Ad Banner

Film og serier

The Phantom Menace slår vild Disney+ rekord

Foto: Walt Disney, Star Wars

Af Henrik Brandt
12 maj, 2024

Star Wars: The Phantom Menace sætter sig solidt på toppen over den mest streamet Star Wars titel.

Med 4. maj – også kendt som Star Wars Day (May the 4th) i bakspejlet er den første film i prequel trilogien nu den mest streamede Star Wars-film på hele platformen. Dette faktum blev rapporteret af Variety i en retrospektiv om The Phantom Menace. Det er ret vildt med tanke om, at det er en film der har 25 år på bagen, men alligevel ikke helt overraskende. I løbet af ugen omkring den 4. maj vendte denne “favorit” fra Prequel-æraen tilbage til biograferne med overraskende succes.

Med den medvind besluttede mange fans, unge og gamle, at besøge denne periode i Star Wars-historien. Måske det mest interessante aspekt af hele situationen er, at mange af de andre film siden deres udgivelse på platformen også har haft dedikerede kampagner.

Foto: Walt Disney, Star Wars

En person, der kender til de oprindelige reaktioner på The Phantom Menace, er skuespilleren Ahmed Best. Han spillede Jar Jar Binks i den tidligere udskældt film. Tiden har mildnet fandom en hel del, og det har gjort det muligt for Best at blive en favorit blandt fans. ComicBook fik mulighed for at tale med ham om genudgivelsen. Han mener, at det er den slags begivenhed, som biograferne har brug for i dag.

Foto: Walt Disney, Star Wars

“Jeg synes, der skal være noget, der får folk tilbage i biograferne og giver dem den store cinematiske oplevelse. Phantom Menace var lavet til den store skærm … George [Lucas] så altid film som ‘fast ejendom.’ Så tingene bliver vist på skærmen af en grund. Da han lavede Phantom Menace, byggede han det til de dimensioner, som den store skærm skulle fylde … Det handler om oplevelsen, og han er meget specifik omkring det … Han er ikke kun en vidunderlig cinefil, men også en person, der kan skabe kunst i billeder. Han er utrolig detaljeret og specifik, og alt, hvad han viser på en skærm, har en betydning. Og skærmens størrelse betyder lige så meget som det, der er på skærmen.”

Ahmed Best

Hvad er det næste skridt i Star Wars-universet?

Det næste kapitel i den langvarige franchise er Star Wars: The Acolyte på Disney+. Denne historie finder faktisk sted før The Phantom Menace i kronologien. Ligesom det var en overraskelse at se Darth Maul på skærmen i The Phantom Menace, er det lige så overraskende for disse jedi’er at støde på en ond “Force-user” i denne nye serie. Showrunner Leslie Headland fortalte Entertainment Weekly om at opbygge en historie om “the bad guys” og bruge det, der kom før, til at drive denne nuværende fortælling.

Foto: Walt Disney, Star Wars

Jeg ville virkelig gerne fortælle en historie om Sith, Det var lidt min drømme-Star Wars-idé. Men det føltes som det tidsrum, hvor det ville give mest mening, ville være noget før Phantom Menace. Det virkede som den mest interessante vinkel for Sith: Hvordan gik Sith fra Rule of Two og at være såkaldt ‘udryddet’ til, at Palpatine kom til magten uden at Jedi-ordenen vidste det?”

Leslie Headland

Om skribenten:

Henrik Brandt – Skribent & Anmelder

Om dagen arbejder Henrik som Bygningskonstruktør med speciale i 3D-modellering. Om natten bruger han alt for lang tid på klichéfyldte splatterfilm og Star Wars-konspirationteori.

© Copyright - arkaden.dk