Nyheder

Stellar Blade får 18+ rating i Korea

Foto: Shift Up

Af David Darville
13 februar, 2024

Shift Up's PlayStation 5-eksklusive action-RPG, Stellar Blade, har lige fået et 18+-mærkat i Korea, takket være nogle ret voksne vibes.

Hovedpersonen i spillet, Eve, er ikke just klædt i lag på lag af tøj. Shift Up har lagt masser af tanker i at få hende til at se godt ud fra alle vinkler – især bagfra. Og det er ikke noget, udviklerne har holdt skjult. I et interview med Push Square har udviklerne helt åbent talt om, hvordan de har brugt den koreanske model Jae-eun som inspiration til at skabe en karakter, der fanger øjet.

Foto: Shin Jae-eun / Shift Up

Spillet lover omkring 30 forskellige kostumer at dykke ned i, plus en håndfuld accessories til at krydre looket med – og det gælder ikke kun for Eve, men også for de to andre hovedkarakterer, Adam og Lily.

18+-vurderingen ligger dog ikke kun i tøjvalget, der efterlader lidt til fantasien. Spillet byder også på en god portion vold, som ikke går stille for sig. Vi snakker rødt blod og det hele. Det har fået nogle til at gætte på, at spillet også vil lande en tilsvarende vurdering i både Europa og USA.

Den højere aldersvurdering lader til, at mange faktisk ser det som en positiv ting. Det minder meget om filmverdenen; nogle gange skal der bare en moden vurdering til for at fortælle historien ordentligt, uden at pakke tingene ind. Spørgsmålet er så, om Stellar Blade virkelig bruger sit voksne indhold til at fortælle en stærk historie, eller om det bare handler om at give spillerne noget pænt at kigge på.

Tiden vil vise, om Stellar Blade bliver husket for sin historie og atmosfære, eller om det mest bliver snakken om kostumer og karakterdesign, der står tilbage.

David Darville – Skribent & Anmelder


David har en Master i IT-ledelse, hvor digitalisering var et af de primære interessepunkter i hans uddannelse. Han har også en baggrund som skribent hos Det Danske Gaming Forum. Han excellerer især inden for FPS-spil som Warzone, men hans hjerte banker for udfordringerne i Soulslike-genren. Med en controller i hånden siden den første Nintendo blev tilsluttet familiens gamle 28” billedrørs-TV, brænder hans passion for at udforske gaming-universet stadig stærkt.

© Copyright - arkaden.dk