu officielt bekræftet
- Hollywood sejler, og Trump er ligeglad
- Bungie viser snart Destiny 2: The Edge of Fate
- Star Wars: Zero Company bliver snart vist frem
- Screenshots fra Oblivion Remake leaked!
- Switch 2 kan blive markant dyrere i USA – her er årsagen
- Fears to Fathom: Ironbark Lookout-anmeldelse – Et af de vildeste jumpscares nogensinde
- Fra 80’ernes jungle til animationens slagmark. Predator lever videre
- Toys for Bob teaser genrejsning for platform-klassiker
- Indiana Jones er bedre på PlayStation end på Xbox!
- Nu kan du endelig reparere dit udstyr i Zelda – men kun hvis du bruger mobilappen!
- Indiana Jones and The Great Circle PS5-anmeldelse – Et Indy-mesterværk – nu forbedret til PS5 Pro
- Voldtægtsspil fjernet fra Steam
- WWE 2K25-anmeldelse – En sveddryppende franchise i udvikling
- Skydance’s Behemoth-anmeldelse – kolossale ambitioner i VR
Mest læste
Havoc-anmeldelse – Årets skuffelse, men…
Clair Obscur: Expedition 33-anmeldelse – En døende verden, en sidste ekspedition – og et af årets mest ambitiøse spil
Bungie slår fast! Prisen for Marathon er 40 dollars!
Forza Horizon 5 (PS5)-anmeldelse – Raceroplevelsen som PlayStation-spillerne har hungret efter
Whiskey on the Rocks-anmeldelse – Anderledes frisk og helt igennem sort satire fra Sveriges land
Xbox-spil direkte på dit LG TV – Nu er det muligt!
Bionic Bay-anmeldelse – En pixel fra perfektion
Efterfølgerne vi aldrig fik!
Instruktøren af Kingdom Come: Deliverance 2 kommenterer på AI
Tempest Rising-anmeldelse – Det bedste danske RTS-spil

