Ad Banner

Nyheder

Spilprisen 2024: Mød holdet bag Bedtime Digital Games

Foto: Bedtime Digital Games

Af Kasper Hansen
11 maj, 2024

Bedtime Digital Games' spil, Figment 2: Creed Valley fik æren af hele to priser, da Spilprisen 2024 fandt sted slut i april, og vi fik muligheden for at snakke med game designeren Niels Højgaard Sørensen

Et mash-up af de forskellige interviews fra Spilprisen 2024

– Det er ligesom vores måde at rewarde exploration på, at man får en større del af baggrundshistorien som foregår uden for, altså meget af spillet foregår jo inde i den her drømmeverden, den her underbevidsthedsverden, så hvorfor er du her, hvad er der sket og hvad har udløst alle de her ting. Det får man ligesom fundet ud af ved at gå rundt og explore verden, sagde Niels Højgaard Sørensen i vores interview.

Niels er game designer og audio designer hos Bedtime Digital Games og været der i snart 10 år.

Han har dybdegående erfaring inden for spilbranchen og har bidraget til mere end 20 spil som spildesigner, samt med arbejde inden for grafik, lydeffekter og musik.

Tidligere fungerede han som ledende designer hos Progressive Media, et Aalborg-baseret computerspilfirma. Han er også kendt som musiker og har optrådt med både sit ene-mands-band Stöj Snak og hardcore-bandet Mighty Midgets.

Hans ekspertise spænder fra spildesign og musikkomponering, stærkt understøttet af praktisk erfaring inden for programmering, lyd og grafik.

Bedtime Digital Games modtager aftenens første pris med Niels ved mikrofonen. Foto: Jørgen Bjørn/Spilprisen 2024

Figment 2: Creed Valley

Figment 2: Creed Valley er et fortryllende action-eventyrspil, der udfolder sig i det menneskelige sind, hvor mareridtene skaber kaos. Spilleren kontrollerer Dusty og Piper gennem gåder, bosskampe og forunderlige omgivelser, konfronteret med deres frygt og kæmper for at genoprette Sindets balance.

Musik spiller en central rolle, og spilleren kan interagere med Sindets stemninger. Sammen med en ven kan man spille i lokal co-op mode, styrkende fællesskabet i kampen mod frygtens mørke.

Et indblik over det stilistiske design og banedesign i Figment 2: Creed Valley. Foto: Bedtime Ditigal Games

Hvem er Bedtime Digital Games?

Bedtime Digital Games er et dansk spilstudie, der er kendt for deres unikke og kreative tilgang til spiludvikling. De er baseret i Aalborg og blev grundlagt i 2014 af et team af passionerede spiludviklere. Virksomheden er mest kendt for deres spil Figment og dets efterfølger Figment 2: Creed Valley.

Figment 2: Creed Valley var også det spil som i år hev to priser med hjem fra Spilprisen 2024, heriblandt: Best narrative og best audio. Og særligt lyden ved både Figment og dets efterfølger er rigtig imponerende.

Bedtime Digital Games har et ry for at skabe spil, der kombinerer dybde med sjov gameplay og en kunstnerisk præsentation. Deres værksted er præget af en passion for at udforske unikke temaer og skabe mindeværdige spiloplevelser, der går ud over det sædvanlige.

Bedtime Digital Games begyndte som et studieprojekt kort før julen i 2011. Dengang var det ikke mere end en stor gruppe studerende, der havde skabt et bemærkelsesværdigt spil, hvilket tiltrak opmærksomhed fra både lokale og internationale medier. Efter succesen besluttede holdet at fortsætte udviklingen af spillet med det formål at udgive det.

Produktionen foregik primært i weekenderne, med få intense perioder, i en kølig, gammel lagerbygning ved havnen i Aalborg, Danmark. Finansieringen af de tekniske omkostninger blev muliggjort gennem en vellykket Kickstarter-kampagne.

Desværre havde mange af holdmedlemmerne enten ingen eller kun begrænset tid til at arbejde på spillet på grund af deres andre forpligtelser. Derfor blev færdiggørelsen af spillet en langvarig rejse.

I spilverdenens dynamiske landskab blev Back to Bed en stjerne på flere shows og konferencer, og på IGF 2013 i San Francisco fangede det øjnene hos CAP NOVA, en dansk investeringsvirksomhed. Dette blev startskuddet for Klaus og Jonas, som så chancen for at tage spillet til næste niveau.

Med et mindre, men mere dedikeret hold, blev virksomheden født ved juletid 2013. De stræbte ikke blot efter at færdiggøre Back to Bed, men også efter at skabe en fremtid, hvor investeringer ville drive deres kreative visioner fremad.

Bedtime Digital Games 10 års jubilæum. Foto: Bedtime Digital Games

Om skribenten:

Kasper Hansen – Skribent & Anmelder


Kasper har tidligere været skribent og anmelder for GamersLounge. De kompetitive spil som FIFA, Hearthstone og Call Of Duty-serien er nogle, han bruger mange timer på. men via en voksende passion har han også skabt en stor kærlighed til historiedrevne spil – særligt AAA-spil.

© Copyright - arkaden.dk