Ad Banner

Features

Summer Game Fest 2024 og Not-E3: Få et overblik over alle sommerens showcases

Foto: Summer Game Fest

Af Emil Øgaard
3 juni, 2024

Næste weekend bliver fyldt med spilannonceringer - få overblikket over de forskellige gaming showcases her

For mange spilentusiaster juni-måned ensbetydende med mange sene nattetimer, der bliver brugt på at se de nyeste trailers og annonceringer på kommende spil. I år er ikke anderledes.

Lige siden 2020, hvor E3 for første gang ikke blev afholdt grundet COVID, har spilfestivalen, Summer Game Fest, overtaget for annonceringsdelen. Mange har valgt at kalde denne “pakke” af shows for Not-E3, da det netop har taget over for alle de spilannonceringer som E3 var kendt for.

Efter et par år, hvor Geoff Keighleys Summer Game Fest lige skulle finde fodfæste, er de igen tilbage med et stærkt line-up.

Det kan blive forvirrende med at finde hoved og hale i alle showcasene, da nogle publishers, som PlayStation, allerede har tyvstartet med deres State of Play d. 30 maj.

Vi har samlet et overblik over alle sommerens spilshowcases til dig herunder. NB. Alle tidspunkter er dansk tid.

Guerilla Collective, torsdag d. 6 juni kl. 19

Foto: Guerilla Collective

Denne showcase har et stort fokus på indietitler, hvor man kan forvente en masse nye annonceringer og gameplay trailere. De spil som allerede har meldt sin ankomst er Deathbound (Trialforge Studio), Slime Heroes (Whitehorn Games) og Neon Blood (ChaoticBrain Studios).

Man kan sammenligne det lidt som opvarmningsdagene til Roskilde Festival, hvor nye, spændende aktører får lov til at vise frem, hvad de kan. For mig er det altid en mulighed for at blive inspireret og få en finger på pulsen for indiespil.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Access-Ability Summer Showcase, fredag d. 7. juni kl. 17

Som en opvarmning til hovedshowet senere på aftenen kan man til Access-Ability Summer Showcase blive klogere på spil, der enten er udviklet af folk med handicap eller som er udviklet til spillere med handicap. Det er en rigtig fin showcase til at få et inspirerende indblik i, hvordan spilverden omfavner alle typer af spillere og kan nydes af alle.

Whitethorn Games, Playtonic og Fiction Factory Games har alle bekræftet sin tilstedeværelse til showet, hvor Laura Kate Dale er vært og har gæster såsom SightlessKombat, der er en populær, blind streamer.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Summer Games Fest, fredag d. 7. juni kl. 23

Hovedattraktionen for de fleste gamere. 55 partnere har allerede meldt deres ankomst i form af bl.a. PlayStation, Xbox, Steam, EA, Ubisoft, CAPCOM. Kun Nintendo glimter ved sit fravær, da de afholder deres egen Direct senere i juni (datoen er endnu ikke fastlagt).

På scenen har vi som vanligt Geoff Keighley, der har inviteret spiludviklere, publishers, pressen og andet godtfolk til LA for at få en smag på hvem resten af 2024 og 2025 vil byde på af spil.

2K har allerede løftet sløret for, at de vil annoncere et nyt spil i deres “største og mest elskede” franchise. Hvad de mener med det, må vi vente at se.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Day of the Devs, lørdag d. 8. juni efter Summer Games Fest

Traditionen tro leder Summer Games Fest over i en anden begivenhed i LA, nemlig Day of the Devs. Her tager stifteren af DoubleFine, Tim Shafer, i samarbejde med udgiveren af fysiske spil og soundtracks, iam8bit, dig kærligt i hånden og fører dig ind i studierne rundt om i verden. Her snakker spiludviklerne om deres kommende projekter, og hvordan de arbejder på at få gjort deres visioner til virkelighed.

Til showcasen har spil som Karma: The Dark World (POLLARD STUDIO), Phoenix Springs (Calligram Studio) og UFO 50 (Mossmouth) allerede meldt deres ankomst.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Devolver Direct, lørdag d. 8. juni kl. 2 om natten

Devolver er den frække dreng i klassen, hvad angår showcases. Det plejer altid at være et syret univers, hvor hele spilindustiren bliver ristet på sin egen måde. Om det handler om blockchain-spil, mikrotransactioner eller noget helt tredje, så får det en kærlig behandling.

Hvad spil angår har Devolver en ret stærk track record af indiespil, såsom Inscryption (Daniel Mullins Games), Hotline Miami 1 & 2 (Dennaton Games) og The Talos Principle 2 (Croteam). Deres kommende titler inkluderer Neva (Nomada Studio), Anger Foot (Free Lives) og The Plucky Squire (All Possible Futures). Disse spil kan man forhåbentlig se frem til. Personligt håber jeg på en release dato til The Plucky Squire.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Future of Play Direct, lørdag d. 8. juni kl. 17

Foto: Glitch

Ikke at forveksle med Future Games Show. Dette show har AI V-tuberen Melios the Android som vært, hvor vi bl.a. får nye annonceringer fra Trinket Studios (udvikler af Battle Chef Brigade) og Studio Pixel (udvikler af det undervurderede Unsighted).

Hvis man er til spil med en animé/tegnefilms artstyle, så vil man helt sikkert finde noget interessant her. Jeg ser meget frem til at se, hvad Studio Pixel sidder og arbejder på nu her.

Se showcasen her: YouTube

Wholesome Direct, lørdag d. 8. juni kl. 18

Den hyggeligste showcase. Til Wholesome Direct viser de spil, der er antitesen til voldige action-spil. For spil er nemlig meget mere end at skyde en masse bønner i en zombie.

Til denne showcase bliver omkring 70 spil vist frem, hvor vi muligvis ser mere til det danske management-sim, Discounty (Crinkle Cut Games). Til de tidligere Wholesome Directs har vi fået fremvist GOTY-nominerede spil som Venba, Moonglow Bay og Unpacking.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Latin America Games Showcase, lørdag d. 8. juni kl. 19

Her sætter de fokus på spil udviklet af latinamerikanske spiludviklere. Ved tidligere showcases er spil som Unusual Findings og Despolote vist frem. Til denne showcase viser de i samarbejde med publisherne Raw Fury og Devolver Digital.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Woman-led Games Summer Games Fest, lørdag d. 8. juni kl. 20:30

Denne showcase fremhæver kvindelige spiludviklere og viser spil, de sidder og arbejder på. Det plejer at være inspirerende at se, hvilke projekter de forskellige sidder og arbejder på. Det spænder bredt i genre og byder på unikke oplevelser.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Future Games Show, lørdag d. 8. juni kl. 21

Dette show bliver afholdt af spilmediet Gamesradar og har Roger Clark (Arthur Morgan i Red Dead Redemption 2) og Britt Baron (Tifa i Final Fantasy VII Remake & Rebirth) som værter.

Til tidligere showcases har vi fået fremvist spil som Steamworld Build, Laika: Aged Through Blood og Pacific Drive.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Xbox Games Showcase, søndag d. 9. juni kl. 19

Foto: Microsoft

Den første store showcase fra Xbox’ hånd siden deres opkøb af Activision Blizzard sidste år. Det bliver utroligt spændende at se, hvad de har af annonceringer til dette event, hvor mange øjne hviler på. Hvis man skal tro på rygterne, får vi bl.a. fremvist et nyt Doom-spil, som får navnet Doom: The Dark Ages.

Om rygtet holder stik, kan du se mere til søndag aften.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Black Ops 6 Direct, søndag d. 9. juni i forlængelse af Xbox Games Showcase

Der gik ikke længe før folk havde afkodet, at det efterfølgende i forlængelse af Xbox Games Showcase er den nye titel i Call of Duty-universet. Black Ops 6 kommer titlen til at være og til showcasen får vi et dybere indblik i, hvordan historien bliver og hvordan det kommer til at spille sammen med Warzone-universet.

Call of Duty: Black Ops 6 er allerede blevet bekræftet til at komme på Game Pass på udgivelsesdatoen.

Sidste år havde Xbox en dedikeret Starfield Direct, hvor man fik et indblik i mange af de forskellige mechanics, der var i spillet.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

PC Gaming Show, søndag. d. 9. juni kl. 22

Ejer man ikke en Xbox eller er man ligeglad, kan man følge med ved PC Gaming Show. I år har de et 10 års jubilæum med denne showcase, hvor de har fremvist annonceringer til nye spil, opdateringer til nuværende spil og en masse interviews med forskellige spiludvikelre.

Sidste år fik vi fremvist spil såsom Frostpunk 2, Eternights, Path of Exile 2 og Fabledom.

Se showcasen her: YouTube og Twitch

Ubisoft Forward, mandag d. 10. juni kl. 21

Foto: Ubisoft

Ubisoft vil også lege med de store drenge med sin egen showcase. Forvent at se mere til kommende titler som Star Wars Outlaws og Assassin’s Creed Shadows.

Derudover vil de højst sandsynligt vise et road map eller content update til XDefiant og, hvis vi krydser fingrene hårdt nok, får vi vist mere til Beyond Good & Evil 2, der lidt har lidt samme skæbne som Skull & Bones i et udviklingshelvede.

Se showcasen her: YouTube og Twitch


Om skribenten:

Billede af Emil Øgaard

Emil Øgaard – Skribent & Anmelder


Emil er uddannet Cand. Mag. i Medievidenskab, hvor han specialiserede sig i spilteori og ludonarrativitet. Har tidligere været skribent hos Pixel.tv. Lige siden han spillede Kingdom Hearts for første gang på sin PS2, har han været bidt af RPG-spil. Derudover er spiludvikling i Danmark et af hans store interessefelter.

© Copyright - arkaden.dk