Ad Banner

Nyheder

Tidligere PlayStation chef ønsker én standardkonsol

Foto: Sony

Af David Darville
24 juni, 2024

Shawn Layden, tidligere chef for PlayStation, udtalte for nylig i et interview med IGN, at spilindustrien ville have stor fordel af at afslutte konsolkrigen og fokusere på at skabe én standard hjemmekonsol.

Nyheden kommer fra GamesRadar+, hvor Shawn Layden understregede, at forskellene mellem PlayStation og Xbox er små, da begge bruger AMD-hardware. Layden fremhævede også, at den globale installationsbase for konsoller aldrig har oversteget 250 millioner konsoller, hvilket skaber bekymring for den nuværende vækst i spilindustrien.

Where Will You Be Playing Games in the Future?. IGN Live 2024

Han argumenterede for, at en fælles standardkonsol kunne øge innovationen og skabe en bredere spillerbase, ligesom standardisering har gavnet filmindustrien. En standardkonsol ville også kunne reducere udviklings- og distributionsomkostninger, hvilket ville gavne både forbrugere og udviklere.

Layden opfordrede spilvirksomheder til at samarbejde om en bæredygtig fremtid for industrien ved at overveje en fælles konsolstandard.

David Darville – Skribent & Anmelder


David har en Master i IT-ledelse, hvor digitalisering var et af de primære interessepunkter i hans uddannelse. Han har også en baggrund som skribent hos Det Danske Gaming Forum. Han excellerer især inden for FPS-spil som Warzone, men hans hjerte banker for udfordringerne i Soulslike-genren. Med en controller i hånden siden den første Nintendo blev tilsluttet familiens gamle 28” billedrørs-TV, brænder hans passion for at udforske gaming-universet stadig stærkt.

© Copyright - arkaden.dk