Ad Banner

Nyheder

The First Descendant kopierer Destiny 2 eller gør de?

Af Morten Vilstrup Pedersen
10 juli, 2024

Hvem kopierer egentlig hvem? Og er der er overhovedet nogen der kopierer nogen? Listen af spørgsmål bliver kun længere og længere

The First Descendant, udviklet af koreanske Nexon, har for nyligt tiltrukket sig lidt kedelig opmærksomhed. Hvis man kigger nærmere, viser det sig nemlig, at der er ret mange ikoner i spillet, som minder om eller nærmest er en direkte kopi af ikonerne fra Destiny 2. Hvis man er hurtigt på aftrækkeren, kunne man hurtigt få lyst til at anklage Nexon for plagiat. En ny Palworld om man vil. PC Gamer har undersøgt de omtalte ikoner, og det viser sig at det måske ikke helt er så lige til.

Folk blev vrede, men der blev også hurtig udsendt en forklaring. Begge spil har benyttet sig af gratis ikoner fra en hjemmeside kalder Iconduck. Et nærmere kig på Iconduck afslører at de har et bibliotek med op til 274.000 illustrationer og ikoner. Et bibliotek som kan bruges til både personlige og kommercielle formål. Siden indeholder f.eks. en ikonsamling på 204 ikoner fra Destiny, Xbox-ikoner og Pokémon-ikoner. Alle sammen angiveligt som open source under Creative Commons-licens.

Blandt Pokémon-ikonerne finder vi et Pikachu-ikon. Hvis der er noget vi ved, så er det at The Pokémon Company og Nintendo slår hårdt ned på plagiat, og har trademarked de største af deres pokémoner herunder Pikachu. Dette antyder at Ikonduck ikke har helt rent mel i posen. Destiny-ikonerne på Ikonduck er krediteret til at være Tom Chapman, manden der står bag Bray.tech hjemmesiden dedikeret til Destiny 2. Han har ikke selv designet disse ikoner.

“De fleste af ikonerne er hentet fra skrifttype-filer, der er skabt af Bungie og deres designere,”
“De fleste af de resterende er designet af Bungie og genskabt af mig eller hvem end der har uploadet dem. Jeg ønsker ikke, at @iamiconduck skal bruge mit arbejde på denne måde.”

Tom Chapman, Twitter

Tilbage står vi så måske med endnu flere spørgsmål. Hvad er rigtigt? Måske har udviklerne af The First Descendant brugt ikoner fra Ikonduck i god tro. Men bruger store firmaer som Nexon og Bungie virkelig assets fra hjemmesider såsom Iconduck i stedet for at designe dem selv? Hvorfor er der ingen der har sat spørgsmålstegn ved ikonerne? Siden virker ærligtalt til at arbejde ud fra devisen om: “Går den så går den”.

Det første indtryk af The First Descendant er klart at de forsøger at appellere til Destiny-fans, og derfor positionere sig meget op ad Destiny 2. Lad os dog vente lidt, og se hvordan denne historie udvikler sig før vi anklager dem for direkte plagiat.

Morten Vilstrup Pedersen – Skribent & Anmelder


Morten har en bachelor i Engelsk, og arbejder til daglig med Salg og Service i det mørke Jylland. Hans allerførste rigtige spiloplevelse var Pokemon Blå på tysk i de glade GameBoy dage. Det rangerer også ret højt på listen over yndlingsspil, men nr. 1 må absolut være Neverwinter Nights. Alt, der kan games på skal der games på, og han ejer derfor både PC, Xbox, PlayStation og Switch.

© Copyright - arkaden.dk